Војна неутралност Србије је наше трајно опредељење

 - Без обзира на притиске који тренутно долазе да се Србија определи између Запада или Русије, војна неутраност је наше трајно опредељење, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

Србија 22.02.2022 | 15:43
Војна неутралност Србије је наше трајно опредељење

Одговарајући на питање новинара у Монаку о томе колико ће Србији у овој тренутној ситуацији у свету која се дешава око Украјине на релацији Запад-Русија, бити тешко да задржи војну неутралност, Вучић изричито каже да је војна неутралност трајно опредељење Србије.

"Наша војна политика је да смо војно неутрални, а наша политика је да смо на европском путу, настављамо сарадњу са Русијом и Кином, нећемо да одустанемо од наших традиционалних пријатеља, то је трајна политике Србије и она мора да остане таква", рекао је Вучић.

Истиче да ће се Србија држати те политике и да не жели да буде "потрчко" било коме од страна.

"Водимо политику која је озбиљна и одговорна и која се води у интересу Србије и њених грађана", каже Вучић и додаје да је наша политика направљена за тешка, а не за лака времена.

Поручује и да цела ситуација око Украјине показује колико је важно бити војно неутралан и подсетио да званичници Украјине изјављују да је та земља на путу уласка у НАТО.

"Зато је важно да будете довољно снажни и јаки и да не зависите ни од кога", рекао је Вучић.

Најавио је да ће сутра у Шпанији присуствовати потписивању уговора којим Србија купује два транспортна шпанска авиона.

"То је значајно јер ћемо имати све више аеродрома, моћи ћемо да повезујемо Краљево и Ниш, и Београд, и Бачку и Банат, и Пчињски округ, а то је веома важно и у савременим маневрима и у тренуцима када вам је потребно померање ваших снага и померање ваших јединица", рекао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Обрен

22.02.2022 15:00

Путин је неколико сати пред почетак нове фазе ратних операција казао да се “у Украјини, као некада у Босни и Херцеговини, спроводи геноцид”.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хах

22.02.2022 17:06

Слозена је то ствар, АКО је тако реако ...

Name

ре

22.02.2022 19:55

Путин је то добро искористи а то су ријеци запада . Користи сва срања која је запад користио у Југославији. Једино никог не бомбардује сто је нато радио. Зато су западу везане руке . КАко да критикују Русију кад су гори од ње сто пута. Колико су земаља растурили ??? Путин те цињенице врло добро користи .

Name

Ђорђе

22.02.2022 15:12

Може ли се бити војно - неутралан и колико то кошта? Није лоше, подржавам свеколику неутралност, али не на ријечи, већ конкретно. Позззз...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

22.02.2022 15:30

И Украјина је то хтијела,цак се одрекла нуклеарног орузја а за узврат им је гарантовала Русија да их неце напасти.И???Ста сад имају?Руси их нападају а НАТО неце да им помазе.

Name

РС

22.02.2022 16:13

Ако хоће неутралност због чега су онда Руске јединице у Нису Кога он прави будалама?

Name

Тито је бијо видовњак

22.02.2022 17:31

Лијепа Титина политика ни десно ни лијево и Зато је имао свугдје у свијету пријатеље а у Русији???

Name

Добро.

22.02.2022 15:17

Паметан потез, али мора се задовољити и имунитет Србије, не сумљам у Вуцица. Кина и Србија могу одрадти и поред Трампа, Yатоспаце ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.02.2022 16:23

Једино ако не сумЉас, хахахахахаха

Name

Добро је

22.02.2022 16:34

да ти бистриш политику а то што ,,сумЉаш", ма кога то још брига...

Name

ВУК КАРАДЗИЦ

22.02.2022 18:49

".......ИМУНИТЕТ СРБИЈЕ"??????? ВАЉДА МИСЛИС ИНТЕГРИТЕТ...

Name

Надреална ТВ БН 2

22.02.2022 15:31

А онда је дошла демократија и капитализам њена прва пратиља за њима и остала братија страни шпијуни, такјуни и немој да те збуни да те заболи глава с њима дођоше и хорде људских права А ми Богу хвале све будала до будале од бијеса кућа поста тијесна е кад смо будале сад су нам куће мале и умјесто Срба, Бошњака и Хрвата рат доби "Раиффеисен" банка. Зато су на снази људска права, права мањина, тетки и стрина права овисника од хероина права мама, тата и сека за права бата, закон се чека. права маца, куца, птица права вампира и вампирица права на претек одавде до Канаде права на претек, ал' нигдје правде Реф. Недеља кад је отиш'о Хасе Недеља кад је отиш'о Хасе Недеља кад је отиш'о Хасе и страшни суд на моме фејсу гужва пред рајским вратима. Нас су разбуцали ко педер плејбоја али у судбину ти сумњати немој доће мечка и богатим на врата опа бато, 'оће л' бити рата? Између Русије и НАТА, 'оће л' бити рата? Кине и НАТА, оће л' бити рата? Индије и НАТА, 'оће л' бити рата? Ислама и НАТА, биће биће рата Кореје и НАТА, 'оће л' бити рата? Ирана и НАТА, 'оће л' бити рата? НАТА и НАТА, јер нема рата без НАТА, кад већ нема Јасера Арафата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рафо

23.02.2022 13:03

Браво, легендо!

Name

Надреална ТВ БН 3

22.02.2022 15:31

Сад и Европа стаде да грца (грц, грц) и она не зна, ко је све прца са истока терор, на западу еррор за све вјекове колонија и тортура ових дана стигла је фактура. Ноћас мало чудан сан сам уснио изашла раја на улице био је пун Црвен трг, испред папе ред дуг пун Тјенанмен, Теразије. На Тајм Сквер, да будем фер, није мог'о стати кер препун је Шанзелизе Гужва на Страдуну У Риу све у фулу, пуне лондонске улице Јерусалим и Такриу, пун је био Рим горјела је Атина од Момбасе до Берлина, сва Индија и Кина, углавном нека раја фина какав је то сан био, такав никад нисам снио био је пун и Потсдамер Штрасе сви су горјели од среће, да веће бити неће сви су чекали да дође Хасе. Реф. 2x Недеља кад је отиш'о Хасе Недеља кад је отиш'о Хасе Недеља кад је отиш'о Хасе и страшни суд на моме фејсу гужва пред рајским вратима. Недеља кад је отиш'о Хасе 3x хттпс://лyрицстранслате.цом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раја

22.02.2022 16:49

Најбоље се не петљат ал мислим да је немогуце, русија је преварила украину за нуклеарно орузје и wад ради ста хоце нихе им вјероват само се лицни интереси гледају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

22.02.2022 17:29

Је ли е да је да мозе Руско наорузање а да будес неутралан! Са цим??? Замајавање јавности !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкане мој

22.02.2022 18:31

Прицао ми деда.Да це доци време у којем це се одвојити,"кукољ од псенице" или не људи од људи. Мени се цини,као да је то време досло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

23.02.2022 14:15

Сви би били неутрални и правили се луди, када би то могло. Мораћеш се опредијелити, или нећеш нигдје припасти.

ОДГОВОРИТЕ