Бореновић: Умјесто грађанима, новац иде тајкунима!

„Пљачкашка игра властодржаца се наставља и добија нови облик, у покушају да се из буџета привилегованој фирми уплати скоро 100 милиона КМ за куповину зграде Управе за индиректно опорезивање", рекао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а и посланик у ПД ПС БиХ. 

Република Српска 01.07.2021 | 15:47
Бореновић: Умјесто грађанима, новац иде тајкунима!

Он истиче да умјесто Савјет министара у року 7 дана, колики је рок који им је дао Представнички дом на основу наше иницијативе, донесе одлуку којом налаже Управи за индиректно опорезивање да поништи поступак јавне набавке, заправо је продужен рок за понуду до краја септембра.

Бореновић каже да је ово игра у којој Савјет министара пребацује одговорност на Управни одбор УИО, иако одбор директно одговара Савјету министара: 

„Евентуалним другим понуђачима, који би се могли уклопити у одобрена средства од 37,9 милиона КМ за куповину или изградњу зграде, продужена понуда ништа не значи, јер тражене услове испуњава само та једна фирма, којој су спремни исплатити 61 милион КМ више од постојећих средстава. Ово је само куповина времена да се обезбиједе додатни новац да би у џеп човјека - “кума” блиског владајућој структури, убацили скоро 100 милиона КМ народног новца“, каже Бореновић. 

Он каже да се власт иде из задужења у задужење да одржи систем, али да умјесто за потребе грађана, бирају да огромне количине новца упумпају у тајкунске џепове: 

„Три милиона вакцина смо могли купити за тај новац и завршити имунизацију грађана и у Републици Српској и у ФБиХ. То је само један од примјера. Иако одговорност за непоступање по иницијативи коју је на приједлог Мире Пекић и мене усвојио Представнички дом покушавају пребацивати једни на друге, ми нећемо одустати.

Ако било ко буде спреман да стави потпис на овај купопродајни уговор учиниће, иако је Парламент обавезао извршне институције да пониште ову одлуку, тешко кривично дјело, а то никоме не бих савјетовао, јер ће кад-тад одговарати и ићи у затвор. Постоје и разни други инструменти за борбу против овог очигледног криминала и спремни смо их употријебити“, каже Бореновић.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Коколо

01.07.2021 13:58

Је ли господин Додик вец продао зграду на Теразијама? Са тиме би могао да отплати викендицу на Дедињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

01.07.2021 14:00

Ко нам распрода банчни систем за багателу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бацко

01.07.2021 15:59

Та банка једина ради и запосљава преко 2000 људи а сто не питас ко је унистио ту банку. Него сто не питас ко је унистио Бобар банка банку Српске Балакан инвенстмент банку итд . Сто не питас о задузењима и кредитима које узимају боту црвени. Сто не питас засто немамо вакцина засто нема серума за ујед змија. Питај боту црвени док једес бајат сендвиц и пијес колу

Name

Неша

01.07.2021 15:05

Народ је као скувана жаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

01.07.2021 16:59

Бореновићу, требас програм написати, прочитати, заклети се над њим и да причамо, све остале крутике које упућујеш су обичне фразе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

02.07.2021 13:42

Мајкицка је ко скувана заба у Сарајеву пласе децувса Мајкицком казу деци безите ето ругобе корњаце

Name

Бањалука

02.07.2021 06:12

До кад мислите тако сваки други дан у медијима цмиздрити како су вас/нас покрали? Имате тузиластво, доставите доказе и поднесите кривицне пријаве, и посматрајте рад тузиластва. У супротном организујте демонстрације или хајте у пензију. Свакодневним цмиздрењем по медијима постизете само контра ефекат. Мени је висе мука од тог васег меког срања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Онако успут

03.07.2021 18:10

У цитавој БиХ нема ни 5% градзана вец су то све Босњаци, Срби и Хрвати, тако да није ни битно сто градзани неце добити тај новац. Знаци тајкуни имају добар изговор на твоју примједбу Бореновицу :-))

ОДГОВОРИТЕ