Maturska šetnja ulicama Višegrada

I po nekom nepisanom pravilu na čelu uparađene kolone maturanata šetnju životnim stazama njegovih drugarica i drugova predvodi učenik generacije Srednje škole "Ivo Andrić" u Višegradu Luka Marković.

Republika Srpska 08.06.2019 | 07:29
Maturska šetnja ulicama Višegrada
- Život čovjekov je lančić od niza raznobojnih đinđuva, životnih prekretnica, ili se umisli da je tako.

Jedan od tih obrta u ljudskom bistvovanju je i završetak srednje škole, vremena kad kod golobradih mladića rastu brkovi a djevojčice postaju djevojke i ozbiljnije se zaljubljuju.

Da li zbog značaja ovog svečanog događaja, o šetnjama maturanata gradskim ulicama je riječ, u životu još neformiranog čovjeka koji je zakoračio na ozbiljniju stazu punu iskušenja, grad junskog predvečerja preplave ljudi, da vide maturante, kroj maturskih haljina, prvi put obučena parna odijela sa nevješto svezanom kravatom, frizure i šminku maturantkinja.

Na ulici se nađu i oni "koji rijetko silaze u grad", da vide, danima pričaju i prepričavaju viđeno.

I po nekom nepisanom pravilu na čelu uparađene kolone maturanata šetnju životnim stazama njegovih drugarica i drugova predvodi učenik generacije Srednje škole "Ivo Andrić" u Višegradu Luka Marković.

"Titula đaka generacije znači mi puno jer mi je podstrek u budućem učenju i studiranju. Ponosan sam što večeras predvodim moje drugove i drugarice i ovo je dan za pamćenje, " rekao je Marković.



Njagova drugarica, Tijana Nedić kaže da je ovo posebno veče u životu maturanata i zato se na ovako svečan način proslavlja.

"Ovo je završetak jednog dijela života i mladosti, mislim ipak bezbrižnog, neopisiv doživljaj i znam da se samo jednom doživljava", kaže Dimitrije Glibić.

Za Natašu Puhalo matursko veče je kruna druženja sada već bivših srednjoškolaca.



"Vrijedno smo učili i radili pa je rered da to još jednom zajedno proslavimo i zabavimo se", dodaja Puhalo.

Profesorica Renata Drašković hvali ovu generaciju koja se istakla u osvajanju najviših mjesta na regionalnim i republičkim takmičenjima ali i primjernom vladanju.

"Srećna sam što sam predavala ovim učenicima i bla razredni starješina", istakla je Draškovićeva.



Proći će i ovo matursko veče uz bljesak bliceva, osmjeha zaljubljenih, drugarskih zagrljaja, čašicu više, užičko kolo i ples "stiskavac" i nažuljanih nogu od novih cipela.

Sutra je novi dan i početak jedne prekretnice u životu mladih ljudi.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

re

08.06.2019 08:21

Kuda će sa tolikim maturantima na biro, ni na birou više nema mjesta da se evidentiraju toliki.

ODGOVORITE
Name

Re re

08.06.2019 11:18

Pravac EU.

Name

Bakica

08.06.2019 12:58

Draga nasa djeco da ste nam zivi i zdravi vi ste nas ponos Zelimo vam svaku srecu u buducnosti.

ODGOVORITE
Name

Sj

08.06.2019 13:02

LIJEPA MLADA DJECO NESRETNI STE u svojoj zemlji da ima zakona i uredjeni sistema kako je trebalo biti niku iz svoje zemlje nebi trebal ici ali oterace vas nepravda i bijeda

ODGOVORITE
Name

Hm

08.06.2019 15:52

E bas im je bolje vani. Samo cmolite po drustvenim mrezama, posla ima na sve strane ko hoce da radi.... Ne mozes naci majstora da zna ista raditi bilo koje struke

Name

MM

08.06.2019 20:45

Da ste svi zivi i zdravi.Bog neka vam podari samo ono najbolje.Zivjeli i sretno.