Петиција родитеља за повратак дјеце на наставу

У градском парку „Народни хероји“ у Добоју спонтано су се окупили огорчени родитељи који желе да се дјеца врате у школе. Организовали су се за прикупљање потписа за петицију.

Република Српска 27.10.2020 | 21:56
Петиција родитеља за повратак дјеце на наставу

У петицији стоји да родитељи захтијевају од Републичког штаба за ванредне ситуације  Републике Српске да се дјеца врате у редовну наставу, што је препорука УНИЦЕФА. У петицији наводе да УНИЦЕФ сматра да дјеца и школе нису главни покретачи епидемије, те да не постоје докази о колерацији између стопе пријеноса болести из отворених или затворених школа.

Такође, наводе да су докази о негативним учинцима затварања школа огромни, уз дугорочне импликације по учење, сигурност, здравље и добробит дјеце.

Родитељи су се спонтано окупили, без икакве политичке позадине. Изреволтирани мјерама органозовали су прикупљање потписа за петицију.

„Ово су родитељи сами организовали, спонтано је све ишло кад смо видјели ту групу у Модричи. Прво сам ја написала овој једној Лејли и она је рекла, зашто да не, хајде да додајемо да видимо хоће ли се ико одазвати. Међутим кад смо ми почеле додавати жене, видјеле смо колико заправо свијета жели да им дјеца иду у школу и колико свијет више не жели да шути. Значи сматрам да је приоритет да дјеца иду у школу, а да није приоритет да се кафе пију по кафићима“, рекла је Џенана Ибрахимовић, један од организатора петиције.

Питали смо родитеље зашто су дошли да потпишу петицију?

„Мислим да њихова право не смије нико да прекине преко ноћи и да нам доносе законе какве нам доносе. Дјеца заслужују да буду у својим клупама. Ауторитет који имају наставници над њима, њихов просветни радник, то ми родитељи немамо. Ми родитељи немамо времена се њима посветити и мислим да дјеци треба дати храброст да наставе даље, треба им вратити осмјех, треба вратити дјечију вриску и мислим да дјеца заслужују сва права, а не права да им укидају. Требамо се ми као мајке изборити. Ако је једна држава пала због светиња, ја мислим да виших светиња од наше дјеце нема. Хвала, довиђења“, рекла нам је Лејла Ракић Пашић.

Било је и мајки дјеце са посебним потребама, чија ситуација је у овим условима још сложенија.

„Дјеца ми иду у Вук Карадзић школу, имам двојицу која иду по посебном програму. Моја дјеца не могу ништа са тим постигнути, а често су и заборављена и док иду на редовну наставу, њих забораве, а камоли ово“ рекла нам је Сабина Омеровић, мајка два дјечака са посебним потребама.

Један од разлога огорчености је зашто се боље није и раније све припремило.

„Прво и прво из револта, јер сматрам да се у односу на март-мај могло овакав сценарио очекивати и самим тим могли смо се боље припремити, односно могли су нас боље припремити и технолошки и психолошки. Технолошки у смислу да се дјеци обезбједе техничка средства, да се обезбиједи интернет, а и психолошки да се дјеца припреме да ће до овога доћи“рекла је Радослава Пијуновић.

Родитељи који су ово организовали наглашавају да нико не стоји иза њих, ово је револт родитеља због неорганизованости система.

 

БН ТВ

Коментари / 97

Оставите коментар
Name

И.Са

27.10.2020 21:17

Драга МАЈКО,да ли те је уопсте стид да изјавис да немас ауторитет над властитим дјететом? Оно сто је дефинитивно-ми смо један јако лицемјеран народ.Толико могуцности има за сколовање,а никад висе не сколованих.Вама скола представља синоним за "цување" дјеце јер истима не мозете и нецете да се посветите.Престаните лицемјери једни од родитеља да тразите "право на сколовање" и будите искрени и тразите право за себе и висак слободног времена у трацу,типкању телефона и фејсбуцењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јана

27.10.2020 21:54

Дефинитивно смо луд народ, гурамо дјецу у заразу у жариште.

Name

Ре И.Са

27.10.2020 22:24

Госпођо Школована, неписмених се пише састављено,.

Name

Кажем

27.10.2020 22:43

Па зашто да је буде срам? Што је рекла истину? Прошле године кажем дјетету да прописује све са ТВ наставе која је ишла преко РТРС, а дијете ми каже да не треба, тако је рекла учитељица, нико не преписује, само ја морам преписиватои, задаћу слати, радити. Било је много пута сличних ситуација, дјеца се заборавила писати, не знају ни оловку држати. Кроз пар мјесеци док вам сине шта је мака хтјела рећи можете се захвалити онима који су наредили да се тако ради, дјеца ће бити неписмена и неће ни бити битно ко је крив! Битно је реаговати, а ви то нисте сконтали.

Name

Ре Јана

27.10.2020 22:58

Није народ луд него појединци који тако мисле.Тај вирус дјеци не мозе ниста а сколе нису никакво заристе.За њихову будуцност је много боље да се образују у сколи гдје ипак могу несто и да науце.Много горе од короне је да нам дјеца остану неписмена или полуписмена.

Name

Мама сколарца!

27.10.2020 23:17

Браво! У разреду мог дјетета двоје дјеце је заразено (мозда и висе) али двије маме дизу дреку само такву да дјеца треба да се врате у сколу јер ето не знају дјеца да се снадју у теамс-овима - а питам ја маме па како Вам дјеца знају уци у тик ток и поставити данас милион снимака? Све размазена дериста!

Name

Наставник

28.10.2020 05:43

Као прво да казем ,истина је да има родитеља који своју дјецу гурају сто даље од себе па им сметају ове мјере затварања сколе. Затим,истина је да има и безобразних родитеља који имају болесну дјецу било од грипа било од вируса они их саљу у сколи. Али истина је да сам јуце дрзао наставу у сколи,покусавао на све могуце нацине да одрзим цас да приблизим дјеци тематику и на крају немам интернета!!! Ми наставници смо обавезни да будемо у сколи у току наставе,а скола има слаб интернет. Или,јос једна ситуација. Има родитеља који раде,а само они имају телефон,дјеца су им мала па та дјеца не могу да прате наставу. Раде задаце тек у 10 увеце. Ево ја сам сад управо добио једñу задацу. Па је ли ово радно вријеме? Даље,по овом сколовању дјеца имају обавезу да буду крај интернета у периоду кад имају предвидјене цасове. А ста раде дјеца? Иду на славу па саљу задаце у 9. Схватате ли сад колико оваква одлука има рупа? Да не прицам о томе да имам и ја малу дјецу коју остављам да сама уце и да би ттебало да имам оквирно вријеме за рад. Али немам.

Name

М

28.10.2020 06:28

Слажем се

Name

Борац

28.10.2020 06:36

Ако је требало ста забранити. То је овим сектасима да праве скупове. Сетитесе само дивљања у БЛ на тргу. А сада кукају на народ и дјецу.

Name

Ре

28.10.2020 06:40

Ово је направљено свјесно. Избори су и просвјетаре треба упрегнути за прикупљање гласова. Исто тако и министре, итд. Дјеца су им на маргинама. Родитељима дати да се изјасне, ко хоце нека саље дијете у сколу, а ко неце нека сам ради са својим дјететом. Онда би видјели право стање.

Name

Ненад

28.10.2020 09:13

Ја сам мислио гласати за додикову странку, али нећу излазити на изборе. Страх ме да се не заразим.

Name

Ре Наставник

28.10.2020 10:30

Не морате прегледати задацу у девет увече кад сте је и добили, погледајте кад сматрате да вам је радно вријеме.

Name

Ре Ненад

28.10.2020 11:20

Немој излазити,опасно је.А бице и бар један глас мање за ту лоповску секту.

Name

Ре ре наставник

28.10.2020 11:23

Види се да не радис у сколи и немас појма како је сад тамо. Излазимо у сусрет дјеци на свакакав нацин,а онда налетимо на некога арогантног као ти да ми соли памет. Ја сам свјестан да немају сви могуцности да је одмах посаљу,али тразим мало разумјевања и да се ипак саље у договорено вријеме. Касније је не могу погледати,хер припремам наставу за сутра и долазе нове задаце. Зато молим те ,не говори ниста кад не знас како је просвјетним радницима.

Name

Ре ре И са

28.10.2020 11:42

Не правите се паметни . Гдје је господја уопсте написала " не писмених" . Није нигдје.

Name

Директ

28.10.2020 20:48

Борац, ниси ти никакав борац.

Name

НОВЕМБАР

27.10.2020 21:18

ОВО ЈЕ ПРИМЕР ДА НАРИД ТРАЗИ ДА ИНСТИТУЦИЈЕ РЕАГУЈУ У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА А НЕ ПОЈЕДИНЦИ.ЦИЈЕЛУ НЕДЈЕЉУ СЕ ПРАВИО ЦИРКУС И ПОЈЕДИНЦИ ПОКАЗУЈУ СИЛУ И МОЦ,И ОНДА СУ ЈЕ ПРИМЈЕНИЛИ НА ДЈЕЦИ.АКО ЈЕ У МАРТУ БИЛО 5 ПОСТО ПОЗИТИВНИХ НА ВИРУС И НЕКАКО СЕ ИРГАНИЗОВАЛИ,ЗАСТО САДА КАД ИМА ВИСЕ ИД 30 ПОСТО НИСУ ОРИПРЕМЉЕНЕ ОРГАНИЗАЦИОНЕ МЈЕРЕ ЗА НАСТАВУ.МНОГИ РОДИТЕЉИ НЕМАЈУ ВРЕМЕНА БИТИ УЗ ДЈЕЦУ ДОК ТРАЈЕ ОН КАЈН НАСТАВА ДА ИМ ПОМОГНУ,АКО СЕ ЗНА ДА У МНОГИМ МЈЕСТИМА ИНТЕРНЕТ СЛАБ ИЛИ ГА НЕМА УОПСТЕ.ИМА ПОРИДИЦА ГДЈЕ ИДЕ ПО ДВОЈЕ ТРОЈЕ ДЈЕЦЕ А ИМАЈУ ЈЕДАН ЛАПТОП.ТО СУ СВЕ ПРОБЛЕМИ,А С ДРУГЕ СТРАНЕ ПОЛИТИЦАРИ ПО СКУООВИМА БЕЗ ИКАКВИХ МЈЕРА ,ИМА ИХ ПОЗИТИВНИХ НА КОРОНУ У ВЕЦЕМ ПЕОЦЕНТУ НЕГО ДЈЕЦЕ.ИЗГЛЕДА САМО ИМ ВЛАСТ БИТНА,А ИБРАЗИВАЊЕ ЗАДЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

27.10.2020 21:55

Који си ти морон па дијелис савјете.

Name

Да

27.10.2020 22:45

Све истина што човјек написа.

Name

Безобразлук

27.10.2020 21:18

Иди министсрко снимај спотове и трци за изборе то је теби највазније. Ви из Уједи јене само спотове снимате папци једни брига вас за дјаке и проблеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2020 06:32

Снима спотове и директорица дома здравља у БН и ходала по скупивима. Иако је била заразена.

Name

Скептик

28.10.2020 07:47

Па зар кентаур стевандић није проводио вријеме снимајући најчувенији спот док народ умире по болницама, како сами тврдите???

Name

Реално

28.10.2020 09:14

Не пита се министарка ту ништа. Школе је затворио Лакташки Рудоња.

Name

Ада

28.10.2020 10:21

Родитељи раде а дјеца иду у сколу.Мало је родитеља кои могу платити тету да им пази дјецу?Вратите дјецу у сколе,унистицете нам их.

Name

Горан

27.10.2020 21:18

Питајте се само колико Ланако добија новца за ево вец x-ту платформу коју развија, а која не да не ради већ Н Е П О С Т О Ј И. Ја се само питам колико ти јоś треба новца ГЛАДНИ ЧОВЈЕЧЕ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

27.10.2020 22:59

Браво ✔

Name

Ре

28.10.2020 05:35

Људска природа. Мање-више већина је таква. Мало је људи.

Name

Брига

27.10.2020 21:20

Без икаквог објасњења и анализе унистисе дјецу насе најмилије. Стоко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

27.10.2020 21:23

Свака част! Коначно да неко дигне глас и у овој рупи од града! Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

добој

27.10.2020 21:25

Ал су госпођама дјеца проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сендвиц

27.10.2020 22:02

Честитамо ,освојили сте сендвиц са Снсд саламом.

Name

Никола

27.10.2020 21:29

Власт кроз причу о уводјењу мјера и лаганим закључавањем народа не брине о народу него покусава угушити излазност градјана јер се боје велике излазности. Циљ режима нису мјере заштите него подмукли покушај плашења народа да не изађје на изборе. Њима је у интересу да изадју само њихови слузбеници и њихове породице, чиме желе промјенити изборну вољу народа. Молимо градјане да чувају своје здравље,али и да не насиједају на репресивни режимски апарат коме на првом мјесту није здравље народа него изборни инжињеринг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈ ?

27.10.2020 21:51

У ОВОМ ГРАДУ ЈЕ СВЕ ЈАДНО ТУЗНО БЈЕДНО А ЗНА СЕ И КО ЈЕ ОВАКВОМ СТАЊУ КУМОВАО...

Name

ре

27.10.2020 21:51

Ове рачунице су увијек биле промашај,апстиненција бирача је подједнака.

Name

Милош

27.10.2020 21:31

Морбидно до краја,а колетерала су дјеца и привреда,само да преваре народ и прекроје вољу градјана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

27.10.2020 21:32

Морбидно до краја,а колетерала су дјеца и привреда,само да преваре народ и прекроје вољу градјана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лед

27.10.2020 21:32

Од сутра креце масовно потписивање петиција у свим опстинама и градовима у рс, на фб групи"Врати дјецу у сколе" висе информација

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родитељ

27.10.2020 21:43

Браво,народе,имате и мој глас

Name

Бања лука

28.10.2020 08:41

Народе организовати се и на протесте,доста је висе

Name

Папани

27.10.2020 21:39

Безобразлук. Ова се власт висе изивљава над овим народом. Одлазите висе кад сте неспособни папци једни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

27.10.2020 21:52

Шта хоћете ви људи, школе су и у свијету затворене? Не можете сјецу издржати кући, срам вас било. Милица, Сарајево

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеИме

27.10.2020 22:00

Бити глуп и оскудног интелекта као и недостатак здравог разума је масовна појава У Бих о томе свједоци овако глуп коментар

Name

Арена

27.10.2020 22:19

Није истина.И глупо је,скуп овде,скуп онде,у недељу навеце обавјест о затварању скола. Еј,нисмо ми Милорадова стока.

Name

Ре

27.10.2020 23:07

Бас треба бити глуп па тако размисљати.И није тацно да су сколе у свијету затворене.

Name

Слобо БЛ

27.10.2020 23:09

У Аустрији сколе нису затворене. Добро, мозда је теби на партијском састанку рецено да је затворено па да тако сирис прицу али нису затворене све нормално ради.

Name

Милица рее

28.10.2020 04:12

Где у свјету Милице,?где?НИГДЕ!Нафод треба да уатане масовно да се успротиви,сто народу смета скола,а ту исту дјецу пушта по.локалима,кафицима,где нико маску не носи.Најмање се у сколи заразе,треба кафице затворити мјесец дана,где су велика окупљања,сама пропалитетима одговара он лине настава,треба саставити правни тим и тузити ону пјевацицу тј конобарицу од министрице,залосно је сколсво ко га води,има да нам заглупе скроз нацију,сто и јесте циљ страних моцника

Name

Ре Име

28.10.2020 05:39

Госпођо, школе у свијету нису затворене. Али је тачно да многима овдје добро дођу за чување дјеце. А сад треба с дјецом бити у кући. Иде се до тих граница да шаљу и дјецу са симптомима у школу. И то нема везе са политиком већ са нама и нашим чојством.

Name

Центар за образовање

27.10.2020 22:16

Ста це дјеци сколовање кад мозес диплому купити на сваком цоску.Бар су тако просли и неки наси политицари. Имамо месара који је био предсједник дрзаве,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сањац

27.10.2020 22:28

Хеј људи, ЕПИДЕМИЈА је!!! Освијестите се!!! Болнице су препуне, људи се боре за зивот, умиру, здравствени радници су на измаку,...дјеца донесу вирус родитељима, бакама, декама и сири се у недоглед...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Битанга

28.10.2020 07:20

Бас ме интересује колико ти имас дјеце?

Name

Ре:сањац

28.10.2020 07:38

Тако је. И у Словенији иде онлине настава. Треба заститити дјецу, а друга је ствар сто је требало раније да се сколе побрину да сва дјеца могу пратити онлине наставу. И требали су да омогуце дневни боравак да ради, јер је велики.проблем сада за запослене родитеље који не могу да плате цување.

Name

Директ

28.10.2020 20:54

Питам се, какав интернет имају Словенци? Сигурно није лошији од нашег.

Name

Вук

27.10.2020 22:43

Колико глупости је наведено у једном једином чланку,, од тога да нека тамо господја нема ауторитет над властитим дјететом, преко тога да нема времена за то исто дијете и на крају да је скуп био спонтан. Нема код нас ниста спонтано, то је вец свима јасно. Ми смо стока ситног зуба и само блејимо узалуд и то је чињеница коју морамо прихватити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само постено

28.10.2020 07:23

Одлицно ти мислис и слузис власти јер и мали искорак критикујес! Ако смо ми стока засто ти не критикујес власт? Разни увлакаци и ботови се увек јаве кад треба критиковати. И тебе би питао колико имас уценика у свом дому?

Name

Неда

27.10.2020 22:48

Средњошколци у кафицима проводе вријеме а у школу немогу.Нигдје везе с везом.Страсно шта раде с дјецом гдје није био нико позитиван у сколи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2020 05:41

Још страшније је што добар број родитеља пушта у школу дјецу са симптомима прехладе.

Name

Паук

27.10.2020 23:01

Недај се народе робовати, дижи се на устанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

28.10.2020 00:47

Свака част мајкама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанка

28.10.2020 01:00

Читам ове коментаре па се ме могу начудити колико је наш народ ограничен. Дјеци је мјесто у школи медју дјецом да се друже, играју, смију и уче заједно. Родитељима је мјесто на послу, а многи и раде од куће па се не могу бринути и о дјеци. Ако родитељи не раде оде све у пропаст. Ова корона је оставила дубоки траг на ментално здравље свих нас , а поготово дјеце. Провести 6 мјесеци у истом кругу само са породицом није здраво за дјецу, а ни родитеље. Дјеца су популација која мало и у благом стању обољева. Прање руку, маске и дистанца ће их заштитити. Слабо су дјеца науцила он-лине, жива ријеч је нешто друго. Школе нису извор заразе већ политичари и непослушни људи који се не придржавају мјера. Баја- месар, " Бог" из Бакинаца одлуцио да затвори школе! Нека затвори себе на Туњице да не слусамо његове глупости!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2020 10:39

Госпођо Бањалучанко. Моја дјеца су ковид покупила у сколи и то од дечака чији родитељи ником нису пријави да је дјецак био под темп који су.му скидали прије наставе и којег је бољело грло цијелу седмицу. И сад је главна ствар хоће ли им дјед завршити на респиратору или отац који има астму. Шта је вама?

Name

Директ

28.10.2020 21:01

Па ако је покупио Ковид у школи, неће моћи да иде кући, већ у болницу, а ако оде из школе у кућу и притом зарази и остале укућане, онда и у том случају, мора у болницу и то заједно са укућанима, који су заражени.

Name

Милан

28.10.2020 05:33

Кад цитам коментаре,поједине треба затворити и никад их не пустати на свјетлост дана,па нек тако затворени цекају корона смртоносни вирус...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2020 07:53

Ти си болестан.

Name

Ленка

28.10.2020 05:34

Покрените ви петицију против родитеља који крију да им дјеца имају симптоме, али их ипак шаљу у школу и вуцарају по рођенданима. И баш их брига,кажу ко зив ко мртав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

28.10.2020 08:15

Ленка је потпуно у праву. Родитељи саљу дјецу са симптомима у сколу и тако заразавају дјецу, која цесто и продју са лаксим симпотомима али зато родитељи имају озбиљне симптоме, не тако ријетко. Ситуација је јако озбиљна и компликована. Уозбиљите се људи...

Name

Сумњам

28.10.2020 05:36

У добру намјеру свих учесника оваквих окупљања. Гледао сам видео снимак синћног окупљања у Модричи и разочаран сам. Добар дио родитеља ученика је без маски и одмах су изгубили моју наклоност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паук

28.10.2020 05:42

Да сам паук али нисам, просвјетни сам радник. Дјеца у школу а Ланако нека дигитализује Владу РС. Могу смислити што год желе али ми немамо технику за то!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

28.10.2020 05:54

У рату се исло у сколу . Сви ви ковид идиоти закљуцајте се и затворите . Пустите нека зивот теце . Заразице се људи вецина це оздравити неко на залост неце презивјети али не моземо зауставити свијет . Ста нам вриједи зивот који се зивот не мозе назвати . Па моја покојна баба ми је прицала сколска сјецања а исла је у сколу за вријеме другог свијетског рата . У Крагујевцу су са наставе изведени дјаци и стрељани . Никада осим сада пред цороном људска раса није поклекла . Дјецу у сколе . Зивјела слобода .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2020 10:42

Ја имам 30 година, двије прелезане упале плућа и мени се не умире. А ти изволи ако ти се умире.

Name

Ре Митар

28.10.2020 15:10

Браво за коментар

Name

Еј Митре

29.10.2020 23:30

Иди у ковид болницу без маске и помогни вадити брис. Буди користан кад си на тастатури сназан.

Name

Милан

28.10.2020 06:19

Србија је прешла на онлајн наставу. Једна по једна земља у Европи то сад ради. Наравно да родитељи имају право да протестују али су родитељи изманипулисани од стране опозиције која то користи у дневнополитичке сврхе да би поправили свој рејтинг и изманипулисани од појединих медија којима је стало да сталним зујањем повећају своју гледаност и што више пара натрпају у своје џепове. Таквим странкама и медијима није стало до дјеце и њихових родитеља ни као до лањског снијега. Зато је битно да су раскринкани. Родитељи чувајте своју дјецу и не осврћите се на те душебрижнике који користе ову муку за своје профитирање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Милан

28.10.2020 07:05

Није тачно да су у Србији прешли на онлине наставу! Зашто лажете???

Name

Само постено

28.10.2020 07:27

И тебе да питам колико имас уценика у дому? Не постоји манипулација опозиције кад се зна да сву скоро сви медији од власти! Ако мислите да је опасно манипулисање засто се не буните када изјаве да је пола заразених а не објаве колико је тестираних?

Name

Кажем

28.10.2020 07:36

У Србији постоје љекарски тимови, медицинске сестре на пријему дјеце у обданиште, вртићу, зашто ми то немамо??? У Србији се иде у школу сваке друге седмице, а онда када се не иде дјеца имају онлине наставу!!! У Србији боравак у вртићу кошта 50 евра, а у Сремској Митровица 25 евра! Колико кошта боравак дјетета у нашим вртићима?! Ето Милане, толико. Родитељи су родитељи, они нису едуковани да држе наставу дјеци, већ управо учитељи и наставници који су добили посао да то раде. Истина је да тај посао није довољно ни цијењен ни плаћен, па све губи смисао. А још гора је истина да наша дјеца губе појам о свему нормалније, природнијем. Хајде да озбиљно причамо о насиљу које се појавило међу дјецом у Вибер групама, знате ли како је то Милане? !

Name

Милан за Кажем

28.10.2020 10:56

Погледај мало колико је јуче било заражених ученика и наставника у Црној Гори па ће ти све бити јасно. Да се којим случајем дјеца овдје заразе дигла би се кука и мотика да галаме зашто се школе нису затвориле на вријеме. Зато је боље спријечити него лијечити. Такође школе су затворене и у Федерацији.

Name

Директ

28.10.2020 21:10

Србија је ИТ нација. Они извозе преко милијарду евра кроз извоз софтвера и апликација. И не само то, тамо Телеком (Србија) већ увелико развија интернет брзине до 1000 мегабита по секунди, док код нас и сами знамо каква нам је брзина интернета. Једна групација, двије различите праксе.

Name

Дане

28.10.2020 06:25

Мени ово Лици да маме спонтано траже да се неко други брине о њиховој дјеци! Како цу,јадна без кафе са друштвом,!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2020 07:23

Јеси морон.

Name

Ре:дане

28.10.2020 07:25

Назалост,има и тога у неким слуцајевима.

Name

Свашта

28.10.2020 07:38

Има тога и међу татама, зар не?! Баш маме Вам сметају, не питате се што тате не реагују.

Name

ниста овде

28.10.2020 07:24

није спонтано, све је под контролом странака и ово је организовано. Дотицна госдподја је цлан сдп бих, до јуце је скупљала потписе да се скола не зове Вук Карадзиц а сад као спонтано она се окупила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марас

28.10.2020 07:28

Догорило до нокта па сте сад насли глас дизати, гдје сте све ове године док нам дјецу тјерају у њемацку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само постено

28.10.2020 07:38

Само да се разјасни, Сви тестирани имају апсолутно све симптоме цовида и само пола је позитивно! Ако имас температуру и позитиван си онда се јављас сваки дан да има казес колику тем. имас и кад заглибис десети дан са упалом плуца онда те мозда приме у цовид болницу и нормално да си са теском клиницком сликом( куци си без терапије)! У сколама су сви били излозени мање него на тренингу, теретани, фолклору и сл. активностима и опет ниста!? Па где су ти силно мртви наставници (ја сам уцитељ) који су страдали од цовида? Где су ти силни уценици, родитељи и њихови старији укуцани који су страдали у овој пандемији због сколе да одем да запалим свецу?! Није битно како се боре вец наса настрана зеља да навијамо за јацег и да критикујемо увек мале који се боре за било ста!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Само постено

29.10.2020 23:34

Јадна су дјеца која ти уцис.

Name

биби

28.10.2020 07:38

У Словенији су сколе затворене, је ли се буне? Је ли вазније здравље или скола? Цији програм успут мозе да се спроводи и на алтернативни нацин? Да ли познајете хијерархију људских права, да је право на зивот и здравље изнад свих осталих, па самим тим су акције власти оправдане. Успут, да казем да ја излазим на изборе, свој глас јако цијеним и свакако це ици опозицији. Мајке које су биле колико толико добри дјаци це са задовољством помоци дјетету, а из историје видимо да се знање највисе стице у породици, односно љубав према науци, књизи, музици. Мало их познајем да су из необразованих породица а да су одскоцили на виси ниво. Тренутно се мозе изводити настава онлине и у цему је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

28.10.2020 19:40

Настава се изводи, часови де уписују, наставне јединице такође, али питање је колико знања ђак савлада и усвоји. Истина је да остану шупљине, повелике, а шта то значи, рецимо у математици, то добро знају и наставници и родитељи. Министарка је поносна на он лине наставу. Што се ње тиче то је сасвим ок. Њу занима форма. А суштина јок. Преко суштине она прелази као преко плитке воде. Не зна је па је и не занима.

Name

Тина

28.10.2020 07:39

Надам се да вам петиција неце проци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

28.10.2020 21:13

Шта је алтернатива? Школа на даљину? С обзиром на то какав нам је интернет, треба ствари назвати правим именом - ферије. :)))

Name

Драшко

29.10.2020 23:37

Генерације које су похадјале наставу у периоду 92-95 су презивјеле и не осјети се да су слабије обнразовани.

Name

борац

28.10.2020 07:44

Подрска родитељима затварање скола има политицку конотацију дјеца се покусавају васпитавати по РТРС-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

28.10.2020 07:52

Мислим да треба поштовати мишљење родитеља чија су дјеца школског узраста и њих пустити да доносе одлуке кад су њихова дјеца у питању. Ми старији чија су дјеца завршила школовање можемо дати сугестије али никако не смијемо критиковати млађе родитеље. Они тренутно носе велики терет, брига о здрављу дјеце и брига за њихово образовање. Мислим да им је потребна наша подршка а не да их нападамо на порталима. Дајте људи мало емпатије, па шта се овдје догађа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родитељ

28.10.2020 10:44

Мислим да је здравље важније од образовања. Све ће они стићи и постићи, само се живот не може вратити.

Name

Попац

28.10.2020 08:30

По коментарима испада да је опозиција за отварање скола, а власт за затварање скола и онлине наставу. Е па није бас тако. Цињеница је да има пуно народа у последњих 7дана са повисеном темп. свуда. Треба доци до доктора, гузве су свуда. Нека дају могуцнст родитељима, као у Србији да се изјасне да ли су за онлине наставу или одлазак у сколе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свабо

28.10.2020 09:03

Нијемци затварају скоро све, осим школа и вртића, а ми прво школе. Шта смо ми паметанији од њих?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

28.10.2020 09:11

У доба комунизма дјеца радника и сељака су путем школе и факултета могла да се ,,интегришу" у ,,елиту". Са оваквим начином рада и оваквим вођењем школства то постаје немогућа мисија. Чисто раслојавање друштва,по мени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАСТАВНИК

29.10.2020 05:30

Немате разлога за несугласице. Једини разлог неуспјеха онлајн наставе је неспособност министрице Тривиц. Умјесто да преко љета направи платформу за уценике да могу приступити градиву из свих предмета и свих разреда и да консултује струку она се узда у Ланацо, који нема појма о образовању и ниста не нуди. Ланацо сматра да сва дјеца имају мобилне телефоне ција је цијена 500 КМ и интернет астроносмких брзина. Усљед великог пораста обољелих од короне цлан Предсједниства БиХ доноси одлуку о заустављању наставе. Након тога сваки дан расте број обољелих и умрлих и усред онлајн недјеље опет господар насих судбина из страха од родитеља (који не знају ста це са дјецом) доноси напрасну одлуку да се у понедјељак поциње радити. Дјеца инаце не уце ниста у 80% слуцајева, а сто би и уцила кад велики водја казе да им факс не вриједи без партијске књизице. А диплома као и воце или поврце се мозе купити сасвим легално на приватним факултетима. Иду избори и треба да дјеца издрзе макар 10% просвјетних радника зртвују. Цим се избори заврсе бице заустављена настава, а бунт родитеља неце бити проблем, јер це се пити сампањац, а побједа СНСД-а це се настимати.

ОДГОВОРИТЕ