Кošarkaš iz Amerike zavolio IS: Omiljen među navijačima

Nije neobično da košarkaši iz Amerike dođu u Bosnu i Hercegovinu, odigraju jednu sezonu i odu dalje, no jeste kada se igrač iz SAD vrati u isti klub u BiH drugu sezonu za redom.

Republika Srpska 21.01.2024 | 12:13
Кošarkaš iz Amerike zavolio IS: Omiljen među navijačima

To je učinio Henry Tanksley iz Nebraske. Drugu sezonu nosi dres Slavije iz Istočnog Sarajeva, a u razgovoru za Vijesti.ba kaže da je tu zato što je dobro prihvaćen.

"Vratio sam se u Slaviju jer sam osjetio da sam dio tima, da me prihvataju kao brata. Osjećam se ugodno ovdje, sa igračima, sa trenerima. Svatio sam da ono što rade ovdje mene čini boljim igračem, boljom osobom", kazao je Tanksely.

Ovaj igrač, koji je trenutno povrijeđen, kaže da jedva čeka kada će ponovo zaigrati za tim. Od naredne utakmice, koju КК Slavija u petak igra protiv КК Prijedora, očekuje pobjedu. Osvrnuo se i na prethodnu utakmicu protiv КК Leotar iz Trebinja.

"Teško je otići u Trebinje i suočiti se sa Leotarom na njihovom terenu. Otišli smo dolje sa željom, voljom i zalaganjem. Uložili smo mnogo truda i to nas je dovelo do pobjede”, pojašnjava sagovornik Vijesti.ba.

Tanksely je u Bosnu i Hercegovinu prvobitno, u prošloj sezoni, došao u Budućnost iz Bijeljine, no ubrzo mijenja tim za Slaviju, gdje ga je dočekao tadašnji, ali i sadašnji trener Srđan Stanić.

“Henry je sjajan momak, veliki profesionalac i nije me iznenadilo da je ostao još jednu sezonu sa nama. Prošle godine nas je pojačao na polusezoni i nosio nas do play offa svojim zalaganjem i energijom. Igra na poziciji beka i imao je sjajnih poteza koji su često dizali publiku na noge. Svi su ga zavoljeli i odlično se uklopio. Imao je sad lakšu povredu i jedva čekamo da se vrati na teren”, priča trener Slavije.

On dodaje da je Slavija ove godine imala loš start, ali da se nada vraćanju pobjedničkog niza. Stanić se nakon niza poraza Slavije u ovoj sezoni, vratio u klub i sa timom dobio dvije utakmice koje su iza njih, protiv Leotara i Slobode iz Tuzle.

“Ambicije ove sezone su bile velike ali uslijed lošijeg starta sada se nadamo sredini tabele i sigurnom opstanku. Nadam se da ćemo to i da ostvarimo”, naglašava Stanić.

КК Slavija se prošle godine vratila na velika vrata u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Sezonu su završili na šestom mjestu, ušavši u playoff.

Pozitivan iskorak vidi se i na tribinama koje su iz utakmice u utakmicu pune, ali i među podmlatkom kluba koji privlači sve više mladih košarkaša.

(Vijesti.ba/foto: КК Slavija)

Komentari / 0

Ostavite komentar