Седам полицајаца повријеђено

Најмање седам полицајаца и један демонстрант повријеђени су синоћ током сукоба полиције са учесницима протеста опозиције у центру Тиране.

Свијет 03.06.2019 | 08:14
Седам полицајаца повријеђено
Током обраћања лидера опозицине Демократске партије Љуљзима Баше на зграду албанске владе бачене су сигналне ракете, димне бомбе и “молотовљеви коктели”, јавио је АП.

Затим је Баша повео присталице према згради парламента, на који је мала група људи камуфлираних лица бацала димне бомбе и петарде.

Полиција је интервенисала воденим топовима и сузавцем у тренутку када је мања група демонстраната покушала да се додатно приближи згради парламента.

Албански министар унутрашњих послова Сендер Љешај је изјавио да је током протеста повријеђено седам полицајаца, као и да је један демонстрант повријеђен када је у близини његових ногу експлодирала петарда.

Више хиљада присталица албанске опозиције поново је синоћ изашло на улице, захтјевајући расписивање ванредних парламентарних избора.

АП констатује да су се присталице опозиције окупиле упркос позивима ЕУ, САД и других западних институција да се ангажују у дијалогу и избјегавају насиље.

Присталице опозиције, превођене Демократском партијом, окупиле су се код главне зграде владе, оптужујући премијера Едија Раму за корупцију и повезаност са организованим криминалом.

Они траже да Рама поднесе оставку и да се формира прелазна влада, која ће спровести пријевремене парламентарне изборе.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рс

03.06.2019 06:28

У Албанија има вецу семикратију и свијест од нас

ОДГОВОРИТЕ