СДС: Због штрајка адвоката трпе грађани у Брчком

“Нефункционисање правосуђа има дубоке последице на животе грађана Брчко дистрикта и уколико градоначелник са коалиционим партнерима није способан да ријеши овај, као и бројне друге нагомилане проблеме, нека поднесе оставку", упозорили су из Српске демократске странке.

Босна и Херцеговина 07.12.2019 | 15:47
СДС: Због штрајка адвоката трпе грађани у Брчком
СДС захтјева од градоначелника Синише Милића (СНСД) да са својим коалиционим партнерима из власти хитно нађе начин за рјешавање питање блокаде правосуђа у дистрикту Брчко.

За СДС Брчко је неприхватљиво да градоначелник, који је предлагач спорног закона, а накнадно и предлагач његових измјена, јавно тврди да више неће покретати иницијативе за рјешавање питања блокаде у правосуђу дистрикта.

"Уколико није способан да ријеши нагомилане проблеме грађана било би нормално да поднесе оставку на функцију градоначелника”, кажу из СДС-а и додају да је, како наводе, неспособна власт у дистрикту довела грађане у проблеме.

У Брчко дистрикту већ неколико мјесеци траје штрајк адвоката, који се не слажу с уврштавањем адвокатске дјелатности у систем фискализације у овој локалној заједници. Због штрајка адвоката посљедњих мјесеци одгођена су сва рочишта у којима адвокати поступају. Ради се, како тврдие, око 1.200 предмета, а највећу штету трпе грађани, који не могу остварити своја права, преносе агенције.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Странац

07.12.2019 16:29

Сада је мало јасније зашто у брчком има 11000 људи на бироу, није што нема посла већ зато што се у брчком најбоље живи од нерада и од рада на црно. Подржавам адвокате да штрајкују двије године и опет се нико неће питати од чега живе ти људи а сигуран сам да свако од њих има удобан живот за који му треба минимално 2000 €ура. Данас адвокати у фискализацији а сутра раја са бироа, неће моћи Градоначелниче.

ОДГОВОРИТЕ