Мраморно море у Турској се повукло 25 метара

Мраморно море код Истанбула повукло се 25 метара, а стручњаци из опсерваторија Кандилли и Техничког универзитета из овог града тврде како то нема везе са земољотресом

Србија 14.02.2023 | 07:17
Мраморно море у Турској се повукло 25 метара

У саопштењу Опсерваторије Кандилли наведено је да је повлачење морске воде узроковано метеоролошким догађајем.

Слично је поручено и из Техничког универзитета у Истанбулу. 

“Због центра високог притиска који се налази на западу Турске, вјетар дува од сјевера ка југу изнад Истанбула већ дуже вријеме према Мраморном мору.

Према Генералном директорату за метеорологију, интензитет овог вјетра који дува износи 20 километара на сат. Овај вјетар стално носи површинску морску воду на обали Мраморног мора на европској страни Истанбула према југу.

Због тога се водостај смањује и повлачи се на сјеверној обали Мраморног мора у правцу Авцилара, док се ниво повећава на јужној обали Мраморног мора”, саопштено је из Техничког универзитета.

Иначе, недавно су стручњаци објавили података да је усљед разорних земљотреса и сеизмичких активности Анадолија се помјерила три метра.

(Н1   Фото:Сцхреенсхот/yоутубе)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

321

14.02.2023 06:51

знаци одуво ветар мраморно море знаци ветар јаци од воде па како тај ветар неодува ове насе термите и купљене папке или јеих све додуво вамо нама пасе накотили ко бели медједи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

14.02.2023 08:16

Покриј се усима и без коментара. Није за тебе Физика а јос мање Механика Флуида

Name

дудук

14.02.2023 08:38

како вјетар одува мрамор, тако треба народ одувати Додиговце пљачкашку мафију гора од окупатора, десетогодошњих суша, поплава, земљотреса, олуја. Такв је додигов режим, народе марво и опозицијо, осим Вукана и др.

ОДГОВОРИТЕ