Кошаркаш из Америке заволио ИС: Омиљен међу навијачима

Није необично да кошаркаши из Америке дођу у Босну и Херцеговину, одиграју једну сезону и оду даље, но јесте када се играч из САД врати у исти клуб у БиХ другу сезону за редом.

Република Српска 21.01.2024 | 12:13
Кошаркаш из Америке заволио ИС: Омиљен међу навијачима

То је учинио Хенрy Танкслеy из Небраске. Другу сезону носи дрес Славије из Источног Сарајева, а у разговору за Вијести.ба каже да је ту зато што је добро прихваћен.

"Вратио сам се у Славију јер сам осјетио да сам дио тима, да ме прихватају као брата. Осјећам се угодно овдје, са играчима, са тренерима. Сватио сам да оно што раде овдје мене чини бољим играчем, бољом особом", казао је Танкселy.

Овај играч, који је тренутно повријеђен, каже да једва чека када ће поново заиграти за тим. Од наредне утакмице, коју КК Славија у петак игра против КК Приједора, очекује побједу. Осврнуо се и на претходну утакмицу против КК Леотар из Требиња.

"Тешко је отићи у Требиње и суочити се са Леотаром на њиховом терену. Отишли смо доље са жељом, вољом и залагањем. Уложили смо много труда и то нас је довело до побједе”, појашњава саговорник Вијести.ба.

Танкселy је у Босну и Херцеговину првобитно, у прошлој сезони, дошао у Будућност из Бијељине, но убрзо мијења тим за Славију, гдје га је дочекао тадашњи, али и садашњи тренер Срђан Станић.

“Хенрy је сјајан момак, велики професионалац и није ме изненадило да је остао још једну сезону са нама. Прошле године нас је појачао на полусезони и носио нас до плаy оффа својим залагањем и енергијом. Игра на позицији бека и имао је сјајних потеза који су често дизали публику на ноге. Сви су га завољели и одлично се уклопио. Имао је сад лакшу повреду и једва чекамо да се врати на терен”, прича тренер Славије.

Он додаје да је Славија ове године имала лош старт, али да се нада враћању побједничког низа. Станић се након низа пораза Славије у овој сезони, вратио у клуб и са тимом добио двије утакмице које су иза њих, против Леотара и Слободе из Тузле.

“Амбиције ове сезоне су биле велике али услијед лошијег старта сада се надамо средини табеле и сигурном опстанку. Надам се да ћемо то и да остваримо”, наглашава Станић.

КК Славија се прошле године вратила на велика врата у Премијер лигу Босне и Херцеговине. Сезону су завршили на шестом мјесту, ушавши у плаyофф.

Позитиван искорак види се и на трибинама које су из утакмице у утакмицу пуне, али и међу подмлатком клуба који привлачи све више младих кошаркаша.

(Вијести.ба/фото: КК Славија)

Коментари / 0

Оставите коментар