"Politička kriza i previranja političara u BiH neće stati"

Previranja u BiH i politička kriza neće stati, moguće je očekivati još snažnije udarce, ističu analitičari u emisiji “Globalno” BN televizije. Navode da je, kad se jednom sjedne u voz koji ne ide u željenom pravcu, svaka stanica pogrešna. Primjer za to je najnovije dešavanje u u Crnoj Gori

Republika Srpska 19.02.2020 | 22:26
"Politička kriza i previranja političara u BiH neće stati"

Nesloga srpskih političara u BiH može biti pogubna, kriza može biti dublja, a previranje žešće, smatra prosvjetni radnik Momčilo Cvjetinović.

“Nažalost, ta previranja neće stati, mogu se očekivati još snažniji udarci, posebno kad procijene da su srpski velikaši zavađeni ličnim i drugim interesima. Ti interesi su  materijalnog karaktera, ne duhovnog” kaže Cvjetinović. 

Da narod može da bude jedinstven - vidi se na primjeru kada se vlast uroti protiv svojih građana.

“Vezivno tkivo koje može ujediniti naš narod na ovim prostorima je Crna Gora. Nema grada iz Srbije i Republike Srpske koji nije organizovao litiju u znak podrške Crnoj Gori. Stizale su mi fotografije iz cijelog svijeta”, kaže opozicioni političar Vladislav Dajković.

Dešavanja u Crnoj Gori jedino mogu pomoći Srbija i Republika Srpska.

“Podsjetiću vas na rušenje Njegoševe kapele na Lovćenu, čime je obezglavljen srpski identitet u Crnoj Gori. Zbog toga nam se dešava svako zlo. Đukanović je na vlasti tri decenije, a ja imam 28 godina. Znači, otkad sam rođen, znam samo za Mila Đukanovića. To je podatak koji bi morao da izazove duboke posljedice u Evropi”, navodi Dajković.

Srbija ispunjava sve ono što Evropa traži od nje, međutim, ultimatumi iz Unije ne prestaju.

“I da Srbija prizna Kosovo, niko joj ne garantuje da će ući u Evropsku uniju. To je tako mala trgovina, da damo dio teritorije da bismo ušli u nešto što se pretvara u mrtvački sanduk, nešto iz čega drugi bježe”, kaže direktor RAS televizije Ratko Dmitrović.

Za lošu propagandu o Srbiji krivi su političari, kaže direktor RAS televizije. Navodi da će, dok god čelni ljudi budu ćutali pred teorijom stvorenom na laži da je Slobodan Milošević razbio Jugoslaviju i započeo rat sa ciljem stvaranja velike Srbije - Srbija i Srbi nositi teret krivice i plaćati cijenu za to.

“Srbija mora da donese deklaraciju u Parlamentu o raspadu bivše Jugoslavije, prošlo je trideset godina. Iz nepostojanja te deklaracije ili revolucije u velikoj mjeri proističe sve ovo. Srbija mora da definiše kako je došlo do rata. To su svi uradili, a Srbija nikad nije rekla kako je došlo do raspada. Do raspada Jugoslavije došlo je nasilniom odvajanjem Slovenije i  Hrvatske od Jugoslavije”, kaže Dmitrović.

Za tapkanje u mjestu, ili nazadovanje, krivi su neodgovorni političari koji ne razmišljaju o generacijaama koje dolaze, zaključeno je u emisiji “Globalno” BN TV.

 

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Kratko i jasno

19.02.2020 21:42

Dodik ima apsolutnu vlast on je glavi Baja,za sve sto se desava on je najveci krivac.

ODGOVORITE
Name

Hana

20.02.2020 06:49

Bajo, ko je ubio David-a?

Name

xyz

20.02.2020 05:43

u banjaluci nema litija...

ODGOVORITE
Name

Yuka

20.02.2020 06:45

Eto nije počeo rat Milošević, možda je Kučan. Čuj laž da je Srbija htjela veliku Srbiju. Pa kako te nije stid da tako javno lažeš. Zato i i ste problem, jer živite u lažima

ODGOVORITE
Name

Cinjenive su

20.02.2020 11:42

Da su SVI htjeli nesto veliko? I svi su dobili,samo je šitanje "sta"?! Rat je prosao, pa i ta rusilacka propaganda pracena silom! Osvijesti se,2020 je!

Name

benito

20.02.2020 08:26

Eto momak ima 28 godina i bavi se politikom idi radi nešto korisno. Ali ne tako se najbrže napreduje, a priče o ugroženosti naroda su nepresušne i sve u ime naroda.

ODGOVORITE
Name

Valter

20.02.2020 08:35

Gdije nadjoste ove eksperte, drugi put dovedite SANU akademike da nam objasne ko je za šta kriv

ODGOVORITE
Name

Kratko i jasno

20.02.2020 08:54

To je njihova strategija kako zaustaviti iseljavanje

ODGOVORITE