“Патриоти Додику Хуртић је најбољи кадар у Сарајеву”

Ред је поново упутити честитке СНСД за избор Севлида Хуртића на мјесто министра за људска права и избјеглице БиХ, који нам демонстрира да је „идеалан“ избор за ову функцију.

Република Српска 05.10.2023 | 13:01
“Патриоти Додику Хуртић је најбољи кадар у Сарајеву”

Ово је изјавио потпредсједник ПДП Љубиша Крунић, коментаришући данашњу поруку министра за људска права и избјеглице БиХ на спекулације да постоји захтјев за његову смјену.

Наиме, Хуртић је данас “открио” информацију да се, наводно, тражи његова смјена с министарске функције.

– Сазнам данас да су неки послали писмо да се ја смијеним с позиције министра. У писму пише да се превише бринем за Бошњаке у Босни и Херцеговини. Пошто знам ко је писао још јаче ћу наставити борбу. Моја порука је: Ислам, Бошњак, босански језик поручио је Хуртић.

– То је за “патриоту” Додика најбољи кадар који је послао у Сарајево у Савјет министара да представља Републику Српску – изјавио је Крунић, реагујући на Хуртићеву поруку.

Потпредсједник ПДП истиче да се Хуртић прво доказао као вјеран кадар СНСД у Добоју, који је упетљан и у малверзације с бирачким одборима.

– Подсјећамо да га је након тога СНСД прво изабрао за министра трговине и туризма у Влади Републике Српске, па га прекомандовали на ниво БиХ, што показује да сматрају да је врхунски кадар.

Можда би наивне СНСД могао обманути да је због “математичке већине” Хуртић изнуђено рјешење, међутим, то није истина, јер већина постоји без Покрета за државу, како у НСРС тако и у ПС БиХ.

У питању је двострука игра СНСД који се пред јавношћу представља партијом која брине о српским националним интересима, а у стварности ради супротно, што показује и овај примјер именовања министра из Републике Српске који ништа неће у току мандата радити у интересу Републике Српске – каже Крунић.

Да будем потпун јасан, додаје он, није проблем Хуртићев наратив на који има право као политичар, али се мора знати да је њега директно предложио Милорад Додик, а изгласао СНСД, прво у НСРС, а онда и у Представничком дому ПС БиХ.

– Јавност Републике Српске треба да зна да је од Дејтона до данас СНСД једина српска партија која је предложила Бошњака да представља и заступа Републику Српску у Савјету министара. Да би били прецизни, било је министара Бошњака из Републике Српске у Савјету министара БиХ, али су по правилу били приједлог бошњачких партија, најчешће СДА – навео је Крунић.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ФФУX

05.10.2023 13:12

Додик је АЛАХ Велики.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ ВРС

05.10.2023 13:23

Тоооо БУРЛО КАКО ЈЕ КРЕНУЛО УСКОРО ЦЕС СЕ ОСУНЕТИТ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исак Мухиц

05.10.2023 15:27

Њему је сада касно за све, па тако и за то!

Name

Дејан

05.10.2023 13:24

Добро је кад сте ви из ПДП за народни интерес и за одбрану Српског народа.Код вас су само проверене патриоте нема даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2023 15:31

Ти си стварно болестан и глуп.

Name

Ја и

05.10.2023 14:14

Шта си нам то хтјео рећи? Изабрао га СДА или Додик исти је рацку кад ту мора бити Бошњак или можда нешто друго. Не контам баш добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

05.10.2023 15:27

Па ста би Хуртиц требао? Србовати с Додиком и ПДП? Баш сте смијешни. Па како Додик, Косарац, Цвијановиц...итд у дрзавним институцијама блокирају и пљују све што није српско

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

05.10.2023 16:20

Шта је проблем што ће се човјек борити за своје? Је ли то забрањео или да није неки злочин?

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

06.10.2023 07:09

Ма сви сте ви исти, вечита борба за власт. Престаните висе паметовати и Србовати за своју корист. Побрините се за народ кога сте довели у биједу. Као ви би нешто боље.

ОДГОВОРИТЕ