Oralna hirurgija u Prijedoru pred gašenjem?

Vađenje i popravka zuba u prijedorskim stomatološkim ambulantama skuplje je nego u privatnim ordinacijama. Da li je oralna hirurgija na području Prijedora pred gašenjem?

Republika Srpska 20.02.2020 | 18:11
Oralna hirurgija u Prijedoru pred gašenjem?

Prijedorčanin Goran Dakić nedavno je doživio neprijatnosti iz stomatološke ambulante kada su ga kako kaže SMS porukom obavijestili da mora izvršiti uplatu punog iznosa usluga ove ustanove jer osiguranje više ne može trpiti troškove.

Naime, njegov sin školarac sticajem okolnosti morao je da vadi donje umnjake koji su izrasli krivo za šta je bio neophodan hirurški zahvat.

„Bili smo zatečeni nismo znali o čemu se radi pa sam otišao lično da vidim pa su mi objasnili da jednostavno nisu sklopili ugovor sa fondom“, kaže Goran Dakić.

Vađenje zuba bilo je oko 65 maraka dok je kod privatnika koštao oko 130 maraka.

Danas po novim pravilima taj iznos je 150 maraka u državnim ustanovama.

„Ja sam vidio kod njih listu oni sad pokušavaju svašta hodnici su prazni nema nikoga oni ne znaju šta da rade pokušavaju sad napraviti neke nove cijene“, priča Dakić.

Državne u ovom primjeru stomatološke ambulante kako naš sagovornik ističe dolaze u situaciju da moraju konkurisati sa privatnicima da bi imali posla, jer u suprotnom oralna hirurgija na području Prijedora je pred gašenjem.

"Oralna hirurgija je na gašenju , svi koji ubuduće moraju vaditi hirurškim putem moraće ići privatno ili plaćati punu cijenu ako se nešto ne riješi u dogledno vrijeme“, dodaje Dakić.

Na ove informacije danas nismo uspjeli dobiti obrazloženje jer je direktorica Doma zdravlja bila službeno odsutna, a u telefonskom razgovoru BN televiziji rečeno je da će se ona sutra obratiti javnosti po pitanju stomatoloških problema.  

Uprkos specijalizacijama, prazni hodnici i prazne ordinacije koje je vlast stvorila novim načinom osiguranja i brojnim zapetljanim pravilnostima pokazuju da je ovo jedan od pokazatelja da nam mladi ljudi odlaze iz naše zemlje dok neki zadovoljno trljaju ruke i serviraju informacije kako je sve narodski rečeno bajno i krasno.

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Izbjeglica

20.02.2020 17:33

Licno vadio 6 i supruga umnjake. Htjeli nam uzeti kod oralnog hirurga cca 160 KM. Ali, odemo kod doktora Sipke u Banja Luci. Vadjenje bilo kojeg zuba, pa i umnjaka smo platili 20KM i traje 3 sec. Nismo se najavljivali, jer nema najavljivanja, samo se dodje oko 13h kada doktor dodje i izvadis umnjak. Kod njega zavrse i ovi sto im strucni hirurzi po 160 slome kada vade, a onda doktor Sipka izvadi i te lomove za 20KM. Civjek je doktorcina i hvala mu sto postoji.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

20.02.2020 18:01

Ispade kako ode DNS diretorica u Pd Domu Zdravlja sve krenulo naopako i sve propade. Ako Omarska dobije status opštine gospođu Popović treba postaviti za načelnicu i ima da jedu zlatnim kašikama.

ODGOVORITE
Name

nezakoniti umnjak

20.02.2020 18:23

Eto kako skupstinska vecina u Prijedoru vlada i sa kadrovima koji su postavljeni nezakonito. Sve masteri kupljenih diploma i strucnjaci. To ti je vlast snsd-a

ODGOVORITE
Name

daka

20.02.2020 19:17

U Prijedoru je sve pred gašenjem zbog vladavine dns otresti zauvek budaletinu pavića iz vlasti svi su ogorčeni i svako normalan sve potrebe obavlja u banja luci

ODGOVORITE
Name

NG

20.02.2020 21:32

U Prijedoru ucenici sa smanjenim vladanjima, losim ocjenama vise ne postuju ni profesore. Dijeca poznatih Dns-ovih kadrova se ponasaju kako hoce. Maltretiraju profesore i na kraju profesori se predstavljaju kao krivci. Divan je taj Prijedor.

ODGOVORITE
Name

NARKO CITY

21.02.2020 09:02

Prijedor je postao grad narkomana i ogavnih debelih izbjegličkih majmuna koji su sišli u grad i sad voze polovan BMW, nose debeli zlatni lanac oko vratine, veliki krst, heroin u džepu i kane prebitisvakoga ko im makar kaže Dobar dan. Ogavno stanište.

ODGOVORITE
Name

Moj do mojega

22.02.2020 04:33

Odem ti ja kod automehaničara i on kaže mora se mijenjati neki dio i kaže 500 km i 50 km ruke. Originalni dio je 2500 km, zamjenski 1700 km i reparirani 500. I tako i bi, 550 km kod automehaničara... Ode mi žena kod frizera, kao farbanje šiśanje, feniranje i tako to, sve 200 km. I tako i bi 200 km kod frizera... Odemo poslije u restoran, jer smo bili zauzeti kupovinom, hoće žena neku torbu i krpica da joj kupim, nije taj dan pravila ručak, djeca gladna...i tako i bi ručak po jelovniku, sa uslugom na nivou... cijena sitnica a mi siti i sređeni, svi... Naravoučenije: nije bitno šta ti ko kaže nego ko je taj ko ti to priča!!! Možda zubi nisu ni morali biti vađeni, jeftinije je i manje boli...?!?

ODGOVORITE