Stavio glavu u ženevsku fontanu Jet d’Eau!

Jedan Švajcarac je završio u bolnici nakon što je stavio glavu u jednu od najjačih fotana na svetu Jet D’Eau, na Ženevskom jezeru, te tom prilikom bio izbačen nekoliko metara u vazduh.

Zanimljivosti 30.08.2023 | 15:26
Stavio glavu u ženevsku fontanu Jet d’Eau!

Prema izveštajima očevidaca, 20-godišnji prestupnik, čije ime nije otkriveno, nekako je probio bezbednosni perimetar u ponedeljak 21 avgusta oko 20 časova oko čuvene Ženevske fontane vode Jet d’Eau i stavio glavu u mlaznicu onoga što je u suštini izuzetno moćan vodeni top.

Inače za one koji ne znaju, Jet D’Eau ispumpava 500 litara vode u sekundi, brzinom od 200 kilometara na sat, na visinu od 140 metara u vazduh.

Kada je voda šiknula iz fontane, mladog drznika 20-godišnjaka je vodena sila fontane ga je katapultirala unazad, što je zapravo bio srećan ishod s obzirom na alternative. Međutim, ovo je bio tek njegov prvi pokušaj…

Naizgled nije bio zadovoljan time što je preživeo “džinovski metak” -mlaz iz vodenog topa -fotane u glavu, Švajcarac se još jednom je pokušao isto na Jet D’Eau, ovog puta u očiglednom pokušaju da ga mlaz iz fotnaner nekako “prihvati”.

Kada je snažan mlaz vode izleteo iz fontane, čoveka je odleteo nekoliko metara u vazduh, odakle se srušio na cementnu platformu oko Jet D’Eaua.

Shvativši da se njegovoj bizarnoj avanturi bliži kraj, maldić je odlučio da zaroni u jezero i otpliva. Na njegovu nesreću, švajcarska policija i GIS isključili su fontanu, ” te spasili ga i ubacili u čamac”

“Policajci su došli i tražili da hitno isključe Jet d’Eau da bi mogli da dođu do mladića”, rekao je jedan očevidac.

SIG, elektroprivredna kompanija koja poseduje i vodi Džet D’Eau, jednu od najmoćnijih svetskih fontana za vodu, navodno namerava da podnese tužbu protiv čoveka zbog ometanja poseda.

20-godišnji švajcarac je hitno prevezen u bolnicu radi provere povreda, ali za sada njegovo stanje ostaje nepoznanica.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar