Вучић најавио: Понудиће нова рјешења и дијалог

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће на сутрашњем скупу "Србија наде" понудити нова решења и дијалог са онима који мисле другачије. 

Србија 25.05.2023 | 22:10
Вучић најавио: Понудиће нова рјешења и дијалог

"Трудићу се да говорим помирљивим језиком, понудити нова решења и нове ствари и позвати на дијалог оне који мисле другачије. 

Не зато што сам слаб, не бисте веровали колика је моја унутрашња снага данас и јуче. Имам необићајени мир и моја улога ће се од понедељка променити. Имаћемо скуп и о томе ћу причати", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Додао је да у демократијама не могу сви да мислите исто, нормално је да има више демонстранција, али је нормално да се те тензије решавају изборима.

"Постоји процедура како се смењује председник и морате да скупите потписе две трећине народних посланика. Они то немају и рекао сам им да ћу им помоћи у томе, али онда се иде на референдум и ако народ каже да је за смену председника, ја сам смењен. Али ако народ каже да нису, онда су они у проблему", указао је Вучић.

Истакао је да у Србији постоје јасно прописане законске процедуре и да се у Србији неће бити Мајдана и заузимања зграда. 

"Ми смо их пустили прошли пут, не зато што не можемо да сачувамо Скупштину, већ да би се видело ко спроводи насиље и да људи виде да се трудимо да им речима објаснимо да не чине кривична дела. Тек када су уши у Скупштину и почели да руше, полиција је реаговала. Тако је било и са РТС-ом", подсетио је Вучић. 

Сутра без славља, Вучић најавио кључну поруку

Ако морате данима да оправдате то што ће неко да направи велики скуп или што вас 11 година неко побеђује, што вређате свој народ, кажете продао се неко за сендвич или једну црвену. А вама се нису продали? Ја мислим да јесу. Ми нећемо да славимо ништа сутра. Није прошло 40 дана. То ће бити скуп пристојних људи. Нисам изговорио све оно најважније. Сутра ће бити кључна порука. Живеће и Србија и наш народ и наша држава биће све снажнија - рекао је на крају Вучић

(Тањуг/Блиц) Фото: Тањуг  

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

А

25.05.2023 23:05

Ти си предсједник свих градјана, и зато морас водити рацуна да удовољис и једнима и другима,и не подцјењуј градјане Београда они су мотор цијеле Србије...и морас сконтати да си ти слуга народу,а не народ теби!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.05.2023 01:00

Само ти ради како треба, а немој само причати како треба.

Name

Обични грађанин

26.05.2023 07:20

Браво...баш тако...

Name

МеНАГЕР

25.05.2023 23:38

Добро је да се на насим територијама народ изборио за демократију за коју велика вецина није ни знала ста је то уствари Сада имамо право да сами бирамо ко це нас водити Како у Србији тако и у БиХ Црној Гори Македонији итд народ има могуцност да бира измедју наметнутих опција лосег и горег Али ми смо задовољни јер нас воде они које смо ми изабрали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

26.05.2023 07:04

Једино рјешење је твој одлазак!

ОДГОВОРИТЕ