Bošča čuva tradiciju i običaje Lijevče polja

U novom Društvenom domu u Razboju, mjesni Ansambl narodnih igara „Lijevče“ sinoć je organizovao tradicionalni folklorni koncert pod nazivom „Ljevčanska bošča“. Pored domaćina, na toj kulturnoj manifestaciji učestvovali su KUD „Miloš Dujić Mišo“ iz Čelinca, KUD „Jedinstvo“ iz Maradika (Inđija) i KUD „Žarkovac“ iz Ćarkovca kod Rume.

Republika Srpska 02.07.2023 | 20:37
Bošča čuva tradiciju i običaje Lijevče polja

Program  su otvorili folkloraši „Lijevča“ sa koreografijama Stane Nagradić koje uglavnom njeguju tradiciju naroda Lijevče polja. Za veoma kratko vrijeme ovaj ansambl uspostavio je uspješnu saradnju sa brojnih kulturno-umjetničkim društvima i učestvovao na više koncerata u zemlji i inostranstvu,  na kojima je osvajao nagrade i priznanja.

"Trenutno imamo 60 članova. Ovo je još jedna prilika da od naših gostiju naučimo nešto novo. Svojom aktivnošću želimo da oživimo život mladih na selu. Imamo podršku mještana, ali i lokalne zajednice", rekao je predsjednik Ansabla „Lijevče“ Jordan Kuvalja.

Burnim aplauzima posjetioci su pozdravili i nastup gostiju, koji su se predstavili veoma zanimljivim i dobro pripremljenim koreografijama. 

"Naša dva društva uspostavila su saradnju zahvaljujući regionalnoj manifestacijui „Đeram – čuvari tradicije", koja obuhvata kulturno umjetnička društva iz više zemalja, kaže predsjednica KUD-a „Jedinstvo“ Milena Gudalović .

Ona dodaje da je prijatno iznenadjena ambijentom i posjetom, te da su svi uživali u nastupu.

Koncert je vodio glumac Željko Kasap, popularni Neđo iz još popularnije TV serije „Dobro jutro komšija“. On je zagrijao dlanove posjetilaca svojim glumačkim kreacijama.

„Zadovoljstvo mi je što sam boravio u ovom malom mjestu punom mladih i lijepih ljudi, pogotovo u ovo vrijeme sivila, kada mladi ljudi napuštaju naše krajeve“, izjavio je Kasap. 

(BN/S. K.) Foto: S. K.

Komentari / 0

Ostavite komentar