Орална хирургија у Приједору пред гашењем?

Вађење и поправка зуба у приједорским стоматолошким амбулантама скупље је него у приватним ординацијама. Да ли је орална хирургија на подручју Приједора пред гашењем?

Република Српска 20.02.2020 | 18:11
Орална хирургија у Приједору пред гашењем?

Приједорчанин Горан Дакић недавно је доживио непријатности из стоматолошке амбуланте када су га како каже СМС поруком обавијестили да мора извршити уплату пуног износа услуга ове установе јер осигурање више не може трпити трошкове.

Наиме, његов син школарац стицајем околности морао је да вади доње умњаке који су израсли криво за шта је био неопходан хируршки захват.

„Били смо затечени нисмо знали о чему се ради па сам отишао лично да видим па су ми објаснили да једноставно нису склопили уговор са фондом“, каже Горан Дакић.

Вађење зуба било је око 65 марака док је код приватника коштао око 130 марака.

Данас по новим правилима тај износ је 150 марака у државним установама.

„Ја сам видио код њих листу они сад покушавају свашта ходници су празни нема никога они не знају шта да раде покушавају сад направити неке нове цијене“, прича Дакић.

Државне у овом примјеру стоматолошке амбуланте како наш саговорник истиче долазе у ситуацију да морају конкурисати са приватницима да би имали посла, јер у супротном орална хирургија на подручју Приједора је пред гашењем.

"Орална хирургија је на гашењу , сви који убудуће морају вадити хируршким путем мораће ићи приватно или плаћати пуну цијену ако се нешто не ријеши у догледно вријеме“, додаје Дакић.

На ове информације данас нисмо успјели добити образложење јер је директорица Дома здравља била службено одсутна, а у телефонском разговору БН телевизији речено је да ће се она сутра обратити јавности по питању стоматолошких проблема.  

Упркос специјализацијама, празни ходници и празне ординације које је власт створила новим начином осигурања и бројним запетљаним правилностима показују да је ово један од показатеља да нам млади људи одлазе из наше земље док неки задовољно трљају руке и сервирају информације како је све народски речено бајно и красно.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Избјеглица

20.02.2020 17:33

Лицно вадио 6 и супруга умњаке. Хтјели нам узети код оралног хирурга цца 160 КМ. Али, одемо код доктора Сипке у Бања Луци. Вадјење било којег зуба, па и умњака смо платили 20КМ и траје 3 сец. Нисмо се најављивали, јер нема најављивања, само се додје око 13х када доктор додје и извадис умњак. Код њега заврсе и ови сто им струцни хирурзи по 160 сломе када ваде, а онда доктор Сипка извади и те ломове за 20КМ. Цивјек је докторцина и хвала му сто постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

20.02.2020 18:01

Испаде како оде ДНС диреторица у Пд Дому Здравља све кренуло наопако и све пропаде. Ако Омарска добије статус општине госпођу Поповић треба поставити за начелницу и има да једу златним кашикама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незаконити умњак

20.02.2020 18:23

Ето како скупстинска вецина у Приједору влада и са кадровима који су постављени незаконито. Све мастери купљених диплома и струцњаци. То ти је власт снсд-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

дака

20.02.2020 19:17

У Приједору је све пред гашењем због владавине днс отрести заувек будалетину павића из власти сви су огорчени и свако нормалан све потребе обавља у бања луци

ОДГОВОРИТЕ
Name

НГ

20.02.2020 21:32

У Приједору уценици са смањеним владањима, лосим оцјенама висе не постују ни професоре. Дијеца познатих Днс-ових кадрова се понасају како хоце. Малтретирају професоре и на крају професори се представљају као кривци. Диван је тај Приједор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРКО ЦИТY

21.02.2020 09:02

Приједор је постао град наркомана и огавних дебелих избјегличких мајмуна који су сишли у град и сад возе полован БМW, носе дебели златни ланац око вратине, велики крст, хероин у џепу и кане пребитисвакога ко им макар каже Добар дан. Огавно станиште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој до мојега

22.02.2020 04:33

Одем ти ја код аутомеханичара и он каже мора се мијењати неки дио и каже 500 км и 50 км руке. Оригинални дио је 2500 км, замјенски 1700 км и репарирани 500. И тако и би, 550 км код аутомеханичара... Оде ми жена код фризера, као фарбање шиśање, фенирање и тако то, све 200 км. И тако и би 200 км код фризера... Одемо послије у ресторан, јер смо били заузети куповином, хоће жена неку торбу и крпица да јој купим, није тај дан правила ручак, дјеца гладна...и тако и би ручак по јеловнику, са услугом на нивоу... цијена ситница а ми сити и сређени, сви... Наравоученије: није битно шта ти ко каже него ко је тај ко ти то прича!!! Можда зуби нису ни морали бити вађени, јефтиније је и мање боли...?!?

ОДГОВОРИТЕ