Премијерка и њени сарадници негативни на вирус коорна

- Свима су брисеви узети у уторак и среду, сачекали смо резултате у самоизолацији и тек када је стигла потврда да су сви негативни, вратили смо се на посао - кажу у Влади

Србија 26.03.2020 | 21:39
Премијерка и њени сарадници негативни на вирус коорна

Председница Владе Србије Ана Брнабић и сви чланови њеног кабинета тестирани су на корону, а заражениху непосредном окружењу премијерке, нема.

Након што је откривено да је дошло до првог случаја заразе корона вирусом у Влади Србије и да је корона вирусомзаражен Бранислав Блажић, државни секретар из Министарства заштите животне средине, из предострожности је донета одлука да се цео кабинет тестира.

- Свима су брисеви узети у уторак и среду, сачекали смо резултате у самоизолацији и тек када је стигла потврда да су сви негативни, вратили смо се на посао - кажу из Владе.

Иако Блажић не ради у Немањиној 11, већ је његово Министарство на Новом Београду, савет стручњака био је да се тестирају сви.

- Хтели смо да избегнемо сваки могући ризик и за председницу Владе, за све њене сараднике, али и за људе са којима се они свакодневно састају - каже наш саговорник.

Један од тестираних је и Брнабићкин саветник за медије Младен Башић. Он каже да је свима узет брис и да су се сви придржавали препорука лекара док нису стигли налази.

- Радили смо од куће, телефоном, сви, укујучујући и председницу Владе. Тек након што су резултати показали да нисмо инфицирани короном, вратили смо се на посао - наводи Башић.

У изолацији до добијања резултата била је и премијерка, која се одмах након добрих вести, појавила на кризном штабу у друштву председника Србије Александра Вучића.

И сви из Министарства заштите животне средине који су били у контакту с Блажићем су послати у изолацију, а сам министар Горан Триван само је телефонски контактирао с Блажићем и свима осталима с којима је државни секретар контактирао лично.

Бранислав Блажић је тренутно хоспитализован на Инфективној клиници у Београду.

(Блиц.рс)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рале

26.03.2020 21:52

Цим се накасљу праве тест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

26.03.2020 22:30

ЗоранЂерич генерални секретар у пресједништву БИХ заражен вирусом и његова супруга и кчерка Сви позитвни на вирус,,Хоче ли и он и породица у Студенски Дом???А иначе врло близак са Додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

27.03.2020 05:38

Па тако и треба

Name

Миромо

27.03.2020 14:20

Сад појажите матоду колико вредите и истину говорите

ОДГОВОРИТЕ