SA: Jedna osoba uhapšena, a više privedenih

Jedna osoba je uhapšena, a više ih je privedeno u vezi s današnjim napadom na grupu građana iz Beograda na Ilidži, potvrđeno je za Klix.ba.

Bosna i Hercegovina 15.01.2023 | 00:24
SA: Jedna osoba uhapšena, a više privedenih

"Više osoba je privedeno u službene prostorije mjesno nadležne PU Ilidža, do ovog momenta jedna je lišena slobode, a imajući u vidu da su u toku aktivnosti policije, koja pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS poduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za današnji događaj, više informacija će biti poznato nakon što te aktivnosti budu i okončane, odnosno, više detalja ćemo moći saopštiti tokom narednog dana", rekao je portalu Klix portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

U sarajevskom naselju Ilidža, gde se održava regionalni dječji turnir u fudbalu, danas je došlo do napada na Beograđane u hotelu "Hils" u kome su smješteni. Grupa navijača sa fantomkama upala je u hotel i odmah napala muškarca koji je kod sebe imao zastavu FK Zvezdara, učesnika turnira.

Naprskali su ga suzavcem, dok je bio u društvu supruge, a kada su mu roditelji ostale djece skočili u zaštitu, huligani su ih "izvukli" napolje, gde ih je čekalo "pojačanje" od još jedne veće grupe navijača naoružanih noževima i bakljama. Došlo je od tuče...

Jedan član ekspedicije iz Beograda je zadobio ubodne rane.

Svemu tome prethodio je još jedan incident. Za vreme utakmice u sali hotela, grupa dječaka, učesnika turnira, skandirala je "Ubij Srbina".

(BN)