Си позвао на унапређење кинеске модернизације

Кинески председник Си Ђинпинг је у уторак нагласио важност правилног разумевања и снажног унапређења кинеске модернизације.

Свијет 09.02.2023 | 09:16
Си позвао на унапређење кинеске модернизације

Си, такође генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине (КПК) и председник Централне војне комисије, обратио се на отварању студијске сесије у Партијској школи Централног комитета КПК-а (Национална академија управљања) .

''Сумирање и разрада теорије кинеске модернизације је велика теоријска иновација постигнута на 20. Националном конгресу КПК-а и представља последње велико достигнуц́е у развоју научног социјализма'', рекао је Си.

Си је нагласио да је Партија од 18. Националног конгреса КПК-а 2012. године направила нови напредак заснован на претходним истраживањима, континуирано је остваривала иновације и откриц́а у теорији и пракси и успешно је напредовала и проширила кинеску модернизацију.

''Историјска достигнуц́а и промене, посебно елиминисање апсолутног сиромаштва и завршетак изградње умерено просперитетног друштва у сваком погледу, резултирали су снажнијим институцијама, снажнијим материјалним основама и извором инспирације за преузимање вец́е иницијативе за кинеску модернизацију'', додао је Си.

(КМГ Фото: КМГ) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србин

09.02.2023 13:46

Нас И Кинеза 5 милијарди ??

ОДГОВОРИТЕ