Vozač automobila nije poštovao signalizaciju

Putnički voz "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS) naletio je na putnom prelazu u stanici Ukrina na putničko vozilo koje nije poštovalo aktiviranu svjetlosno-zvučnu signalizaciju, rečeno je iz ŽRS.

Republika Srpska 20.01.2024 | 14:20
Vozač automobila nije poštovao signalizaciju

Riječ je o putničkom vozu koji je saobraćao na relaciji Banjaluka Doboj i na kome je pričinjena šteta.

– Vanredni događaj desio se sinoć u 20.36, a po završenom uviđaju pruga Prisoje – Ukrina u 02.10 otvorena je i osposobljena za saobraćaj – rekli su iz ŽRS.

Putni prelaz na području stanice Ukrina kod Čelinca osiguran je svjetlosno-zvučnom signalizacijom, kao i saobraćajnim znacima.

– Lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nesreća, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima – poručeno je iz ŽRS.

ŽRS apeluju da svi učesnici u saobraćaju budu maksimalno odgovorni i savjesni, te da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali živote, ličnu i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju.

(Srna) Foto:ATV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Машиновођа

20.01.2024 15:47

Укрина, на том прелазу чекају и кад виде воз онда прелазе, поготово ови што дођу из Словеније, има свјетлосна сигнализација ,нема полубраника па могу то радити, има камера ,незнам да ли ради, сву штету му наплатити и објавити на огласној плочи или на вратима дисконта кои је у близини.

ODGOVORITE
Name

Xxx

20.01.2024 16:44

Nije voz naletio na njega,nego je on podletio pod voz.

ODGOVORITE
Name

ubrzali a sve stalo

20.01.2024 18:43

Ucesnike u saobracaju koji prodju kroz crveno na pruzi. Treba tretirati kao one koji ignorisu crveno svetlo na semaforu. Sve automobiliste,mitocikliste,bicikliste,pesake,jahace,kocijase,kao i gurace kolica. Sve one koji su prosli, kao i one koje voz sustigne i ocerupa. Nije mi jasno,kod nas sve stalo.Mnoga preduzeca pusta ili trenutno ne rade, mladi otisli. Ostali ne zaposleni i penzioneri, koji vreme mere od prvog do prvog u mesecu a niko nema vremana ni za sta.Cak ni da postupi po zakonu o saobracaju. Koji je stvarno tu da zastiti sve ucesnike u njemu. Mozda su neki toliko postali hladni (oprostite na sali) na sve,da im jedino jos pruzni prelazi mogu da podignu adrenalin? Ko zna.

ODGOVORITE
Name

mil

20.01.2024 23:09

Taj ludak vise nece prelazit na crveno nego ce stajati i kad nema voza i crvenog svetla.

ODGOVORITE
Name

Ha ha

21.01.2024 15:19

Ziv sam zdrav care moj neka je tebi sa srecom

Name

Xx

21.01.2024 15:18

Jeste pametni a svi grijesite u saobracaju

ODGOVORITE