Епилог акције "Степ": 10 ухапшених, пронађена дрога

Службеници Федералне управе полиције претресли су 11 локација на подручју Мостара у Акцији "Степ" и ухапсили десет особа које се сумњиче за учешће организованом криминалу

Босна и Херцеговина 29.07.2020 | 10:43
Епилог акције "Степ": 10 ухапшених, пронађена дрога

Акција је спроведена под надзором Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона и уз ангажман Специјалне полицијске јединице ФУП, а у њој су ухапшени Мостарци А.Д. (39), А.Д. (38), С.Д. (26), Д.Г. (48), Г.О (25) , М.Ш. (30), Г.М. (40), Д.П. (42), Ј.К. (45) и Д.П. (38).

Они се сумњиче за трговину дрогом и тешку крађу.

"Наведена лица су од раније позната полицијским и правосудним органима као вишестуки повратници у вршењу кривичних дјела, због чега су и више пута осуђивани. Наведена лица се сумњиче да су на подручју Херцеговачко-неретванског кантона организовали криминалну групу с циљем прибављања противправне имовинске користи, на чијем је челу А.Д.. Наведена организована криминална група је у посљедњих двије године континуирано вршила набавку опојне дроге на њима познат начин и од њима познатих лица са других подручја, те исту илегално довозили у Мостар ради даље препродаје. Након набавке веће количине дроге исту су препакивали, а потом препродавали конзументима са подручја Херцеговачко-неретванског кантона и шире", наводи се у саопштењу ФУП-а.

Како се сумња они су на овај начин набавили и препродали већу количину хероина, а који је имао значајну уличну вриједност.

"Поред наведеног одређени чланови организоване криминалне групе су задокументовани и да су извршили у Мостару тешку крађу већег броја клима уређаја које су потом препродали трећим лицима из Мостара, као и друге драгоцјености које су отуђивали из приватних станова", додаје се.

Приликом претреса полиција је до сада пронашла већу количинуа материје која својим изгледом асоцира на хероин и одрееђена количина материје која својим изгледом асоцира кокаин, ваге за прецизно вагање, одређена количина оружја и муниције, средства за паковање и вагање, те други предмети који потичу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелима. 

"У склопу ове шестомјесечне истаге полицијски службеници Федералне управе полиције су дана 19.06.2020. године лишили слободе лица К.Т. и Б.С., дана 16.06.2020. године лица К.Ј. и Г.О., дана 16.07.2020. године лица Д.Г. и И.В..  Код свих лица је приликом претреса пронађена и одузета одређена количина наркотичких средстава 'Хероин, 'Цаннабис Сатива Л, Хептанон, Метадон, дигиталне ваге, већа количина новца у различитим апоенима и валутама, оружје и муниција, те други предмети који потичу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелима", истиче се у саопштењу полиције.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде и законском року бити предати на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона уз Извјештај о  извршеним кривичним дјелима.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јинг јанг

29.07.2020 10:14

Да ли је њима опао обим посла због короне?

ОДГОВОРИТЕ