СНСД гласао закон о вину а одбили лимит за ПДВ систем

- Рушење измјена Закона о ПДВ-у на јучерашњој сједници Дома народа којим се предвиђа повећање лимита за улазак у ПДВ систем на 100.000 КМ, владајућа странка у Републици Српској је јеш једном показала отворен презир према интересима и потребама грађана које би требало да представљају у институцијама.

Република Српска 05.10.2023 | 11:35
СНСД гласао закон о вину а одбили лимит за ПДВ систем

Ово је на друштвеној мрежи нписао посланик СДС-а Младен Босић, један од предлагача измјена Закона о ПДВ-у, који је прихваћен у Представничком дому Парламента БиХ. 

"Иако су сва удружења која представљају мале привреднике као и све друге парламентарне странке отворено подржале нужност доношења таквог закона, СНСД је јучерашњим гласањем показао да заступа само интересе уског круга људи који живе на грбачи народа. Тако је било и у многим другим приликама као што је био приједлог са укидањем акциза на гориво или смањењем стопе ПДВ-а на основне животне намирнице", стоји у Босићевој објави на друштвеним мрежама.

За њега је "смијешно и цинично је објашњење из СНСД-а да су гласали против због одлука НСРС у вези са законом о Устаавном суду БиХ".

"Недавно су посланици владајуће коалиције јавно гласали за законе који регулишу производњу вина или приступ информацијама. Сада када треба олакшати живот и пословање великом броју људи они су се сјетили одлука НСРС", навео је Босић.

Он као предлагач има поруку и за мале привреднике и њихова удружења.

"Као предлагач овог закона позивам све мале привреднике и њихова удружења који су директно погођени одбијањем овог закона, да дигну свој глас и траже од оних за које су гласали да погледају и њих који се боре за опстанак својим радом, а не живе од експлатације буџта које управо они пуне", поручио је Босић.

(БН) Фото: Архива/Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Миле

05.10.2023 13:10

Гласали сте, узели паре за побједу и домаћи и странци и комисије и... И шта је сад проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види

05.10.2023 13:20

Ако су сви ЗА а једино СНСД против онда немамо о чему причати већ само им честитати кад су толико као странка моћни

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

05.10.2023 13:37

СНСДу (Додику) таруци и омаловазавајуци народ ових 17 година сасвим добро иде Сто га висе таре висе их се боје и постују (није њихов рецепт него им је исти предлозен) Не знам засто би сада улазили у некакву авантуру и несто мјењали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет ја

05.10.2023 13:53

Ма добро је то све,болан. Треба дићи намете бар јос дупло,минимум....па да се има за све онда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Ронхил, дугачки

05.10.2023 17:47

Нешто контам, болан... Ја волим попит вина, осим ђедове, хехехе, али... Не дирај ми ништа око ПДВ-а, ко да ме у око дираш! Манте се људи ПДВ-а, не чачкајте мечку... у ухо... у ... Како оно иде, де савјетници помажите, за који q. вас плаћам, ааа намножило се крпеља, сачувај боже... Ух, бем ти посао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па неце снсд

05.10.2023 20:35

интересна скупина криминалаца да мјења пдв, то је јасно вец дуго времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грдрмр

06.10.2023 01:51

Ајме ови бандит басиц јос паламуди, ја сам имао неарест у упознафи бандитс, остоплер невидјени, лазни борац за народ, обицна дрипац.

ОДГОВОРИТЕ