Ставио главу у женевску фонтану Јет д’Еау!

Један Швајцарац је завршио у болници након што је ставио главу у једну од најјачих фотана на свету Јет Д’Еау, на Женевском језеру, те том приликом био избачен неколико метара у ваздух.

Занимљивости 30.08.2023 | 15:26
Ставио главу у женевску фонтану Јет д’Еау!

Према извештајима очевидаца, 20-годишњи преступник, чије име није откривено, некако је пробио безбедносни периметар у понедељак 21 августа око 20 часова око чувене Женевске фонтане воде Јет д’Еау и ставио главу у млазницу онога што је у суштини изузетно моц́ан водени топ.

Иначе за оне који не знају, Јет Д’Еау испумпава 500 литара воде у секунди, брзином од 200 километара на сат, на висину од 140 метара у ваздух.

Када је вода шикнула из фонтане, младог дрзника 20-годишњака је водена сила фонтане га је катапултирала уназад, што је заправо био срец́ан исход с обзиром на алтернативе. Међутим, ово је био тек његов први покушај…

Наизглед није био задовољан тиме што је преживео “џиновски метак” -млаз из воденог топа -фотане у главу, Швајцарац се још једном је покушао исто на Јет Д’Еау, овог пута у очигледном покушају да га млаз из фотнанер некако “прихвати”.

Када је снажан млаз воде излетео из фонтане, човека је одлетео неколико метара у ваздух, одакле се срушио на цементну платформу око Јет Д’Еауа.

Схвативши да се његовој бизарној авантури ближи крај, малдић је одлучио да зарони у језеро и отплива. На његову несрец́у, швајцарска полиција и ГИС искључили су фонтану, ” те спасили га и убацили у чамац”

“Полицајци су дошли и тражили да хитно искључе Јет д’Еау да би могли да дођу до младића”, рекао је један очевидац.

СИГ, електропривредна компанија која поседује и води Џет Д’Еау, једну од најмоц́нијих светских фонтана за воду, наводно намерава да поднесе тужбу против човека због ометања поседа.

20-годишњи швајцарац је хитно превезен у болницу ради провере повреда, али за сада његово стање остаје непознаница.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар