СА: Једна особа ухапшена, а више приведених

Једна особа је ухапшена, а више их је приведено у вези с данашњим нападом на групу грађана из Београда на Илиџи, потврђено је за Клиx.ба.

Босна и Херцеговина 15.01.2023 | 00:24
СА: Једна особа ухапшена, а више приведених

"Више особа је приведено у службене просторије мјесно надлежне ПУ Илиџа, до овог момента једна је лишена слободе, а имајући у виду да су у току активности полиције, која под надзором Кантоналног тужилаштва КС подузима мјере и радње на расвјетљавању и документовању свих околности везаних за данашњи догађај, више информација ће бити познато након што те активности буду и окончане, односно, више детаља ћемо моћи саопштити током наредног дана", рекао је порталу Клиx портпарол Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић.

У сарајевском насељу Илиџа, где се одржава регионални дјечји турнир у фудбалу, данас је дошло до напада на Београђане у хотелу "Хилс" у коме су смјештени. Група навијача са фантомкама упала је у хотел и одмах напала мушкарца који је код себе имао заставу ФК Звездара, учесника турнира.

Напрскали су га сузавцем, док је био у друштву супруге, а када су му родитељи остале дјеце скочили у заштиту, хулигани су их "извукли" напоље, где их је чекало "појачање" од још једне веће групе навијача наоружаних ножевима и бакљама. Дошло је од туче...

Један члан експедиције из Београда је задобио убодне ране.

Свему томе претходио је још један инцидент. За време утакмице у сали хотела, група дјечака, учесника турнира, скандирала је "Убиј Србина".

(БН)