Peticija roditelja za povratak djece na nastavu

U gradskom parku „Narodni heroji“ u Doboju spontano su se okupili ogorčeni roditelji koji žele da se djeca vrate u škole. Organizovali su se za prikupljanje potpisa za peticiju.

Republika Srpska 27.10.2020 | 21:56
Peticija roditelja za povratak djece na nastavu

U peticiji stoji da roditelji zahtijevaju od Republičkog štaba za vanredne situacije  Republike Srpske da se djeca vrate u redovnu nastavu, što je preporuka UNICEFA. U peticiji navode da UNICEF smatra da djeca i škole nisu glavni pokretači epidemije, te da ne postoje dokazi o koleraciji između stope prijenosa bolesti iz otvorenih ili zatvorenih škola.

Takođe, navode da su dokazi o negativnim učincima zatvaranja škola ogromni, uz dugoročne implikacije po učenje, sigurnost, zdravlje i dobrobit djece.

Roditelji su se spontano okupili, bez ikakve političke pozadine. Izrevoltirani mjerama organozovali su prikupljanje potpisa za peticiju.

„Ovo su roditelji sami organizovali, spontano je sve išlo kad smo vidjeli tu grupu u Modriči. Prvo sam ja napisala ovoj jednoj Lejli i ona je rekla, zašto da ne, hajde da dodajemo da vidimo hoće li se iko odazvati. Međutim kad smo mi počele dodavati žene, vidjele smo koliko zapravo svijeta želi da im djeca idu u školu i koliko svijet više ne želi da šuti. Znači smatram da je prioritet da djeca idu u školu, a da nije prioritet da se kafe piju po kafićima“, rekla je Dženana Ibrahimović, jedan od organizatora peticije.

Pitali smo roditelje zašto su došli da potpišu peticiju?

„Mislim da njihova pravo ne smije niko da prekine preko noći i da nam donose zakone kakve nam donose. Djeca zaslužuju da budu u svojim klupama. Autoritet koji imaju nastavnici nad njima, njihov prosvetni radnik, to mi roditelji nemamo. Mi roditelji nemamo vremena se njima posvetiti i mislim da djeci treba dati hrabrost da nastave dalje, treba im vratiti osmjeh, treba vratiti dječiju vrisku i mislim da djeca zaslužuju sva prava, a ne prava da im ukidaju. Trebamo se mi kao majke izboriti. Ako je jedna država pala zbog svetinja, ja mislim da viših svetinja od naše djece nema. Hvala, doviđenja“, rekla nam je Lejla Rakić Pašić.

Bilo je i majki djece sa posebnim potrebama, čija situacija je u ovim uslovima još složenija.

„Djeca mi idu u Vuk Karadzić školu, imam dvojicu koja idu po posebnom programu. Moja djeca ne mogu ništa sa tim postignuti, a često su i zaboravljena i dok idu na redovnu nastavu, njih zaborave, a kamoli ovo“ rekla nam je Sabina Omerović, majka dva dječaka sa posebnim potrebama.

Jedan od razloga ogorčenosti je zašto se bolje nije i ranije sve pripremilo.

„Prvo i prvo iz revolta, jer smatram da se u odnosu na mart-maj moglo ovakav scenario očekivati i samim tim mogli smo se bolje pripremiti, odnosno mogli su nas bolje pripremiti i tehnološki i psihološki. Tehnološki u smislu da se djeci obezbjede tehnička sredstva, da se obezbijedi internet, a i psihološki da se djeca pripreme da će do ovoga doći“rekla je Radoslava Pijunović.

Roditelji koji su ovo organizovali naglašavaju da niko ne stoji iza njih, ovo je revolt roditelja zbog neorganizovanosti sistema.

 

BN TV

Komentari / 97

Ostavite komentar
Name

I.Sa

27.10.2020 21:17

Draga MAJKO,da li te je uopste stid da izjavis da nemas autoritet nad vlastitim djetetom? Ono sto je definitivno-mi smo jedan jako licemjeran narod.Toliko mogucnosti ima za skolovanje,a nikad vise ne skolovanih.Vama skola predstavlja sinonim za "cuvanje" djece jer istima ne mozete i necete da se posvetite.Prestanite licemjeri jedni od roditelja da trazite "pravo na skolovanje" i budite iskreni i trazite pravo za sebe i visak slobodnog vremena u tracu,tipkanju telefona i fejsbucenju.

ODGOVORITE
Name

Jana

27.10.2020 21:54

Definitivno smo lud narod, guramo djecu u zarazu u žarište.

Name

Re I.Sa

27.10.2020 22:24

Gospođo Školovana, nepismenih se piše sastavljeno,.

Name

Kažem

27.10.2020 22:43

Pa zašto da je bude sram? Što je rekla istinu? Prošle godine kažem djetetu da propisuje sve sa TV nastave koja je išla preko RTRS, a dijete mi kaže da ne treba, tako je rekla učiteljica, niko ne prepisuje, samo ja moram prepisivatoi, zadaću slati, raditi. Bilo je mnogo puta sličnih situacija, djeca se zaboravila pisati, ne znaju ni olovku držati. Kroz par mjeseci dok vam sine šta je maka htjela reći možete se zahvaliti onima koji su naredili da se tako radi, djeca će biti nepismena i neće ni biti bitno ko je kriv! Bitno je reagovati, a vi to niste skontali.

Name

Re Jana

27.10.2020 22:58

Nije narod lud nego pojedinci koji tako misle.Taj virus djeci ne moze nista a skole nisu nikakvo zariste.Za njihovu buducnost je mnogo bolje da se obrazuju u skoli gdje ipak mogu nesto i da nauce.Mnogo gore od korone je da nam djeca ostanu nepismena ili polupismena.

Name

Mama skolarca!

27.10.2020 23:17

Bravo! U razredu mog djeteta dvoje djece je zarazeno (mozda i vise) ali dvije mame dizu dreku samo takvu da djeca treba da se vrate u skolu jer eto ne znaju djeca da se snadju u teams-ovima - a pitam ja mame pa kako Vam djeca znaju uci u tik tok i postaviti danas milion snimaka? Sve razmazena derista!

Name

Nastavnik

28.10.2020 05:43

Kao prvo da kazem ,istina je da ima roditelja koji svoju djecu guraju sto dalje od sebe pa im smetaju ove mjere zatvaranja skole. Zatim,istina je da ima i bezobraznih roditelja koji imaju bolesnu djecu bilo od gripa bilo od virusa oni ih salju u skoli. Ali istina je da sam juce drzao nastavu u skoli,pokusavao na sve moguce nacine da odrzim cas da priblizim djeci tematiku i na kraju nemam interneta!!! Mi nastavnici smo obavezni da budemo u skoli u toku nastave,a skola ima slab internet. Ili,jos jedna situacija. Ima roditelja koji rade,a samo oni imaju telefon,djeca su im mala pa ta djeca ne mogu da prate nastavu. Rade zadace tek u 10 uvece. Evo ja sam sad upravo dobio jedñu zadacu. Pa je li ovo radno vrijeme? Dalje,po ovom skolovanju djeca imaju obavezu da budu kraj interneta u periodu kad imaju predvidjene casove. A sta rade djeca? Idu na slavu pa salju zadace u 9. Shvatate li sad koliko ovakva odluka ima rupa? Da ne pricam o tome da imam i ja malu djecu koju ostavljam da sama uce i da bi ttebalo da imam okvirno vrijeme za rad. Ali nemam.

Name

M

28.10.2020 06:28

Slažem se

Name

Borac

28.10.2020 06:36

Ako je trebalo sta zabraniti. To je ovim sektasima da prave skupove. Setitese samo divljanja u BL na trgu. A sada kukaju na narod i djecu.

Name

Re

28.10.2020 06:40

Ovo je napravljeno svjesno. Izbori su i prosvjetare treba upregnuti za prikupljanje glasova. Isto tako i ministre, itd. Djeca su im na marginama. Roditeljima dati da se izjasne, ko hoce neka salje dijete u skolu, a ko nece neka sam radi sa svojim djetetom. Onda bi vidjeli pravo stanje.

Name

Nenad

28.10.2020 09:13

Ja sam mislio glasati za dodikovu stranku, ali neću izlaziti na izbore. Strah me da se ne zarazim.

Name

Re Nastavnik

28.10.2020 10:30

Ne morate pregledati zadacu u devet uveče kad ste je i dobili, pogledajte kad smatrate da vam je radno vrijeme.

Name

Re Nenad

28.10.2020 11:20

Nemoj izlaziti,opasno je.A bice i bar jedan glas manje za tu lopovsku sektu.

Name

Re re nastavnik

28.10.2020 11:23

Vidi se da ne radis u skoli i nemas pojma kako je sad tamo. Izlazimo u susret djeci na svakakav nacin,a onda naletimo na nekoga arogantnog kao ti da mi soli pamet. Ja sam svjestan da nemaju svi mogucnosti da je odmah posalju,ali trazim malo razumjevanja i da se ipak salje u dogovoreno vrijeme. Kasnije je ne mogu pogledati,her pripremam nastavu za sutra i dolaze nove zadace. Zato molim te ,ne govori nista kad ne znas kako je prosvjetnim radnicima.

Name

Re re I sa

28.10.2020 11:42

Ne pravite se pametni . Gdje je gospodja uopste napisala " ne pismenih" . Nije nigdje.

Name

Direkt

28.10.2020 20:48

Borac, nisi ti nikakav borac.

Name

NOVEMBAR

27.10.2020 21:18

OVO JE PRIMER DA NARID TRAZI DA INSTITUCIJE REAGUJU U VANREDNIM SITUACIJAMA A NE POJEDINCI.CIJELU NEDJELJU SE PRAVIO CIRKUS I POJEDINCI POKAZUJU SILU I MOC,I ONDA SU JE PRIMJENILI NA DJECI.AKO JE U MARTU BILO 5 POSTO POZITIVNIH NA VIRUS I NEKAKO SE IRGANIZOVALI,ZASTO SADA KAD IMA VISE ID 30 POSTO NISU ORIPREMLJENE ORGANIZACIONE MJERE ZA NASTAVU.MNOGI RODITELJI NEMAJU VREMENA BITI UZ DJECU DOK TRAJE ON KAJN NASTAVA DA IM POMOGNU,AKO SE ZNA DA U MNOGIM MJESTIMA INTERNET SLAB ILI GA NEMA UOPSTE.IMA PORIDICA GDJE IDE PO DVOJE TROJE DJECE A IMAJU JEDAN LAPTOP.TO SU SVE PROBLEMI,A S DRUGE STRANE POLITICARI PO SKUOOVIMA BEZ IKAKVIH MJERA ,IMA IH POZITIVNIH NA KORONU U VECEM PEOCENTU NEGO DJECE.IZGLEDA SAMO IM VLAST BITNA,A IBRAZIVANJE ZADNJE.

ODGOVORITE
Name

Istina

27.10.2020 21:55

Koji si ti moron pa dijelis savjete.

Name

Da

27.10.2020 22:45

Sve istina što čovjek napisa.

Name

Bezobrazluk

27.10.2020 21:18

Idi ministsrko snimaj spotove i trci za izbore to je tebi najvaznije. Vi iz Ujedi jene samo spotove snimate papci jedni briga vas za djake i probleme.

ODGOVORITE
Name

Re

28.10.2020 06:32

Snima spotove i direktorica doma zdravlja u BN i hodala po skupivima. Iako je bila zarazena.

Name

Skeptik

28.10.2020 07:47

Pa zar kentaur stevandić nije provodio vrijeme snimajući najčuveniji spot dok narod umire po bolnicama, kako sami tvrdite???

Name

Realno

28.10.2020 09:14

Ne pita se ministarka tu ništa. Škole je zatvorio Laktaški Rudonja.

Name

Ada

28.10.2020 10:21

Roditelji rade a djeca idu u skolu.Malo je roditelja koi mogu platiti tetu da im pazi djecu?Vratite djecu u skole,unisticete nam ih.

Name

Goran

27.10.2020 21:18

Pitajte se samo koliko Lanako dobija novca za evo vec x-tu platformu koju razvija, a koja ne da ne radi već N E P O S T O J I. Ja se samo pitam koliko ti joś treba novca GLADNI ČOVJEČE ???

ODGOVORITE
Name

Odgovor

27.10.2020 22:59

Bravo ✔

Name

Re

28.10.2020 05:35

Ljudska priroda. Manje-više većina je takva. Malo je ljudi.

Name

Briga

27.10.2020 21:20

Bez ikakvog objasnjenja i analize unistise djecu nase najmilije. Stoko.

ODGOVORITE
Name

!

27.10.2020 21:23

Svaka čast! Konačno da neko digne glas i u ovoj rupi od grada! Bravo!

ODGOVORITE
Name

doboj

27.10.2020 21:25

Al su gospođama djeca problem.

ODGOVORITE
Name

Sendvic

27.10.2020 22:02

Čestitamo ,osvojili ste sendvic sa Snsd salamom.

Name

Nikola

27.10.2020 21:29

Vlast kroz priču o uvodjenju mjera i laganim zaključavanjem naroda ne brine o narodu nego pokusava ugušiti izlaznost gradjana jer se boje velike izlaznosti. Cilj režima nisu mjere zaštite nego podmukli pokušaj plašenja naroda da ne izađje na izbore. Njima je u interesu da izadju samo njihovi sluzbenici i njihove porodice, čime žele promjeniti izbornu volju naroda. Molimo gradjane da čuvaju svoje zdravlje,ali i da ne nasijedaju na represivni režimski aparat kome na prvom mjestu nije zdravlje naroda nego izborni inžinjering.

ODGOVORITE
Name

DOBOJ ?

27.10.2020 21:51

U OVOM GRADU JE SVE JADNO TUZNO BJEDNO A ZNA SE I KO JE OVAKVOM STANJU KUMOVAO...

Name

re

27.10.2020 21:51

Ove računice su uvijek bile promašaj,apstinencija birača je podjednaka.

Name

Miloš

27.10.2020 21:31

Morbidno do kraja,a koleterala su djeca i privreda,samo da prevare narod i prekroje volju gradjana!

ODGOVORITE
Name

Miloš

27.10.2020 21:32

Morbidno do kraja,a koleterala su djeca i privreda,samo da prevare narod i prekroje volju gradjana!

ODGOVORITE
Name

Led

27.10.2020 21:32

Od sutra krece masovno potpisivanje peticija u svim opstinama i gradovima u rs, na fb grupi"Vrati djecu u skole" vise informacija

ODGOVORITE
Name

Roditelj

27.10.2020 21:43

Bravo,narode,imate i moj glas

Name

Banja luka

28.10.2020 08:41

Narode organizovati se i na proteste,dosta je vise

Name

Papani

27.10.2020 21:39

Bezobrazluk. Ova se vlast vise izivljava nad ovim narodom. Odlazite vise kad ste nesposobni papci jedni.

ODGOVORITE
Name

Ime

27.10.2020 21:52

Šta hoćete vi ljudi, škole su i u svijetu zatvorene? Ne možete sjecu izdržati kući, sram vas bilo. Milica, Sarajevo

ODGOVORITE
Name

ReIme

27.10.2020 22:00

Biti glup i oskudnog intelekta kao i nedostatak zdravog razuma je masovna pojava U Bih o tome svjedoci ovako glup komentar

Name

Arena

27.10.2020 22:19

Nije istina.I glupo je,skup ovde,skup onde,u nedelju navece obavjest o zatvaranju skola. Ej,nismo mi Miloradova stoka.

Name

Re

27.10.2020 23:07

Bas treba biti glup pa tako razmisljati.I nije tacno da su skole u svijetu zatvorene.

Name

Slobo BL

27.10.2020 23:09

U Austriji skole nisu zatvorene. Dobro, mozda je tebi na partijskom sastanku receno da je zatvoreno pa da tako siris pricu ali nisu zatvorene sve normalno radi.

Name

Milica ree

28.10.2020 04:12

Gde u svjetu Milice,?gde?NIGDE!Nafod treba da uatane masovno da se usprotivi,sto narodu smeta skola,a tu istu djecu pušta po.lokalima,kaficima,gde niko masku ne nosi.Najmanje se u skoli zaraze,treba kafice zatvoriti mjesec dana,gde su velika okupljanja,sama propalitetima odgovara on line nastava,treba sastaviti pravni tim i tuziti onu pjevacicu tj konobaricu od ministrice,zalosno je skolsvo ko ga vodi,ima da nam zaglupe skroz naciju,sto i jeste cilj stranih mocnika

Name

Re Ime

28.10.2020 05:39

Gospođo, škole u svijetu nisu zatvorene. Ali je tačno da mnogima ovdje dobro dođu za čuvanje djece. A sad treba s djecom biti u kući. Ide se do tih granica da šalju i djecu sa simptomima u školu. I to nema veze sa politikom već sa nama i našim čojstvom.

Name

Centar za obrazovanje

27.10.2020 22:16

Sta ce djeci skolovanje kad mozes diplomu kupiti na svakom cosku.Bar su tako prosli i neki nasi politicari. Imamo mesara koji je bio predsjednik drzave,

ODGOVORITE
Name

Sanjac

27.10.2020 22:28

Hej ljudi, EPIDEMIJA je!!! Osvijestite se!!! Bolnice su prepune, ljudi se bore za zivot, umiru, zdravstveni radnici su na izmaku,...djeca donesu virus roditeljima, bakama, dekama i siri se u nedogled...

ODGOVORITE
Name

Bitanga

28.10.2020 07:20

Bas me interesuje koliko ti imas djece?

Name

Re:sanjac

28.10.2020 07:38

Tako je. I u Sloveniji ide online nastava. Treba zastititi djecu, a druga je stvar sto je trebalo ranije da se skole pobrinu da sva djeca mogu pratiti online nastavu. I trebali su da omoguce dnevni boravak da radi, jer je veliki.problem sada za zaposlene roditelje koji ne mogu da plate cuvanje.

Name

Direkt

28.10.2020 20:54

Pitam se, kakav internet imaju Slovenci? Sigurno nije lošiji od našeg.

Name

Vuk

27.10.2020 22:43

Koliko gluposti je navedeno u jednom jedinom članku,, od toga da neka tamo gospodja nema autoritet nad vlastitim djetetom, preko toga da nema vremena za to isto dijete i na kraju da je skup bio spontan. Nema kod nas nista spontano, to je vec svima jasno. Mi smo stoka sitnog zuba i samo blejimo uzalud i to je činjenica koju moramo prihvatiti.

ODGOVORITE
Name

Samo posteno

28.10.2020 07:23

Odlicno ti mislis i sluzis vlasti jer i mali iskorak kritikujes! Ako smo mi stoka zasto ti ne kritikujes vlast? Razni uvlakaci i botovi se uvek jave kad treba kritikovati. I tebe bi pitao koliko imas ucenika u svom domu?

Name

Neda

27.10.2020 22:48

Srednjoškolci u kaficima provode vrijeme a u školu nemogu.Nigdje veze s vezom.Strasno šta rade s djecom gdje nije bio niko pozitivan u skoli

ODGOVORITE
Name

Re

28.10.2020 05:41

Još strašnije je što dobar broj roditelja pušta u školu djecu sa simptomima prehlade.

Name

Паук

27.10.2020 23:01

Недај се народе робовати, дижи се на устанак.

ODGOVORITE
Name

XL

28.10.2020 00:47

Svaka čast majkama!

ODGOVORITE
Name

Banjalučanka

28.10.2020 01:00

Čitam ove komentare pa se me mogu načuditi koliko je naš narod ograničen. Djeci je mjesto u školi medju djecom da se druže, igraju, smiju i uče zajedno. Roditeljima je mjesto na poslu, a mnogi i rade od kuće pa se ne mogu brinuti i o djeci. Ako roditelji ne rade ode sve u propast. Ova korona je ostavila duboki trag na mentalno zdravlje svih nas , a pogotovo djece. Provesti 6 mjeseci u istom krugu samo sa porodicom nije zdravo za djecu, a ni roditelje. Djeca su populacija koja malo i u blagom stanju oboljeva. Pranje ruku, maske i distanca će ih zaštititi. Slabo su djeca naucila on-line, živa riječ je nešto drugo. Škole nisu izvor zaraze već političari i neposlušni ljudi koji se ne pridržavaju mjera. Baja- mesar, " Bog" iz Bakinaca odlucio da zatvori škole! Neka zatvori sebe na Tunjice da ne slusamo njegove gluposti!

ODGOVORITE
Name

Re

28.10.2020 10:39

Gospođo Banjalučanko. Moja djeca su kovid pokupila u skoli i to od dečaka čiji roditelji nikom nisu prijavi da je djecak bio pod temp koji su.mu skidali prije nastave i kojeg je boljelo grlo cijelu sedmicu. I sad je glavna stvar hoće li im djed završiti na respiratoru ili otac koji ima astmu. Šta je vama?

Name

Direkt

28.10.2020 21:01

Pa ako je pokupio Kovid u školi, neće moći da ide kući, već u bolnicu, a ako ode iz škole u kuću i pritom zarazi i ostale ukućane, onda i u tom slučaju, mora u bolnicu i to zajedno sa ukućanima, koji su zaraženi.

Name

Milan

28.10.2020 05:33

Kad citam komentare,pojedine treba zatvoriti i nikad ih ne pustati na svjetlost dana,pa nek tako zatvoreni cekaju korona smrtonosni virus...

ODGOVORITE
Name

Re

28.10.2020 07:53

Ti si bolestan.

Name

Lenka

28.10.2020 05:34

Pokrenite vi peticiju protiv roditelja koji kriju da im djeca imaju simptome, ali ih ipak šalju u školu i vucaraju po rođendanima. I baš ih briga,kažu ko ziv ko mrtav.

ODGOVORITE
Name

Boki

28.10.2020 08:15

Lenka je potpuno u pravu. Roditelji salju djecu sa simptomima u skolu i tako zarazavaju djecu, koja cesto i prodju sa laksim simpotomima ali zato roditelji imaju ozbiljne simptome, ne tako rijetko. Situacija je jako ozbiljna i komplikovana. Uozbiljite se ljudi...

Name

Sumnjam

28.10.2020 05:36

U dobru namjeru svih učesnika ovakvih okupljanja. Gledao sam video snimak sinćnog okupljanja u Modriči i razočaran sam. Dobar dio roditelja učenika je bez maski i odmah su izgubili moju naklonost.

ODGOVORITE
Name

Pauk

28.10.2020 05:42

Da sam pauk ali nisam, prosvjetni sam radnik. Djeca u školu a Lanako neka digitalizuje Vladu RS. Mogu smisliti što god žele ali mi nemamo tehniku za to!!

ODGOVORITE
Name

Mitar

28.10.2020 05:54

U ratu se islo u skolu . Svi vi kovid idioti zakljucajte se i zatvorite . Pustite neka zivot tece . Zarazice se ljudi vecina ce ozdraviti neko na zalost nece prezivjeti ali ne mozemo zaustaviti svijet . Sta nam vrijedi zivot koji se zivot ne moze nazvati . Pa moja pokojna baba mi je pricala skolska sjecanja a isla je u skolu za vrijeme drugog svijetskog rata . U Kragujevcu su sa nastave izvedeni djaci i streljani . Nikada osim sada pred coronom ljudska rasa nije poklekla . Djecu u skole . Zivjela sloboda .

ODGOVORITE
Name

Re

28.10.2020 10:42

Ja imam 30 godina, dvije prelezane upale pluća i meni se ne umire. A ti izvoli ako ti se umire.

Name

Re Mitar

28.10.2020 15:10

Bravo za komentar

Name

Ej Mitre

29.10.2020 23:30

Idi u kovid bolnicu bez maske i pomogni vaditi bris. Budi koristan kad si na tastaturi snazan.

Name

Milan

28.10.2020 06:19

Srbija je prešla na onlajn nastavu. Jedna po jedna zemlja u Evropi to sad radi. Naravno da roditelji imaju pravo da protestuju ali su roditelji izmanipulisani od strane opozicije koja to koristi u dnevnopolitičke svrhe da bi popravili svoj rejting i izmanipulisani od pojedinih medija kojima je stalo da stalnim zujanjem povećaju svoju gledanost i što više para natrpaju u svoje džepove. Takvim strankama i medijima nije stalo do djece i njihovih roditelja ni kao do lanjskog snijega. Zato je bitno da su raskrinkani. Roditelji čuvajte svoju djecu i ne osvrćite se na te dušebrižnike koji koriste ovu muku za svoje profitiranje.

ODGOVORITE
Name

re Milan

28.10.2020 07:05

Nije tačno da su u Srbiji prešli na online nastavu! Zašto lažete???

Name

Samo posteno

28.10.2020 07:27

I tebe da pitam koliko imas ucenika u domu? Ne postoji manipulacija opozicije kad se zna da svu skoro svi mediji od vlasti! Ako mislite da je opasno manipulisanje zasto se ne bunite kada izjave da je pola zarazenih a ne objave koliko je testiranih?

Name

Kažem

28.10.2020 07:36

U Srbiji postoje ljekarski timovi, medicinske sestre na prijemu djece u obdanište, vrtiću, zašto mi to nemamo??? U Srbiji se ide u školu svake druge sedmice, a onda kada se ne ide djeca imaju online nastavu!!! U Srbiji boravak u vrtiću košta 50 evra, a u Sremskoj Mitrovica 25 evra! Koliko košta boravak djeteta u našim vrtićima?! Eto Milane, toliko. Roditelji su roditelji, oni nisu edukovani da drže nastavu djeci, već upravo učitelji i nastavnici koji su dobili posao da to rade. Istina je da taj posao nije dovoljno ni cijenjen ni plaćen, pa sve gubi smisao. A još gora je istina da naša djeca gube pojam o svemu normalnije, prirodnijem. Hajde da ozbiljno pričamo o nasilju koje se pojavilo među djecom u Viber grupama, znate li kako je to Milane? !

Name

Milan za Kažem

28.10.2020 10:56

Pogledaj malo koliko je juče bilo zaraženih učenika i nastavnika u Crnoj Gori pa će ti sve biti jasno. Da se kojim slučajem djeca ovdje zaraze digla bi se kuka i motika da galame zašto se škole nisu zatvorile na vrijeme. Zato je bolje spriječiti nego liječiti. Takođe škole su zatvorene i u Federaciji.

Name

Direkt

28.10.2020 21:10

Srbija je IT nacija. Oni izvoze preko milijardu evra kroz izvoz softvera i aplikacija. I ne samo to, tamo Telekom (Srbija) već uveliko razvija internet brzine do 1000 megabita po sekundi, dok kod nas i sami znamo kakva nam je brzina interneta. Jedna grupacija, dvije različite prakse.

Name

Dane

28.10.2020 06:25

Meni ovo Lici da mame spontano traže da se neko drugi brine o njihovoj djeci! Kako cu,jadna bez kafe sa društvom,!?

ODGOVORITE
Name

Re

28.10.2020 07:23

Jesi moron.

Name

Re:dane

28.10.2020 07:25

Nazalost,ima i toga u nekim slucajevima.

Name

Svašta

28.10.2020 07:38

Ima toga i među tatama, zar ne?! Baš mame Vam smetaju, ne pitate se što tate ne reaguju.

Name

nista ovde

28.10.2020 07:24

nije spontano, sve je pod kontrolom stranaka i ovo je organizovano. Doticna gosdpodja je clan sdp bih, do juce je skupljala potpise da se skola ne zove Vuk Karadzic a sad kao spontano ona se okupila.

ODGOVORITE
Name

Maras

28.10.2020 07:28

Dogorilo do nokta pa ste sad nasli glas dizati, gdje ste sve ove godine dok nam djecu tjeraju u njemacku.

ODGOVORITE
Name

Samo posteno

28.10.2020 07:38

Samo da se razjasni, Svi testirani imaju apsolutno sve simptome covida i samo pola je pozitivno! Ako imas temperaturu i pozitivan si onda se javljas svaki dan da ima kazes koliku tem. imas i kad zaglibis deseti dan sa upalom pluca onda te mozda prime u covid bolnicu i normalno da si sa teskom klinickom slikom( kuci si bez terapije)! U skolama su svi bili izlozeni manje nego na treningu, teretani, folkloru i sl. aktivnostima i opet nista!? Pa gde su ti silno mrtvi nastavnici (ja sam ucitelj) koji su stradali od covida? Gde su ti silni ucenici, roditelji i njihovi stariji ukucani koji su stradali u ovoj pandemiji zbog skole da odem da zapalim svecu?! Nije bitno kako se bore vec nasa nastrana zelja da navijamo za jaceg i da kritikujemo uvek male koji se bore za bilo sta!!!

ODGOVORITE
Name

Re Samo posteno

29.10.2020 23:34

Jadna su djeca koja ti ucis.

Name

bibi

28.10.2020 07:38

U Sloveniji su skole zatvorene, je li se bune? Je li vaznije zdravlje ili skola? Ciji program usput moze da se sprovodi i na alternativni nacin? Da li poznajete hijerarhiju ljudskih prava, da je pravo na zivot i zdravlje iznad svih ostalih, pa samim tim su akcije vlasti opravdane. Usput, da kazem da ja izlazim na izbore, svoj glas jako cijenim i svakako ce ici opoziciji. Majke koje su bile koliko toliko dobri djaci ce sa zadovoljstvom pomoci djetetu, a iz istorije vidimo da se znanje najvise stice u porodici, odnosno ljubav prema nauci, knjizi, muzici. Malo ih poznajem da su iz neobrazovanih porodica a da su odskocili na visi nivo. Trenutno se moze izvoditi nastava online i u cemu je problem.

ODGOVORITE
Name

Magistra vitae

28.10.2020 19:40

Nastava se izvodi, časovi de upisuju, nastavne jedinice takođe, ali pitanje je koliko znanja đak savlada i usvoji. Istina je da ostanu šupljine, povelike, a šta to znači, recimo u matematici, to dobro znaju i nastavnici i roditelji. Ministarka je ponosna na on line nastavu. Što se nje tiče to je sasvim ok. Nju zanima forma. A suština jok. Preko suštine ona prelazi kao preko plitke vode. Ne zna je pa je i ne zanima.

Name

Tina

28.10.2020 07:39

Nadam se da vam peticija nece proci

ODGOVORITE
Name

Direkt

28.10.2020 21:13

Šta je alternativa? Škola na daljinu? S obzirom na to kakav nam je internet, treba stvari nazvati pravim imenom - ferije. :)))

Name

Draško

29.10.2020 23:37

Generacije koje su pohadjale nastavu u periodu 92-95 su prezivjele i ne osjeti se da su slabije obnrazovani.

Name

borac

28.10.2020 07:44

Podrska roditeljima zatvaranje skola ima politicku konotaciju djeca se pokusavaju vaspitavati po RTRS-u.

ODGOVORITE
Name

Mila

28.10.2020 07:52

Mislim da treba poštovati mišljenje roditelja čija su djeca školskog uzrasta i njih pustiti da donose odluke kad su njihova djeca u pitanju. Mi stariji čija su djeca završila školovanje možemo dati sugestije ali nikako ne smijemo kritikovati mlađe roditelje. Oni trenutno nose veliki teret, briga o zdravlju djece i briga za njihovo obrazovanje. Mislim da im je potrebna naša podrška a ne da ih napadamo na portalima. Dajte ljudi malo empatije, pa šta se ovdje događa.

ODGOVORITE
Name

Roditelj

28.10.2020 10:44

Mislim da je zdravlje važnije od obrazovanja. Sve će oni stići i postići, samo se život ne može vratiti.

Name

Popac

28.10.2020 08:30

Po komentarima ispada da je opozicija za otvaranje skola, a vlast za zatvaranje skola i online nastavu. E pa nije bas tako. Cinjenica je da ima puno naroda u poslednjih 7dana sa povisenom temp. svuda. Treba doci do doktora, guzve su svuda. Neka daju mogucnst roditeljima, kao u Srbiji da se izjasne da li su za online nastavu ili odlazak u skole.

ODGOVORITE
Name

svabo

28.10.2020 09:03

Nijemci zatvaraju skoro sve, osim škola i vrtića, a mi prvo škole. Šta smo mi pametaniji od njih?

ODGOVORITE
Name

Mirkan

28.10.2020 09:11

U doba komunizma djeca radnika i seljaka su putem škole i fakulteta mogla da se ,,integrišu" u ,,elitu". Sa ovakvim načinom rada i ovakvim vođenjem školstva to postaje nemoguća misija. Čisto raslojavanje društva,po meni.

ODGOVORITE
Name

NASTAVNIK

29.10.2020 05:30

Nemate razloga za nesuglasice. Jedini razlog neuspjeha onlajn nastave je nesposobnost ministrice Trivic. Umjesto da preko ljeta napravi platformu za ucenike da mogu pristupiti gradivu iz svih predmeta i svih razreda i da konsultuje struku ona se uzda u Lanaco, koji nema pojma o obrazovanju i nista ne nudi. Lanaco smatra da sva djeca imaju mobilne telefone cija je cijena 500 KM i internet astronosmkih brzina. Usljed velikog porasta oboljelih od korone clan Predsjednistva BiH donosi odluku o zaustavljanju nastave. Nakon toga svaki dan raste broj oboljelih i umrlih i usred onlajn nedjelje opet gospodar nasih sudbina iz straha od roditelja (koji ne znaju sta ce sa djecom) donosi naprasnu odluku da se u ponedjeljak pocinje raditi. Djeca inace ne uce nista u 80% slucajeva, a sto bi i ucila kad veliki vodja kaze da im faks ne vrijedi bez partijske knjizice. A diploma kao i voce ili povrce se moze kupiti sasvim legalno na privatnim fakultetima. Idu izbori i treba da djeca izdrze makar 10% prosvjetnih radnika zrtvuju. Cim se izbori zavrse bice zaustavljena nastava, a bunt roditelja nece biti problem, jer ce se piti sampanjac, a pobjeda SNSD-a ce se nastimati.

ODGOVORITE