Матурска шетња улицама Вишеграда

И по неком неписаном правилу на челу упарађене колоне матураната шетњу животним стазама његових другарица и другова предводи ученик генерације Средње школе "Иво Андрић" у Вишеграду Лука Марковић.

Република Српска 08.06.2019 | 07:29
Матурска шетња улицама Вишеграда
- Живот човјеков је ланчић од низа разнобојних ђинђува, животних прекретница, или се умисли да је тако.

Један од тих обрта у људском биствовању је и завршетак средње школе, времена кад код голобрадих младића расту бркови а дјевојчице постају дјевојке и озбиљније се заљубљују.

Да ли због значаја овог свечаног догађаја, о шетњама матураната градским улицама је ријеч, у животу још неформираног човјека који је закорачио на озбиљнију стазу пуну искушења, град јунског предвечерја преплаве људи, да виде матуранте, крој матурских хаљина, први пут обучена парна одијела са невјешто свезаном краватом, фризуре и шминку матуранткиња.

На улици се нађу и они "који ријетко силазе у град", да виде, данима причају и препричавају виђено.

И по неком неписаном правилу на челу упарађене колоне матураната шетњу животним стазама његових другарица и другова предводи ученик генерације Средње школе "Иво Андрић" у Вишеграду Лука Марковић.

"Титула ђака генерације значи ми пуно јер ми је подстрек у будућем учењу и студирању. Поносан сам што вечерас предводим моје другове и другарице и ово је дан за памћење, " рекао је Марковић.



Њагова другарица, Тијана Недић каже да је ово посебно вече у животу матураната и зато се на овако свечан начин прославља.

"Ово је завршетак једног дијела живота и младости, мислим ипак безбрижног, неописив доживљај и знам да се само једном доживљава", каже Димитрије Глибић.

За Наташу Пухало матурско вече је круна дружења сада већ бивших средњошколаца.



"Вриједно смо учили и радили па је реред да то још једном заједно прославимо и забавимо се", додаја Пухало.

Професорица Рената Драшковић хвали ову генерацију која се истакла у освајању највиших мјеста на регионалним и републичким такмичењима али и примјерном владању.

"Срећна сам што сам предавала овим ученицима и бла разредни старјешина", истакла је Драшковићева.



Проћи ће и ово матурско вече уз бљесак блицева, осмјеха заљубљених, другарских загрљаја, чашицу више, ужичко коло и плес "стискавац" и нажуљаних ногу од нових ципела.

Сутра је нови дан и почетак једне прекретнице у животу младих људи.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ре

08.06.2019 08:21

Куда ће са толиким матурантима на биро, ни на бироу више нема мјеста да се евидентирају толики.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре

08.06.2019 11:18

Правац ЕУ.

Name

Бакица

08.06.2019 12:58

Драга наса дјецо да сте нам зиви и здрави ви сте нас понос Зелимо вам сваку срецу у будуцности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сј

08.06.2019 13:02

ЛИЈЕПА МЛАДА ДЈЕЦО НЕСРЕТНИ СТЕ у својој земљи да има закона и уредјени система како је требало бити нику из своје земље неби требал ици али отераце вас неправда и биједа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

08.06.2019 15:52

Е бас им је боље вани. Само цмолите по друственим мрезама, посла има на све стране ко хоце да ради.... Не мозес наци мајстора да зна иста радити било које струке

Name

ММ

08.06.2019 20:45

Да сте сви зиви и здрави.Бог нека вам подари само оно најбоље.Зивјели и сретно.