Родитељи протестују против повратка дјеце у школе

Око стотину родитеља и наставника окупило се у Монтреалу позивајуци владу Квебека да промени план за повратак деце у школе.

Свијет 24.08.2020 | 21:33
Родитељи протестују против повратка дјеце у школе

Забринуте породице и школско особље одржали су скуп у недељу испред канцеларија министарства образовања у Монтреалу, где су тражили оштрије мере безбедности у школама и више могућности избора за родитеље, пренели су канадски медији.

За разлику од покрајине Онтарио, где родитељи деце у основним и средњим сколама могу да бирају између учења у школи и учења код куће, у Квебеку су деца обавезна да похађају школу изузев ако имају медицинско оправдање.

Влада Квебека препоруцује физичко дистанцирање и учестало прање руку, али маске неће бити обавезне у учионици, већ само у заједничким просторијама и то за уценике од петог разреда и старије.

Физичко дистанцирање неће бити обавезно у учионицама, мада ће деца морати да буду удаљена два метра од наставника.

Влада Квебека сматра да је настава уживо боља од наставе на даљину и наглашава да је њен план разрадило више десетина лекара, укључујући педијатре.

Демонстранти захтевају да буде мање уценика у разреду и више старатеља ангажованих у школама за редовну дезинфекцију заједничких просторија.

"Мислимо да је идеја о укључивању више од 35 ученика по разреду у средњим школама потпуно нереална", рекао је један од организатора протеста.

Са друге стране у граду Квебек Ситију много већа група од око хиљаду људи протестовала је против ношења маски у школама, тврдеци да носење маски угрожава слободу деце. Демонстранти сматрају да је вирус реалан, али да су владине мере ''претеране''.

За већину ученика у провинцији Квебек нова школска година почиње следеће недеље.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Андриц

24.08.2020 20:04

Били и остали дебили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

24.08.2020 22:26

Ста је ту дебилно, дјеца це имати скрацено све, наводно бице под маскама да удису свој ваздух који су издахнули а конкретно говорим за своје двоје или се бар воде на мени ? , мало даље смо од града и нема сколе близу тако да или ја или она одвозимо и довозимо дјецу насу и комсијску или комсије возе углаваном тај дан неко бјези са посла па се некако распоредјујемо и ста зарази се неко, сви у изолацију а да неказем ипак се умире од тога . Ста би са доктором са којим се стевандиц услика и казе побједио корону, нема висе информација, сваки дан се молим за њега иако га незанам да бог да да се мени деси оно сто ја њему мислим, сматрам да за годину сколе нико неце ниста изгубити а сацувацемо сигурно пуно зивота, ја сам се сколаовао у рату гдје висе није било сколе него сто јест па смо зиви и даље и ста са професороима и осталим радника у просвјети који су у годинама гдје корона агресивна

Name

Скептик

25.08.2020 04:45

Не бих журио са таквом оцјеном. Ако повратак у школе подразумјева повратак на исто стање пре ове тзв епидемије, онда у реду. Али ако је повратак у школу условљен са ношењем маски и дистанцом и ако за не поштовање мјера буду слиједиле казне (дјеци, родитељима, наставницима и директору) онда су протести и одбијање слања дјеце у школу, апсолутно оправдани.

Name

Бубили

25.08.2020 10:43

Моли се за др, на залост није добро, зивотно угрозен. Добар струцњак и велики цовјек.Нека му Господ Бог помогне.

Name

Мирко

26.08.2020 08:28

Баш тако , го дебил све вјерују што им се сервира.

Name

Матија

24.08.2020 20:13

Никакви протести. Само буна и мотке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

25.08.2020 02:00

А њих хиљаде ,једно на другом без маски.

ОДГОВОРИТЕ