Данас би напунио 42 године: Свега ми је доста уморан сам

Тоше Проески трагично је преминуо 16. октобра 2007. године, а на данашњи дан, 25. јануар, певач би прославио 42. рођендан.

Магазин 25.01.2023 | 21:33
Данас би напунио 42 године: Свега ми је доста уморан сам

Присећамо се последњег интервјуа који је Тоше дао свега неколико сати пред смрт у емисији на македонској телевизији Вртелешка. Иначе весео и позитиван, Тоше је током разговора био видно нерасположен, уморан и испричао је како се тешко носи са славом.

 

Зар не желиш мало да се склониш од свега?

"Желим али не могу. Машинерија ме ставила, како кажу, у бубањ и готово. Нема повратка. Тражим опоравак од свакодневних интервјуа, шминкања, скидања шминке, паковања. Путовања у Загреб, па назад, путовање у Аустралију... Свега ми је до овде", показао је Тоше руком преко главе и додао:

"Правим грешке као сваки нормалан човек свакодневно. Нисам безгрешан, светац, нити анђео, далеко сам од тога, али сам далеко и од ружних прича које ми се приписују откад сам познат."

Toše Proeski
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Певач је рекао и да има страх да га девојке желе само зато што је славан, а не гледају какав је заиста.

"Није то пријатно... Ни новац, ни аутомобили нити ишта друго није пресудно за љубав... Знам које су праве вредности. Желим такву девојку."

Све своје слободно време последњих месеци користио је да оде у Крушево и дружи се са старим пријатељима, којих је имао пуно.

"То ме јако спушта на земљу. Не верујем у нова пријатељства јер сам имао лоше искуство, са старим пријатељима сам сигуран", закључио је он.

Toše Proeski
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Показао је водитељима како је баш недавно повредио колено, јер је са локалним клубом играо одбојку. Испричао је и да му смета пребрзи темпо живота, обруч који је око њега.

"Желим у шетњу, у куповину, увече у кафић, али не могу. Пре десетак дана шетао сам испред излога и схватио да више од шест-седам година нисам изашао, прошетао градом и рекао: Ово ми се свиђа. Ући ћу и купити. Мислиш да не желим? Желим као и сви нормални људи", обратио се тужно водитељки.

Причао је о својим родитељима као великим животним узорима. Љиљану Петровић назвао је другим мајком и рекао како је срећан што је уз њега.

На питање да ли је заљубљен није одговорио јер, како је рекао, "жели да заштити бар један део живота". На питање у каквом је односу са рукометашицом Андријаном Будимир постало му је непријатно.

"Често смо заједно. Као пријатељи. Време чини своје. Ако буде новости, обавестићу вас на време."

Водитељи су му пожелели срећан пут до Загреба, пријатно снимање новог спота, а он се насмејао и исправио их да се ради о два спота.

"Ти знаш колико те волим. Злато моје, чувај ми се!", рекла је певачу дирнута водитељка и изгрлила га, па додала: Немој да делиш енергију на све стране.

"Морам", кратко је одговорио Тоше на самом крају и отишао заувек.

(курир.рс/стилкурир)

Коментари / 0

Оставите коментар