Хрватска: Број случајева вируса корона 105

Према посљедњим информацијама Националног штаба цивилне заштите у Хрватској број обољелих од корона вируса у овој земљи попео се на 105.

Регион 19.03.2020 | 17:39
Хрватска: Број случајева вируса корона 105

Новинарима се на конференцији обратио министар здравља Вили Берош који је ситуацију у Хрватској упоредио с оном у Хрватској.

"У овом тренутку у Хрватској имамо 105 позитивних болесника, то је шест болесника обољелих од корона вируса у односу на јутрашње податке, односно три болесника више од података које су речени на данашњој сједници Владе РХ. 

У Републици Хрватској данас је 24. дан након првог обољелог. У тих 24 дана имамо 105 позитивних болесника. У истом периоду у Италији, ако ћемо се с њом поредити, повећање броја обољелих од 1. до 24. дана је било 27.747", казао је министар здравства Берош.

Додао и како је укупно тестирано 1.399 болесника од којих се неки резултати још увијек чекају.

Казао је и како су мјере које су донесене око ограничења дјелатности у Хрватској добро проводе, те нагласио битност социјалне дистанце.

Подсјећамо, у Хрватској је од поноћи на снази одлука којом се забрањују јавна окупљања, спортски догађаји, обуставља рад угоститељских објеката и продавница, осим оних које продају храну и апотекама.

Осим тога забрањена су и вјерска окупљања.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар