Premijerka i njeni saradnici negativni na virus koorna

- Svima su brisevi uzeti u utorak i sredu, sačekali smo rezultate u samoizolaciji i tek kada je stigla potvrda da su svi negativni, vratili smo se na posao - kažu u Vladi

Srbija 26.03.2020 | 21:39
Premijerka i njeni saradnici negativni na virus koorna

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i svi članovi njenog kabineta testirani su na koronu, a zaraženihu neposrednom okruženju premijerke, nema.

Nakon što je otkriveno da je došlo do prvog slučaja zaraze korona virusom u Vladi Srbije i da je korona virusomzaražen Branislav Blažić, državni sekretar iz Ministarstva zaštite životne sredine, iz predostrožnosti je doneta odluka da se ceo kabinet testira.

- Svima su brisevi uzeti u utorak i sredu, sačekali smo rezultate u samoizolaciji i tek kada je stigla potvrda da su svi negativni, vratili smo se na posao - kažu iz Vlade.

Iako Blažić ne radi u Nemanjinoj 11, već je njegovo Ministarstvo na Novom Beogradu, savet stručnjaka bio je da se testiraju svi.

- Hteli smo da izbegnemo svaki mogući rizik i za predsednicu Vlade, za sve njene saradnike, ali i za ljude sa kojima se oni svakodnevno sastaju - kaže naš sagovornik.

Jedan od testiranih je i Brnabićkin savetnik za medije Mladen Bašić. On kaže da je svima uzet bris i da su se svi pridržavali preporuka lekara dok nisu stigli nalazi.

- Radili smo od kuće, telefonom, svi, ukujučujući i predsednicu Vlade. Tek nakon što su rezultati pokazali da nismo inficirani koronom, vratili smo se na posao - navodi Bašić.

U izolaciji do dobijanja rezultata bila je i premijerka, koja se odmah nakon dobrih vesti, pojavila na kriznom štabu u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

I svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s Blažićem su poslati u izolaciju, a sam ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s Blažićem i svima ostalima s kojima je državni sekretar kontaktirao lično.

Branislav Blažić je trenutno hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu.

(Blic.rs)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rale

26.03.2020 21:52

Cim se nakaslju prave test.

ODGOVORITE
Name

prijedor

26.03.2020 22:30

ZoranĐerič generalni sekretar u presjedništvu BIH zaražen virusom i njegova supruga i kčerka Svi pozitvni na virus,,Hoče li i on i porodica u Studenski Dom???A inače vrlo blizak sa Dodikom.

ODGOVORITE
Name

Romanija

27.03.2020 05:38

Pa tako i treba

Name

Miromo

27.03.2020 14:20

Sad pojažite matodu koliko vredite i istinu govorite

ODGOVORITE