Novi detalji napada na srpsku djecu u Sarajevu, skandirano: "Ubij Srbina" (VIDEO)

Kako prenosi Kurir, pojavio se šokantan snimak za koji se tvrdi da je nastao jutros u Sarajevu tokom međunarodnog fudbalskog turnira za dječake "Šampion junior kup", a na kojem se vidi kako grupa dječaka skandira "Ubij Srbina", poslije čega je uslijedio niz incidenata usmjerenih protiv srpske djece, kao i odraslih koji su bili u njihovoj pratnji.

Bosna i Hercegovina 14.01.2023 | 19:17
Novi detalji napada na srpsku djecu u Sarajevu, skandirano: "Ubij Srbina" (VIDEO)

Ovaj sramni trenutak se dogodio tokom utakmice. Dječaci u tamnim dresovima, pretpostavlja se nekog kluba iz BiH, zagrlili su se dok su stajali pored terena i počeli su da skaču i skandiraju "Ubij Srbina".

Utakmica, barem dok traje snimak, nije prekidana, a u jednom trenutku se čuje kako im muški glas dobacuje "Ej, ko ti je to rekao da pjevaš?".

Nije poznato ko je muškarac koji je reagovao, ali se očigledno zgranuo kada je čuo da tako mala djeca to pjevaju.

Kako za Kurir kaže jedan očevidac stravičnog događaja, do napada huligana je došlo zbog zastave.

"Djeca sa Zvezdare su na utakmicu sa sobom nosila zastavu na kojoj piše upravo 'Zvezdara'. Kao da je neko to dojavio navijačima koji su kasnije došli u hotel i odmah se zaletjeli na čovjeka kod koga je u tom trenutku bila zastava", počinje priču izvor Kurira.

"Došla je i policija, tamo je opšti haos sada. Dio naših dječaka i odraslih koji su sa njima tamo otišli u hotelu su praktično blokirani i ne mogu da izađu jer se plaše huligana i novog incidenta, a htjeli su da krenu nazad za Srbiju" kaže izvor.

Podsjećamo, tokom dječijeg regionalnog fudbalskog turnira u Sarajevu, navijači Isu upali u hotel u kojem su smještena djeca i roditelji iz Srbije, i to sa fantomkama i suzavcem.

Napali su više roditelja, a jednog od njih ranili nožem.

(Kurir  Foto:Schreenshot/twitter/N1)