Си позива на брзо обуздавање ковида-19 са минималним утицајем на економију и живот

Кинески председник Си Ђинпинг позвао је у четвртак на брзе и циљане мере за заустављање ширења ковида-19 у Кини и нагласио координацију напора за обуздавање пандемије и социјално-економски развој како би се постигли максимални резултати сузбијања вируса уз минималне трошкове.

Свијет 18.03.2022 | 08:14
Си позива на брзо обуздавање ковида-19 са минималним утицајем на економију и живот

Си, који је такође генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине (КПК), изнео је ове примедбе док је председавао састанком Сталног комитета Политбироа ЦК КПК за анализу ситуације ковида-19 у земљи.

Више региона у Кини тренутно има епидемију коронавируса. У континенталном делу Кине забележено је у среду 1.226 случајева локалног преноса, а више од десет региона на провинцијском нивоу забележило је нове локалне инфекције, саопштила је у четвртак Национална здравствена комисија.

Упозоривши да је ситуација у земљи и иностранству и даље "сложена, напорна и циклична", Си је затражио од влада свих нивоа да даље улажу непрекидне напоре у превенцију и контролу пандемије.

Он је поновио потребу да се људи ставе на прво место, додавши да земља треба да спроводи циљане мере засноване на науци и да се придржава динамичног приступа “без ковида”.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тодор С.

18.03.2022 10:58

Директор фајзера,бице потребна и цетврта доза...Ми то као нисмо знали хаха само не знамо колико це бити потребно 11 доза мозда хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

18.03.2022 14:01

Не слусас каубоје па ти мало саљу ковида.... Као Миленковиц када казе неце војници ици у Нато а оно хооооп паде бомбица у сред Загреба.... милом или силом каубоји тако воле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

18.03.2022 23:01

Тацно Мајо! Нема потребе уводити мјере вец замолити каубоје да затворе врата лабораторије... или им их ногом развалити, сто це нормалан свијет морати сто прије урадити. Ово овако висе не иде