Састанак министра само са подобним пољопривредницима

"Градска управа града Бијељина је увијек била, јесте и биће поуздан партнер Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, али оваквим наступом министра Минића испред коалиције „Покрадимо Бијељину“ уноси се сјеме раздора међу народ Семберије", поручио је Сретен Вучковић, одјељење за пољопривреду Градске управе града Бијељина.

Република Српска 14.03.2023 | 10:23
Састанак министра само са подобним пољопривредницима

"Мјесто данашњег састанка, односно, панел дискусије требало је да буде Градска управа, са Градоначелником на челу, а не у страначкој организацији и тобоже бризи за пољопривредне произвођаче. Посматрајући структуру позваних пољопривредника, можемо констатовати да су сви они подобни режиму, али је већина њих изашла незадовољна са овог састанка", казао је Вучковић.

Подсјећамо министра Минића да је његова законска обавеза развој пољопривреде на свим просторима, па и у Семберији, највећој житници Српске.

"Град Бијељина је у протеклој години издвојио 4 милиона конвертибилних марака за подршку пољопривредној производњи, што је 5 посто од градског буџета. За разлику од тога, Влада, односно ресорно Министарство, издваја тек приближно 3 посто буџетских средстава Републике Српске, иако је законска обавеза око 6 процената", додаје.

На састанку је, како каже, изнесен и низ других бесмислица, подржавајући политички циркус који се тренутно одвија у нашем граду, од којих је једна и предвиђање средстава која ће у наш град доћи, што није изводљиво.

"Подсјећамо министра пољопривреде да износ народног новца који ће бити враћен на основу Правилника о подстицајима зависи од броја пољопривредних газдинстава, финансијске моћи пољопривредних произвођача и  самог капацитета, односно обима производње, као што је и дефинисано овим Правилником", поручио је Вучковић.

Истиче да су нетачни и наводи о проглашењу стања елементарне непогоде - суше. За разлику од Министарства, ми смо послушали струку.

"Након формирања комисије и обиласка терена стручњаци су рекли да нема услова за проглашење стања елементарне непогоде, а Град је, у складу са својим финансијским могућностима, помогао пољопривредне произвођаче у износу од   1.230.000 КМ. Министарству и Влади Српске упутили смо захтјев за помоћ на који никада нисмо добили чак ни одговор.

Министарство је било обавезно, у најмању руку, да нам одговори, а било би коректно према произвођачима из навеће житнице Српске да помогнете пољопривредницима бар онолико колико је помогао Град Бијељина. Остали смо ускраћени чак и за извјештај тима који је радио процјену штете у Семберији, а овај документ никад није угледао свјетлост дана", сматра он.

"Колики је степен неразумијевања за потребе пољопривреде у Семберији, довољно говори и чињеница да министар пољопривреде неколико пута долази у Бијељину, а ни једном није осјетио потребу да се састане са представницима Градске управе. Умјесто разумијевања и помоћи, Министарство условљава пољопривредне произвођаче плаћањем пореза на доходак за 2021. и 2022. годину, како би добили било какав подстицај, што је истовремено нови удар на џеп пољопривредника", казао је Вучковић и додао:

"Схватамо да министар није из струке, као ни остали учесници панела, али питамо се да ли око себе има стручњаке који га могу посавјетовати како да ради."

(БН) Фото: Бијељина.цом

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Тд

14.03.2023 09:56

Како није из струке па он је правник а уз то и ловац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мар...

14.03.2023 10:05

уааа црвена бандо... уааа комуњаре поцркали дабог. у милокрадовим парама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сембееци

14.03.2023 10:08

Недозволите да вас Снсд ,наведе на танак лед, циљ је доцепати се власти, и да бн тв, доведу под своју контролу, засад имате правог градонацелника, гладајте против опозива

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква

14.03.2023 10:16

Помоц пољопривреди ,то је јос један покусај куповине изборне воље градана да би ненародна и ЦИК власт успјела у опозиву градонацелника Бијељине Љубисе Петровица ал само онај ко немисли добро Бијељини и Семберији гласаце за опозив градонацелника јер њим је циљ будзет Бијељине и извлацење новаца а не развој града

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

14.03.2023 10:18

Министар Минић би прво требао да оправда велика средства која су утрошено док је био у Ловачког савезу. Изгледа да се тамо научио да лови-у мутном-паму сад добро дође пољопривреда. И једно и друго је рад на отвореном. Само лови министре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.03.2023 10:33

Пољопривредници са овима бурлиним нећете ништа никада добити од бурле у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

14.03.2023 10:35

Није њих брига пољопривреда и пољопривредници,као што није било ни до сада.Њихова брига је градоначелник др.Љубиша Петровић.Хоће да и њега отјерају,да уведу овај накарадни закон и онда збогом РС и српски народе.Љубиша,подршка за тебе и савјет чувајте се РИК,они ће радити против тебе,као што су радили у Вишеграду и оставише оног накарадног начелника ђуревића,иако је опозив успио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Увијек

14.03.2023 11:41

Мозес унајмити половину да угњетава ону другу половину "да и док владас",а остаје им висе за плхацку и не морају уопсте мислити о тој другој половини....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пољопривредник

14.03.2023 12:48

Сви су они стручњаци у отимању од народа. Није успио као адвокат па се ухљебио у СНСД. И догурао до министра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

14.03.2023 17:02

Та лопурда Миниц је министар боже свашта ће овај Народ доживити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТО

14.03.2023 19:04

Љубиша чувај се РИК-а. Тамо ради Оливер Благојевић,зло од човека родом из Кнежева. Спреман је ради пара и рођеног оца издати. Фукара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Држава кредите!

15.03.2023 00:52

Бијељина,и Семберија,никада неће поклекнути пред олошима! Имају коначно демократски изабраног градоначелника,који их води ка напретку,зато узалуд разоткривате те одвратне њушке! Живио наш градоначелник,Петровић! Грађани су твоји анђели чувари,којима ће секта положити рачуне ???

ОДГОВОРИТЕ