"Политичка криза и превирања политичара у БиХ неће стати"

Превирања у БиХ и политичка криза неће стати, могуће је очекивати још снажније ударце, истичу аналитичари у емисији “Глобално” БН телевизије. Наводе да је, кад се једном сједне у воз који не иде у жељеном правцу, свака станица погрешна. Примјер за то је најновије дешавање у у Црној Гори

Република Српска 19.02.2020 | 22:26
"Политичка криза и превирања политичара у БиХ неће стати"

Неслога српских политичара у БиХ може бити погубна, криза може бити дубља, а превирање жешће, сматра просвјетни радник Момчило Цвјетиновић.

“Нажалост, та превирања неће стати, могу се очекивати још снажнији ударци, посебно кад процијене да су српски великаши завађени личним и другим интересима. Ти интереси су  материјалног карактера, не духовног” каже Цвјетиновић. 

Да народ може да буде јединствен - види се на примјеру када се власт уроти против својих грађана.

“Везивно ткиво које може ујединити наш народ на овим просторима је Црна Гора. Нема града из Србије и Републике Српске који није организовао литију у знак подршке Црној Гори. Стизале су ми фотографије из цијелог свијета”, каже опозициони политичар Владислав Дајковић.

Дешавања у Црној Гори једино могу помоћи Србија и Република Српска.

“Подсјетићу вас на рушење Његошеве капеле на Ловћену, чиме је обезглављен српски идентитет у Црној Гори. Због тога нам се дешава свако зло. Ђукановић је на власти три деценије, а ја имам 28 година. Значи, откад сам рођен, знам само за Мила Ђукановића. То је податак који би морао да изазове дубоке посљедице у Европи”, наводи Дајковић.

Србија испуњава све оно што Европа тражи од ње, међутим, ултиматуми из Уније не престају.

“И да Србија призна Косово, нико јој не гарантује да ће ући у Европску унију. То је тако мала трговина, да дамо дио територије да бисмо ушли у нешто што се претвара у мртвачки сандук, нешто из чега други бјеже”, каже директор РАС телевизије Ратко Дмитровић.

За лошу пропаганду о Србији криви су политичари, каже директор РАС телевизије. Наводи да ће, док год челни људи буду ћутали пред теоријом створеном на лажи да је Слободан Милошевић разбио Југославију и започео рат са циљем стварања велике Србије - Србија и Срби носити терет кривице и плаћати цијену за то.

“Србија мора да донесе декларацију у Парламенту о распаду бивше Југославије, прошло је тридесет година. Из непостојања те декларације или револуције у великој мјери проистиче све ово. Србија мора да дефинише како је дошло до рата. То су сви урадили, а Србија никад није рекла како је дошло до распада. До распада Југославије дошло је насилниом одвајањем Словеније и  Хрватске од Југославије”, каже Дмитровић.

За тапкање у мјесту, или назадовање, криви су неодговорни политичари који не размишљају о генерацијаама које долазе, закључено је у емисији “Глобално” БН ТВ.

 

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Кратко и јасно

19.02.2020 21:42

Додик има апсолутну власт он је глави Баја,за све сто се десава он је највеци кривац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хана

20.02.2020 06:49

Бајо, ко је убио Давид-а?

Name

xyз

20.02.2020 05:43

у бањалуци нема литија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yука

20.02.2020 06:45

Ето није почео рат Милошевић, можда је Кучан. Чуј лаж да је Србија хтјела велику Србију. Па како те није стид да тако јавно лажеш. Зато и и сте проблем, јер живите у лажима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињениве су

20.02.2020 11:42

Да су СВИ хтјели несто велико? И сви су добили,само је шитање "ста"?! Рат је просао, па и та русилацка пропаганда працена силом! Освијести се,2020 је!

Name

бенито

20.02.2020 08:26

Ето момак има 28 година и бави се политиком иди ради нешто корисно. Али не тако се најбрже напредује, а приче о угрожености народа су непресушне и све у име народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

20.02.2020 08:35

Гдије надјосте ове експерте, други пут доведите САНУ академике да нам објасне ко је за шта крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кратко и јасно

20.02.2020 08:54

То је њихова стратегија како зауставити исељавање

ОДГОВОРИТЕ