Бијељина: Матуранти Гимназије затворили сезону матура

Овогодишњу сезону средњошколских матура у Бијељини затворили су матуранти Гимназије „Филип Вишњић“ и Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“.

Република Српска 29.05.2023 | 21:46
Бијељина: Матуранти Гимназије затворили сезону матура

Стота генерација матураната бијељинске Гимназије, њих 168 распоређених у 8 одјељења, је у свечаном руху - високим потпетицама, правим мушким ципелама, свечаним тоалетама и смокинзима одшетала у ново поглавље живота.

“Било је доста глумаца, пјесника, дјеце која су се истакла у литерарном писању, оних који су вољели да сликају, цртају стрипове, дивних спортиста који су нас обрадовали златном медаљом прошле године на Балканском кошаркашком првенству, наш дивни хор који је обиљежио бројне манифестације у граду, а имамо још једну специфичност…

Наиме, ова генерација има и једног дивног младића који свира инструмент који је свирао и “српски Хомер”, а наша школа носи његово име, тај младић је Михаило Стевановић, између осталих изузетно талентованих ученика који су ове године завршили Гимназију”, рекла је Оливера Стевановић, директор Гимназије "Филип Вишњић”.

Глава пуних планова, маште, жеља и снова, гимназијалце и матуранте Музичке школе, музика, радост и подршка њихових најдражих, подстакли су да са широким осмијехом дочекају матурско вече и наставак славља.

Бијељинским тргом одзвањали су весели осмијеси младих, док су се скривене сузе радоснице назирале у очима поносних родитеља. Матуранти су продефиловали центром града испраћени жељама породице, пријатеља и бројних суграђана да им будућност буде лијепа као што им је лијепо матурско вече.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ста реци

29.05.2023 22:09

благо васој будуцности,,,добросдосли у систем стварности изоловане загарантоване пропасти гдје се коте особе од зла оца и од горе мајке.... знам да је неприкладан коментар али назалост истинит. Поздрав из Патковаце уз саме цирпровине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп.Српска

30.05.2023 10:01

Срећно кроз живот драги матуранти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

30.05.2023 11:52

Слике казу висе од стотина ријеци али сад сте у стварности морате одлуцити о себи самима и греске се теско исправљају и коригују. Немате подрске у јадном неистинитом друству јер многи зиве од лази муцки. ја сам мислио да це једног дана свима бити боље а ја сам вец коју годину у пензији и ниједној генерацији није било боље. Какви су то предаваци да продају дипломе а ста це нам дипломе кад незнамо ниста и нема нигдје радити. Васи родитељи су срецн кад вас виде сретне а то је први пут послије 8 разреда. Хвала БНу.

ОДГОВОРИТЕ