Лајчак: Садржајан разговор са Вучићем

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је данас да је са председником Србије Александром Вучићем у Београду разговарао о следећем састанку у оквиру дијалога на високом нивоу у септембру, о спуштању тензија и локалним изборима на северу Косова и Метохије, као и о примени свих досадашњих споразума.

Србија 30.08.2023 | 17:34
Лајчак: Садржајан разговор са Вучићем

Лајчак је на платфроми X (Твитер) написао да је са Вучићем имао садржајан разговор.

"Садржајан разговор са председником Србије Александром Вучићем у Београду о следећем састанку на високом нивоу у септембру, напорима за смањење тензија и новим локалним изборима на северу Косова, као и о примени свих споразума постигнутих у оквиру дијалога", навео је Лајчак.

Вучић је раније данас саопштио да је Лајчаку пренео да је веома забринут због развоја догађаја на Косову и Метохији и плана Приштине да окупира север покрајине и протера Србе.

"Веома сам забринут због развоја догађаја на КиМ и Куртијевог плана да силом окупира север покрајине и протера Србе са вековних огњишта. Пренео сам то специјалном представнику Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославу Лајчаку", навео је Вучић на Инстаграм налогу "будућностсрбијеав".

Лајчак је у понедељак у оквиру Бледског стратешког форума разговарао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, након чега је најавио наставак дијалога у септембру.

Претходно је Лајчак, након састанка са замеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром у Бриселу истакао да изазови на Западном Балкану нису нестали, као и да је у врху његове агенде ситуација на северу Косова и Метохије. 

Додао је да је позвао Ескобара у Брисел на детаљне дискусије и састанке како би се припремили за наредне месеце и додатно ојачали заједничке напоре.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаффа

30.08.2023 18:37

Овај нас је закопао сваки пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здраве

30.08.2023 22:47

Лајчак је једна велика европска БУДАЛА

ОДГОВОРИТЕ