Готова јесен за Лазара Марковића!

Срећом, не мора на операцију.  Лазар Марковић не игра до краја јесени, али не мора на операцију! Лоша и добра вијест за партизановце. Крилног нападача чека опоравак адуктора до краја првог дијела сезоне, али неће морати на операцију тетиве.

Фудбал 18.10.2019 | 23:00
Готова јесен за Лазара Марковића!
Да су само Младост у Лучанима и Манчестер јунајтед у Хумској, па ни по јада. Овако, изгледа да ће Лазар Марковић морати на дужу паузу и према свим показатељима за њега је јесењи део сезоне – завршен.

Нажалост Гробара и свих поклоника фудбала, јер је некадашњи репрезентативац таман почео да даје знаке живота после дугог одуства, међутим, изгледа да су га баш дугачак период неиграња (пре повратка у Партизан) и огромна жеља да се што пре врати у ритам спутали, па је зарадио повреду адуктора која је такве природе да захтева мало душе лечење него што се исправа мислило. Све скупа значи бојазан да брзоноги крилни фудбалер не пропушта само наредне две, већ и преосталих 12 мечева Парног ваљка до зимске паузе (плус још један, било одложен првенствени са Радником у Сурдулици, било куп са Спартаком у Хумској, зависно од термина).

Свакако јак ударац за амбиције Партизана како у суперлигашкој трци са Црвеном звездом, тако и у Лиги Европе, где циља пролазак групне фазе.

Оно што је повољно јесте сазнање Спортског журнала да на сву муку Лазар Марковић, ипак, не мора на операцију тетиве, јер се и то појавило као проблем последњих дана. Уместо хируршког захвата покушаће мировањем и терапијама да санира повреду, па да онда од зимских припрема конкурише равноправно за тим.

А онда је то нови почетак и за Лазара Марковића и за Партизан. Као да су се и једни и други вратили неколико корака уназад...

Непријатна вијест задесила је навијаче Партизана, али и стручни штаб током репрезентативне паузе. 

Лазар Марковић се повриједио и сигурно неће играти против Младости из Лучана током викенда у Суперлиги Србије, али ни Манчестер јунајтеда у Лиги Европе сљедећег четвртка на стадиону у Хумској. Међутим, још горе је звучао наставак информације, који је говорио да је у питање доведен и Марковићев наступ на још много утакмица да краја сезоне.

Крилни нападач "парног ваљка" највјероватније ће паузирати током јесени, а онда зимску паузу искористити за потпуни опоравак мишића затварача (адуктора) како би спреман дочекао прољећне изазове.

Спомињала се операција тетиве као посљедица проблема који се јавио у посљедње вријеме код крилног нападача "парног ваљка".

Опција која би 25-годишњег играча на још дужи период одвојила од терена - за сада отпада!

Марковића у наредном периоду чекају терапије и мировање. Укључен ће бити и рад у теретани, али свакако без лопте. Циљ стручњака биће да га што прије оспособе за нормалан тренажни процес.

Марковић се овог љета вратио у Партизан како би "оживио" каријеру. Иако није био потпуно физички спреман, успио је да на четири утакмице постигне три гола.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар