Возач аутомобила није поштовао сигнализацију

Путнички воз "Жељезница Републике Српске" (ЖРС) налетио је на путном прелазу у станици Укрина на путничко возило које није поштовало активирану свјетлосно-звучну сигнализацију, речено је из ЖРС.

Република Српска 20.01.2024 | 14:20
Возач аутомобила није поштовао сигнализацију

Ријеч је о путничком возу који је саобраћао на релацији Бањалука Добој и на коме је причињена штета.

– Ванредни догађај десио се синоћ у 20.36, а по завршеном увиђају пруга Присоје – Укрина у 02.10 отворена је и оспособљена за саобраћај – рекли су из ЖРС.

Путни прелаз на подручју станице Укрина код Челинца осигуран је свјетлосно-звучном сигнализацијом, као и саобраћајним знацима.

– Лична непажња возача друмских возила, неопрезно и неодговорно кретање приликом преласка преко пруге, најчешћи су узроци настанка саобраћајних несрећа, због чега је неопходно и даље указивати на поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима – поручено је из ЖРС.

ЖРС апелују да сви учесници у саобраћају буду максимално одговорни и савјесни, те да поштују саобраћајне прописе како би сачували животе, личну и безбједност осталих учесника у саобраћају.

(Срна) Фото:АТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Машиновођа

20.01.2024 15:47

Укрина, на том прелазу чекају и кад виде воз онда прелазе, поготово ови што дођу из Словеније, има свјетлосна сигнализација ,нема полубраника па могу то радити, има камера ,незнам да ли ради, сву штету му наплатити и објавити на огласној плочи или на вратима дисконта кои је у близини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

20.01.2024 16:44

Није воз налетио на њега,него је он подлетио под воз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

убрзали а све стало

20.01.2024 18:43

Уцеснике у саобрацају који продју кроз црвено на прузи. Треба третирати као оне који игнорису црвено светло на семафору. Све аутомобилисте,митоциклисте,бициклисте,песаке,јахаце,коцијасе,као и гураце колица. Све оне који су просли, као и оне које воз сустигне и оцерупа. Није ми јасно,код нас све стало.Многа предузеца пуста или тренутно не раде, млади отисли. Остали не запослени и пензионери, који време мере од првог до првог у месецу а нико нема времана ни за ста.Цак ни да поступи по закону о саобрацају. Који је стварно ту да застити све уцеснике у њему. Мозда су неки толико постали хладни (опростите на сали) на све,да им једино јос прузни прелази могу да подигну адреналин? Ко зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мил

20.01.2024 23:09

Тај лудак висе неце прелазит на црвено него це стајати и кад нема воза и црвеног светла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

21.01.2024 15:19

Зив сам здрав царе мој нека је теби са срецом

Name

Xx

21.01.2024 15:18

Јесте паметни а сви гријесите у саобрацају

ОДГОВОРИТЕ