Одбрана затражила укидање притвора након оставке

Одбрана Милоша Лучића, осумњиченог за више корупцијских дјела, затражила је укидање притвора након што је прихваћена оставка коју је поднио на дужност министра за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине.

Република Српска 26.12.2022 | 18:22
Одбрана затражила укидање притвора након оставке

Тужилаштво се противило укидању притвора, наводећи да осумњичени и даље може утицати на свједоке без обзира што није на министарској позицији.

Адвокат Васвија Видовић је навела да је Апелационо вијеће у рјешењу о притвору као нарочиту околност навело да Лучић са позиције министра може утицати на документацију и запослене у министарству. Она је рекла да је Лучић поднио оставку и да је она прихваћена 12. децембра.

- С обзиром да је тај положај министра послужио као основ за постојање нарочитих околности, он је отпао... Нема више надређени положај - истакла је Видовић.

Према њеним ријечима, то што Лучић више није министар није нова околност која би могла утицати на укидање притвора.

Тужитељ Елвира Станојловић противила се укидању притвора осумњиченом, напоменувши да је суд утврдио да би он могао ометати ток поступка утицајем на свједоке и саосумњичене у овој сложеној истрази.

- Тиме што није министар није отклоњена опасност... Имао је врло блиске сараднике преко којих може посредно утицати - истакла је Станојловић.

Она је додала да је исказ Махмутовића поткријепљен другим доказима, а да његови медијски иступи нису релевантни за поступак.

Тужитељица је казала да је до сада саслушано пет свједока и да се истага наставља.

Лучић је ухапшен 6. децембра и тада је саопштено да је осумњичен за злоупотребу положаја, проневјеру у служби, те превару у служби. Првобитно је био у кућном притвору, али му је након жалбе Тужилаштва одређен притвор.

Суд ће накнадно донијети одлуку о приједлогу Одбране за укидање притвора, пише БИРН.

(Аваз   Фото:Фена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

тигар

26.12.2022 19:21

стара матрица бацање прашине у очи грађанима омогућите сваком грађанину да тако покреде па га пустите да се брани са сиободе зашто борца за 2 м дрва нисте пустили да се брани са слободе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дебили

27.12.2022 06:42

Знаци ,покради дрзаву и народ ,покупи новце и под притиском јавности поднеси оставку на функцију и бицес ослободен оптузби за пљацку дрзаве,,е сектаси добар вам је тај вас закон за пљацкасе ал није ни цудо кад вам предсједник доде на цело дрзаве тако сто покраде изборе

Name

Комсија

26.12.2022 19:48

Кад се немозете договорити пустите га куци или платите хотел па нек узива, такве треба на присилни рад са пругастим труљама да му висе не падне на памет. Исто ми није јасно или неваљају закони кад адвокати за сваку лопузу имају одбрану. Свима на Балкану срецни празници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран 92

27.12.2022 06:22

Како се нико није сјетио да се у затворима направе фабрике, да ти ликови раде, нема џаба јести пити спавати, гријати се...још им падне на памет да штрајкују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

27.12.2022 07:05

Ја мислимда овог човјека треба наградити! Поднио оставку!! ПА они као да су заварени за функцију, као да су рођени као министри!!

ОДГОВОРИТЕ