Нови детаљи напада на српску дјецу у Сарајеву, скандирано: "Убиј Србина" (ВИДЕО)

Како преноси Курир, појавио се шокантан снимак за који се тврди да је настао јутрос у Сарајеву током међународног фудбалског турнира за дјечаке "Шампион јуниор куп", а на којем се види како група дјечака скандира "Убиј Србина", послије чега је услиједио низ инцидената усмјерених против српске дјеце, као и одраслих који су били у њиховој пратњи.

Босна и Херцеговина 14.01.2023 | 19:17
Нови детаљи напада на српску дјецу у Сарајеву, скандирано: "Убиј Србина" (ВИДЕО)

Овај срамни тренутак се догодио током утакмице. Дјечаци у тамним дресовима, претпоставља се неког клуба из БиХ, загрлили су се док су стајали поред терена и почели су да скачу и скандирају "Убиј Србина".

Утакмица, барем док траје снимак, није прекидана, а у једном тренутку се чује како им мушки глас добацује "Еј, ко ти је то рекао да пјеваш?".

Није познато ко је мушкарац који је реаговао, али се очигледно згрануо када је чуо да тако мала дјеца то пјевају.

Како за Курир каже један очевидац стравичног догађаја, до напада хулигана је дошло због заставе.

"Дјеца са Звездаре су на утакмицу са собом носила заставу на којој пише управо 'Звездара'. Као да је неко то дојавио навијачима који су касније дошли у хотел и одмах се залетјели на човјека код кога је у том тренутку била застава", почиње причу извор Курира.

"Дошла је и полиција, тамо је општи хаос сада. Дио наших дјечака и одраслих који су са њима тамо отишли у хотелу су практично блокирани и не могу да изађу јер се плаше хулигана и новог инцидента, а хтјели су да крену назад за Србију" каже извор.

Подсјећамо, током дјечијег регионалног фудбалског турнира у Сарајеву, навијачи Ису упали у хотел у којем су смјештена дјеца и родитељи из Србије, и то са фантомкама и сузавцем.

Напали су више родитеља, а једног од њих ранили ножем.

(Курир  Фото:Сцхреенсхот/тwиттер/Н1)