Демонстранти јајима гађали полицију у Београду

- У Београду се одржава протест антиглобалиста и противника ковид пропусница, вакцинације и других мјера против вируса корона, а група демонстраната гађала је јајима полицијски кордон у Немањиној улици, јавља РТС.

Србија 18.09.2021 | 21:19
Демонстранти јајима гађали полицију у Београду

Демонстранти су се окупили на Тргу републике око 17.30 часова, у вријеме док се недалеко од те локације одржавала шетња у оквиру Геј параде.

На протесту су бројне организације - Антиглобалисти Србије, Лекари и родитељи за науку и етику, Покрет српске саборности, Покрет отете бебе - промена система.

У протестну шетњу кренули су са Трга, а иза зграде Предсједништва, на Теразијама, запаљене су бакље.

Са говорнице постављене на камиону су поручили да су против ковид пропусница, маски, вакцинације, да се "гнушају" Параде поноса. Запалили су и изгазили заставу дугиних боја, симбол ЛГБТ заједнице.

Демонстранти су истакли заставе Србије и различитих покрета, поједини носе иконе, а развили су и транспарент "Слога биће пораз врагу". Пјевали су "Ој, Косово, Косово".

Окупљени су око 19.30 кренули низ Теразије, ка згради Владе Србије. Група демонстраната покушала је да се попне уз Немањину улицу, али им кордон полиције није дозволио да прођу.

Затим су се окренули и спустили низ Немањину улицу до споменика Стефану Немањи, гдје су раширили транспаренте и заставе, а потом су заиграли ужичко коло око споменика.

Раније током вечери полицијски кордон на кратко је посјетио министар полиције Србије Александар Вулин, али се није обраћао медијима.

Кордони полиције за разбијање демонстранција су код Београђанке и у Ресавској улици. 

(Срна Фото: Курир)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Изворне Комите

18.09.2021 20:08

Него шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парада настраности

18.09.2021 20:14

Је само још један дио одвраћања људи од здравог разума и покушај терећења разуних. Што се тиче хомосексуалаца, то је болест, присутна је у мањем виду код животиња, више код људи, али њихова права су права психичких болесника. Ипак постоје несреће када нормални људи заврше лоше, а ови дефилују. Једноставно као што се и људи морају мирити са несрећама и та популација се мора мирити са настраностима и животом у изолацији, а тамо треба да се лијече да могу си некако покушати одустати од тога и направити нешто си од тог живота у изолацији. Наравно, овде је ријеч, о политички стимулисаној и злоупотребљеној варијанти односа према њима, која служи за прављење нереда, као и медији и то је механика зла. За њих је теже, али за медије је лакше. И гађање јајима је оправдано, али и рад на изолацији ове популације у смислу лијечења и-или затварања, јер угрожавају себе и околину, јер нису у свијесном стању у погледу испољавања својих особина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2021 07:28

О чему ти пишеш? Каква парада настраности. Људи не желе вакцине које им се намећу. Прочитај вијест!

Name

Лијепо написано.

19.09.2021 08:34

Хвала!

Name

Јоми

18.09.2021 21:09

Парада страшила,стварно ми изгледају као ликови из хорор филмова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Писменост и образовање

19.09.2021 04:53

Ови су гори од лгбт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

19.09.2021 05:21

Европске вриједности.Педери ?.Хвала само даље од мене.А вакцина протести.Ја сам примио обе дозе и незнам дали требам бити сретан или тужан.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аxаxа

19.09.2021 11:45

Теби жао чини ми се а и драго ти...

Name

СРБИН

19.09.2021 08:07

МОЗДА НЕКАД И МИ СРБИ ДОДЈЕМО ПАМЕТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

19.09.2021 09:11

Са једне стране људи тобож угрожени ЛГБТ а са друге разни тобож заштитници породице и права. И једни и други представљају двије глобалне оријентације као "неспонтано" окупљене. Полиција између на дужности гађана јајима и умало бакљама. Политичари за то вријеме грабе бенефите за себе и своје породице. Четврта група смо ми који никакве користи немамо ни од једних ни од других а поготово трећих јер смо виśе у борби за опстанак између очаја и емиграције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас тако

19.09.2021 14:08

Не мозе нормалан попустити колико будала мозе навалити.

Name

Знаци

19.09.2021 20:32

људска права према теби требају имати само они од којих имаш користи а друге можеш тлачити? Људска права нису шведски сто да бираш шта ти се свиђа и да их дијелиш само онима који теби одговарају.