Hrvatska: Broj slučajeva virusa korona 105

Prema posljednjim informacijama Nacionalnog štaba civilne zaštite u Hrvatskoj broj oboljelih od korona virusa u ovoj zemlji popeo se na 105.

Region 19.03.2020 | 17:39
Hrvatska: Broj slučajeva virusa korona 105

Novinarima se na konferenciji obratio ministar zdravlja Vili Beroš koji je situaciju u Hrvatskoj uporedio s onom u Hrvatskoj.

"U ovom trenutku u Hrvatskoj imamo 105 pozitivnih bolesnika, to je šest bolesnika oboljelih od korona virusa u odnosu na jutrašnje podatke, odnosno tri bolesnika više od podataka koje su rečeni na današnjoj sjednici Vlade RH. 

U Republici Hrvatskoj danas je 24. dan nakon prvog oboljelog. U tih 24 dana imamo 105 pozitivnih bolesnika. U istom periodu u Italiji, ako ćemo se s njom porediti, povećanje broja oboljelih od 1. do 24. dana je bilo 27.747", kazao je ministar zdravstva Beroš.

Dodao i kako je ukupno testirano 1.399 bolesnika od kojih se neki rezultati još uvijek čekaju.

Kazao je i kako su mjere koje su donesene oko ograničenja djelatnosti u Hrvatskoj dobro provode, te naglasio bitnost socijalne distance.

Podsjećamo, u Hrvatskoj je od ponoći na snazi odluka kojom se zabranjuju javna okupljanja, sportski događaji, obustavlja rad ugostiteljskih objekata i prodavnica, osim onih koje prodaju hranu i apotekama.

Osim toga zabranjena su i vjerska okupljanja.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar