Бошча чува традицију и обичаје Лијевче поља

У новом Друштвеном дому у Разбоју, мјесни Ансамбл народних игара „Лијевче“ синоћ је организовао традиционални фолклорни концерт под називом „Љевчанска бошча“. Поред домаћина, на тој културној манифестацији учествовали су КУД „Милош Дујић Мишо“ из Челинца, КУД „Јединство“ из Марадика (Инђија) и КУД „Жарковац“ из Ћарковца код Руме.

Република Српска 02.07.2023 | 20:37
Бошча чува традицију и обичаје Лијевче поља

Програм  су отворили фолклораши „Лијевча“ са кореографијама Стане Наградић које углавном његују традицију народа Лијевче поља. За веома кратко вријеме овај ансамбл успоставио је успјешну сарадњу са бројних културно-умјетничким друштвима и учествовао на више концерата у земљи и иностранству,  на којима је освајао награде и признања.

"Тренутно имамо 60 чланова. Ово је још једна прилика да од наших гостију научимо нешто ново. Својом активношћу желимо да оживимо живот младих на селу. Имамо подршку мјештана, али и локалне заједнице", рекао је предсједник Ансабла „Лијевче“ Јордан Куваља.

Бурним аплаузима посјетиоци су поздравили и наступ гостију, који су се представили веома занимљивим и добро припремљеним кореографијама. 

"Наша два друштва успоставила су сарадњу захваљујући регионалној манифестацијуи „Ђерам – чувари традиције", која обухвата културно умјетничка друштва из више земаља, каже предсједница КУД-а „Јединство“ Милена Гудаловић .

Она додаје да је пријатно изненадјена амбијентом и посјетом, те да су сви уживали у наступу.

Концерт је водио глумац Жељко Касап, популарни Неђо из још популарније ТВ серије „Добро јутро комшија“. Он је загријао дланове посјетилаца својим глумачким креацијама.

„Задовољство ми је што сам боравио у овом малом мјесту пуном младих и лијепих људи, поготово у ово вријеме сивила, када млади људи напуштају наше крајеве“, изјавио је Касап. 

(БН/С. К.) Фото: С. К.

Коментари / 0

Оставите коментар