Савјет министара БиХ разријешио Перицу Станића

Савјет министара БиХ на ванредној телефонској сједници донио је Рјешење о разрјешењу директора Државне агенције за истраге и заштиту Босне и Херцеговине Перице Станића, са 4. децембром 2019. године, након што је упознато са Информацијом Министарства сигурности о престанку мандата директору.

Босна и Херцеговина 06.12.2019 | 14:31
Савјет министара БиХ разријешио Перицу Станића
Одговорности директора ће испуњавати замјеник до именовања новог директора, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Станић, којем је истекао мандат и који је обавезан да се врати на посао у Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, јуче је доставио захтјев за разрјешење дужности.

Станићу би у МУП-у Српске требало да буде уручено рјешење о пензионисању, с обзиром на то да је он, према сазнањима, услове за пензионисање стекао још у фебруару ове године.

Станић је 5. новембра 2015. године именован за директор СИПА на мандатни период од четири године, а био је запослен у МУП-у Републике Српске.

Савјет министара је на сједници утврдио и Приједлог основа за закључивање финансијског споразума између Босне и Херцеговине и Европске комисије ради јачања државних капацитета у области припремљености и одговора на нуклеарни ванредни догађај.

Споразумом је предвиђено да Европска унија са 700 хиљада евра финансира набавку опреме за мониторинг зрачења у циљу модернизације државног система мониторинга и детекција у БиХ, укључујући и систем подршке одлучивања.

Приједлог основа биће достављен Предсједништву БиХ у даљњу процедуру, а за бх. потписника је предложен директор Државне регулаторне агенције за радијацијску и нуклеарну сигурност.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Митар

06.12.2019 13:47

Оде весели Перица, сада це Дјука да гази све редом !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

06.12.2019 15:34

Дјука хе само вд,док се не формира СМ,а онда долази Цулум.

Name

Мирић Митар

06.12.2019 14:50

Ђука је и до сада био директор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИТРЕ ЦАРЕ

06.12.2019 17:19

Управо тако. Овај перхан незаслузује коментар.