Док Додикови људи оптужују Вучића, Вучић поручује "Волимо и улажемо у Републику Српску"

Напади на Србију и њеног предсједника  Александра Вучића због самосталне и независне политике у вези са Косовом и неувођењем санкција Русији, постају све бруталнији. Посљедњи стиже од самозваног стручњака за тероризам и аналитичара Џевада Галијашевића, који у медијима годинама промовише политику Милорада Додика.

Република Српска 20.06.2022 | 19:50
Док Додикови људи оптужују Вучића, Вучић поручује "Волимо и улажемо у Републику Српску"

У тренутку када је Србија на удару западних сила, као једина држава у Европи која одбија да уведе санкције Русији, и када одбија ултиматуме за признавање Косова, како преносе медији у Србији, Додиков неформлни портпарол се придужио непријатељима Србије, износећи бројне неистине против предсједника Србије Александра Вучића.

Све оптужбе које је Џевад Галијашевић изнио у изјави за „Српски радио Чикаго“, од Отвореног Балкана, преко односа са Црном Гором, Републиком Српском, статусом Косова и Русијом, имају за циљ да наруше стабилну позицију Србије у односу на санкције, али и по питању Косова и заштите Срба у региону, преносе српски медији

„Већ дуго чујемо причу како ће Вучић издати, али он не издаје. То је тако привид, то је лоша процјена, он издаје сваки дан, сваки дан стварајући услове да се изгуби Косово. Бриселски споразум је био издаја, издаја је било питање српске заједнице на Косову, која је требала бити политичка заједница, дакле издаја је, то није никад реализовано. Издаја је када дате државну границу Шиптарима да воде, издаја је када дате безбједност и одбрану, дакле Вучић је као миш грицкао државност и сувереност Србије на Косову, дакле стварајући услове у којима он више се неће ни питати ништа“, рекао је Џевад Галијашевић у изјави за Српски радио Чикаго.

Опозиција је једногласна у оцјени да је Галијашевић проговорио оно што мисли Додик, али то јавно не износи.

„Галијашевић и разноразни Васићи су портпароли и стварни портпароли Милорада Додика. Оно што он неће јавно да каже, говори преко њих. И невјероватна је количина гњева и обрушавања на руководство Србије од стране истог тог Галијашевића, који недвосмислено напада и Вучића и руководство Србије и очигледно је добио налог од Додика да то ради. Додик нас сада покушава посвађати и са матицом, са Србијом“, каже предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

„Ова изјава коју смо чули спада у ред оних изјава која практично желе сада да Србију, односно Александра Вучића на неки начин конфронтирати унутар са Републиком Српском, што прво нити је Галијашевић та особа која може то да чини нити је то тачно на било који начин. Не видим уопште простора за тако нешто, изузев ако овај човјек, о коме говорите, није гласноговорник неког другог, па он говори у име неке друге политике, која сада не жели јавно да се експонира“, истиче предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

Јачање Србије од доласка Вучића на власт  и његова бескомпромисна борба за интересе Срба на Косову и у цијелом региону, трн су у оку многим лидерима из окружења, али и њиховим западним менторима. Додиков мотив да се индиректно сврста на њихову страну је борба за опстанак на власти, истичу из опозиције.

„Ни једна примједба не долази случајно. У недостатку политичког рејтинга, који му највише квари корупција и криминал, господин Додик неће бирати средства да остане на власти, јер њему је бити на власти или бити у апсу“, тврди шеф  Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић.

„То је заиста скандалозно, ти брутални и примитивни напади могу се врло директно повезати са врхом режима у Републици Српској. Наравно они су то хтјели да прво пусте преко тако неког да кажем квази аналитичара, који се петља у све и свашта, којем су они дали неки простор и учинили га видљивими знамо да је он наслоњен дубоко на власт у Републици Српској“, каже посланик у Клубу посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић.

Градоначелник Бањалуке подсјећа да Србија и Александар Вучић помажу Републику Српску и њене грађане кроз бројне инфраструктурне и друге пројекте, а посљедњи у низу је финансирање изградње основне школе у Бањалуци. Тако у воду падају оптужбе да Србија не помаже Републици Српској. 

 „Галијашевић је сателит Додика, Жељке, Вишковића, дакле главних људи у Републици Српској и онда ти људи што не смију да кажу за овај микрофон, имају те сателите да, из њима знаних разлога, нападају једне од најважнијих људи, који на крају помажу и око овог пројекта. Дакле без Србије не би било овог“ истакао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Стварни наручилац Галијашевићевог напада на Србију и Вучића, поред међународног, антисрпског фактора, по мишљењу опозиције, крије се у редовима корумпиране власти у Републици Српској, а који има два пута у истом смјеру: силазак са власти и одговорност пред законом.

(БН/Д.Цвијић)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Ветеран

20.06.2022 18:06

Ја сам старог кова, само усе и у своје кљусе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.06.2022 20:06

Зашто Вучић помаже Додика који га је издао. Ради Србије или ради БиХ.

Name

Драган Модрича

20.06.2022 18:06

Ничију помоћ никад нисам добио, осјетио....нити ми треба да на нечији рачун живим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

20.06.2022 19:34

Слазем се Драгане само ако нам нико не помазе онда не треба ни да нам стети,а оваква власт је стетна за све који би зељели да нормално зиве.

Name

Бошко

20.06.2022 18:09

Зашто бих нас Србија помагала и правила од нас инвалиде?? Све је могло домаћим ресурсима само је до система, организације...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

20.06.2022 18:15

Ово је још један у низу сигурних доказа да је Додик опасан играч запада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заклина

20.06.2022 18:22

ЗИВЕО ПРЕДСЕНИК ВУЦИЦ ❤ КРАЉУ! Све остало је неозбиљно и неспособно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипак

20.06.2022 19:19

Помоц партијасима корумпираним а народ слабу вајду има од тога замјена за 40 бтитанаца иста роба друго паковањее!!

Name

Софер

20.06.2022 18:59

И то улагање у Републику Српску је својеврстан криминал. Прије 4 година пребачен милион еура за студентско-ђечки дом у Власеници. Нигдје ни дома ни лове. Појела маца или равномјерно подијељено у кешу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

20.06.2022 21:35

Сребреница и Дрвар прогутали али само подобни партијаси корумпирани а народ је опљацксн растјеран препустен сам себи од рара! Корумпирани партијаси предратни голаци харају!!!! Дијеле пребацују перу арце дрзавно као свије изнад закона

Name

Тото

20.06.2022 19:12

Износи из РС-а милијарде, а инвестира милионе. Добра рачуница!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Тото

20.06.2022 21:13

Колико це само насе струје да добије Вуцко то су милијарде марака, а фол улазе он у ПЦ

Name

Драган. Ст

20.06.2022 19:46

Војници врс.. Презивели су и горе ствари од такозваног ронхила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

20.06.2022 21:26

Овдје су много дубље ствари које нису за јавност овог цаса.неце остати тајна...

Name

ДЛЛ

20.06.2022 20:37

Сто реце неко прије:ми ту помоци нисмо осјетили !Теско оној земљи која треба тудју помоц..тудје мрвице ! Дај Бозе неког нормалног И образованог да нас извуце из биједе ,а ове сто су нас довели до исте,затворити у неке супе,без хране И воде !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.06.2022 22:06

Нема друзе нико нормалан. Балканским народима, па и Србима наравно, је у крви да краду и навлаце себи кад год могу. Тако да, ко год да додје на власт сад или касније, исто це бити, јер РС је погодно тло за крадје и лоповлуке, највисе због глупог народа којем пред оцима мозес радити ста хоцес, ал он слуса само ста прицас. Запамти, ко год икад додје на власт у РС, бице лопов, јер му се мозе. Зато сви, ко год мало боље стоји у РС, инвестира ван РС, саље дјецу у сколе ван РС...само сиротиња клапа у мјесту.

Name

Босанска Дубица

20.06.2022 21:12

Даље од БиХ своје шапе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елли

21.06.2022 00:26

Ја колико сам упознат Србија колико је помогла да је 6x више профитирала и невидим ту помоћ али битно је пресјећи врпцу и да аутобусдзије аплауз слозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

21.06.2022 04:52

Ја сваки дан видим да Вучић ППДРЖАВА ДОДИКА у сваком погледу, а то што Галијашевић лапрда објеси мачку о чуну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

21.06.2022 04:52

Па Америка се пита хоће ли Додик побједити на изборима или неће. Али побједа Додика није бесплатна. Све што је Гали говорио тако мисли и Америка. И санкције Додику и црна листа су наручене. Лобисти раде за Додикову дугу владавину а плаћа их народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања

21.06.2022 11:37

Немојте г Вучићу улагати новац код оних у власти у Реп Српској који це тај новац покрасти па дио дати и лоповчини Галијашевицу да вас може сит пљуват .Улазите гдје је опозиција власт.Кад макнете Додика макут ћете и Галијасевића.Није лако јер зна се да је Додик британски плаћеник.Британци га цувају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

21.06.2022 13:16

Волимо вас и помажемо али вам и узимамо енергију са хидроелектрана на Дрини...само се распитајте колико кошта МWх на берзи.....

ОДГОВОРИТЕ