Si pozvao na unapređenje kineske modernizacije

Kineski predsednik Si Đinping je u utorak naglasio važnost pravilnog razumevanja i snažnog unapređenja kineske modernizacije.

Svijet 09.02.2023 | 09:16
Si pozvao na unapređenje kineske modernizacije

Si, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsednik Centralne vojne komisije, obratio se na otvaranju studijske sesije u Partijskoj školi Centralnog komiteta KPK-a (Nacionalna akademija upravljanja) .

''Sumiranje i razrada teorije kineske modernizacije je velika teorijska inovacija postignuta na 20. Nacionalnom kongresu KPK-a i predstavlja poslednje veliko dostignuće u razvoju naučnog socijalizma'', rekao je Si.

Si je naglasio da je Partija od 18. Nacionalnog kongresa KPK-a 2012. godine napravila novi napredak zasnovan na prethodnim istraživanjima, kontinuirano je ostvarivala inovacije i otkrića u teoriji i praksi i uspešno je napredovala i proširila kinesku modernizaciju.

''Istorijska dostignuća i promene, posebno eliminisanje apsolutnog siromaštva i završetak izgradnje umereno prosperitetnog društva u svakom pogledu, rezultirali su snažnijim institucijama, snažnijim materijalnim osnovama i izvorom inspiracije za preuzimanje veće inicijative za kinesku modernizaciju'', dodao je Si.

(KMG Foto: KMG) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbin

09.02.2023 14:46

Nas I Kineza 5 milijardi 👍🏻

ODGOVORITE