Sedam policajaca povrijeđeno

Najmanje sedam policajaca i jedan demonstrant povrijeđeni su sinoć tokom sukoba policije sa učesnicima protesta opozicije u centru Tirane.

Svijet 03.06.2019 | 08:14
Sedam policajaca povrijeđeno
Tokom obraćanja lidera opozicine Demokratske partije Ljuljzima Baše na zgradu albanske vlade bačene su signalne rakete, dimne bombe i “molotovljevi kokteli”, javio je AP.

Zatim je Baša poveo pristalice prema zgradi parlamenta, na koji je mala grupa ljudi kamufliranih lica bacala dimne bombe i petarde.

Policija je intervenisala vodenim topovima i suzavcem u trenutku kada je manja grupa demonstranata pokušala da se dodatno približi zgradi parlamenta.

Albanski ministar unutrašnjih poslova Sender Lješaj je izjavio da je tokom protesta povrijeđeno sedam policajaca, kao i da je jedan demonstrant povrijeđen kada je u blizini njegovih nogu eksplodirala petarda.

Više hiljada pristalica albanske opozicije ponovo je sinoć izašlo na ulice, zahtjevajući raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

AP konstatuje da su se pristalice opozicije okupile uprkos pozivima EU, SAD i drugih zapadnih institucija da se angažuju u dijalogu i izbjegavaju nasilje.

Pristalice opozicije, prevođene Demokratskom partijom, okupile su se kod glavne zgrade vlade, optužujući premijera Edija Ramu za korupciju i povezanost sa organizovanim kriminalom.

Oni traže da Rama podnese ostavku i da se formira prelazna vlada, koja će sprovesti prijevremene parlamentarne izbore.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rs

03.06.2019 08:28

U Albanija ima vecu semikratiju i svijest od nas

ODGOVORITE