Омиљени учитељ: Ђаке вози до школе, ложи ватру...

Волим да помажем људима. Мјештанима је продавница удаљена неких 17 километара, ја им купујем храну и доносим

Србија 11.02.2023 | 10:51
Омиљени учитељ:  Ђаке вози до школе, ложи ватру...

Основна школа "Светисав Мирковић Ненад" код Мале Плане надомак Прокупља има једног од најдивнијих учитеља. Млади Марко Чикорић (32) свакодневно своје ученике вози до школе, доноси им храну, па и пушта цртане филмове кад дође време паузи.

Са ученицима се заједно пробија и кроз сметове, а некада санкама стижу до школе.

"Већ осам година радим у школи. Имам три ученика и много их волим", напомиње Марко на почетку разговора. Како и сам каже, они су сви заједно једна породица.

"Возим их свакодневно у школу, јер ја пролазим кроз село и згодно је и мени и њима да их повезем. Када дођемо до школе, прво наложим ватру, а док ја све припремам, њима пустим неки цртани филм", каже учитељ.

Сваки дан, њихова је нова, заједничка авантура која се не заборавља.

"Свакодневно смо заједно, пре школе гледамо цртани, па мало учимо, а онда гледамо неке дечје емисије. Када је лепо време, прошетамо сви заједно по селу и уживамо у нашој прелепој природи", прича омиљени учитељ.

Марко је и волонтер Црвеног крста, а мештани га обожавају.

"Волим да помажем људима. Свима њима је продавница удаљена неких 17 километара, па им купујем храну и доносим, сви смо јако добри. Они су задовољни, како деца, тако и родитељи, помажемо се и срећни смо."

Своју каријеру започео је у овој школи, то му је уједно и први посао. Како каже, сада не би ни имао срца да оде и остави своје ђаке.

"Ми смо доста напредовали, имамо разне донације од града, од приватних предузећа, деца добијају пакетиће, добили смо рачиунар од жене чији је отац похађао ову школу. Знате како, ја овде радим и јако ми је лепо, први ми је посао и срећан сам, не бих имао срца да их оставим, а са бившим генерацијама сам у контакту", прича Марко, преноси Телеграф.

(Телеграф / Фото: Телеграф.рс)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Реалиста

11.02.2023 10:15

Еххх.мало је таквих људи ,који су хумани ,зив и здрав био уцо зивио и ника се не мијења а политику сто даље од себе одби јер то су све дјавли људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

11.02.2023 10:18

Свака ти част људино и Бог ти дао све у животу што зажелиш. Прелијепа претопла људска прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гарант не може наћи жену

11.02.2023 11:10

Жене од оваквих бијеже у загрљај криминалцима... не треба се онда ништа чудити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесен

11.02.2023 12:21

Немас разлога да бринес за зивот, Бог це ти увек добро дати Камо среце да смо сви свесни да се добро добрим враца Зив и здрав био ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

11.02.2023 18:43

Свака цаст, вјерујем да је дусевно испуњен, помоц дјеци га циним сретним

Name

Дарија Соколац

11.02.2023 21:48

Свака цаст овом цовјеку, свака зена би позељела оваквог оца властите дјеце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

12.02.2023 10:07

СВАКА ЧАСТ ДЕЧКО. ВИДИ ТИ СЕ НА ЛИЦУ, ДА СИ ДУША ИСКРЕНА. ВИЈЕРУЈЕМ ДА ТЕ ТАЈ ТЕШКИ, АЛИ ДИВАН ЖИВОТ ИСПУЊАВА. ДИЈЕВОЈКЕ ИСКРЕНЕ ЋЕ ТО ПРИМИЈЕТИТИ. ИМА И ЊИХ ТАКВИХ. СРЕЋНО ТЕБИ И ЂАЦИМА И СЕЉАНИМА. САМО ДА СЕЛЕ НЕОПУСТЕ.

ОДГОВОРИТЕ