Штрахе разочаран у пријатеља

Што се досадашњег пријатеља Јохана Гуденуса тиче, који је био потпредседник и шеф посланичког клуба ФПО, а који га је повезао са људима који су им "дошли главе", Штрахе каже да је разочаран.

Свијет 02.06.2019 | 12:51
Штрахе разочаран у пријатеља
Доскорашњи аустријски вицеканцелар Хајнц Кристијан Штрахе истиче да му је тренутни приоритет расвјетљавање случаја који је довео до његовог политичког пада.

"Расвјетљавање овог случаја је тренутно једини приоритет. То питање је изнад свих других и у интересу је не само мене, већ и ФПО, као и владе која је распуштена због тога, а на крају и земље. Успоставио сам радну групу и тим савјетника који свакодневно имају нова сазнања.", објаснио је Штрахе.

Штрахе каже да та сазнања долазе из сопствене истражне дјелатности, а не из медија.

У интервјуу бечком дневнику "Естерајх", рекао је да тренутно не размишља о својој политичкој будућности, већ му је важно да се све расвијетли.

"Понашао сам се увијек коректно, у складу са законом и на основу програма ФПО. А последњих годину и по мог рада као вицекланцелар и министар су најбољи доказ за то", поручује он.

Иако је дубоко разочаран наводним кршењем договора од стране Себастијана Курца, који је, према његовим ријечима, обећао наставак рада владе ако поднесе оставку, он не жели да искључи сарадњу са Народном партијом (ОВП) у будућности.

Исто тако не искључује ни сарадњу са Социјалдемократском партијом, јер каже да као демократа не жели да искључи ниједну опцију.

Штрахе је изразио посебно задовољство исходом избора за Европски парламент, где његова ФПО није претрпјела велики пад, као што се прогнозирало.

"Исход је показао да наши гласачи нису дозволили да их политички атентат пољуља и одлучили су у складу са успјешним радом владе, мене и цијеле странке. Гласаче је немогуће манипулисати. Са тим нису рачунали они који су објавили снимке, иако је нанета штета велика", рекао је он.

Пошто је добио више од 42.000 директних гласова, а за директан мандат у Европском парламенту потребно је 33.000, упитан када ће одлучити хоће ли прихватити посланичко мјесто, Штрахе је казао да ће наредних недеља о томе одлучити заједно са породицом и пријатељима, али да је сада приоритет расвјетљавање случаја "Ибица".

Што се досадашњег пријатеља Јохана Гуденуса тиче, који је био потпредседник и шеф посланичког клуба ФПО, а који га је повезао са људима који су им "дошли главе", Штрахе каже да је разочаран.

"Разочаран сам што ме је уопште довео у контакт са тим људима који су се испоставили као криминална група. Имао сам повјерења да он добро познаје те људе и да зна с ким проводимо то вече. Можда је то наивно повјерење била највећа грешка коју себи пребацујем", казао је он.

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ратко

02.06.2019 10:57

Главу горе, угледај се на пријатеља бају из РС, он уопсте није "ентеусцхт".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

02.06.2019 12:02

Тај Баја му је досао главе јер Баја само у Републици Српској ради ста хоце јер га цувају криминалци.Е у Аустрији то није тако сигуран сам да је Сртрацхеу то намјестено.Али цовјек је признао кривицу и поднио оставку и цовјек це на било који нацин остати у политици јер цовјек се бори за право Аустријанаца.А овај нас се бори за право и слободу својих криминалаца.Велика је разлика измедју њих двојице.

Name

Дора.

02.06.2019 13:44

Главу горе побиједитћеш опет.

Name

Ре Нострадамус

02.06.2019 19:34

Намјестено Страцхеу, а он пристао на договор са "Аљоном"! Кад је упао у клопку, разоцаран!

Name

За Ре нострадамус

03.06.2019 04:20

Ако је упао у клопку па ста и да цовјек намјерно то уради и да се бави криминалом.Цовјек је у политици и послије тога цовјек је рекао да је направио греску извинио се фамилији градјанима Аустрије и странци којој припада и поднио оставку на све политицке функције.То је разлика измедју насих политицара и Страцхеа као небо и земља.Нисам ја тај који подрзава Страцхеа али само сам направио поредјење измедју уредјеног друства и варваризма које је на Балкану.

Name

Ре За Ре Н....

03.06.2019 06:12

Слазем се!

Name

Миxар

02.06.2019 11:28

Обзиром да ти је Баја пријатељ- ти И не мозес бити другдје вец у мафији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

04.06.2019 22:30

Код нас неможеш отјерати политичара ни коцем без обзира какавје и које грешке прави, Нити они хоће сами напустити.

Name

Па ста ?

02.06.2019 11:55

И ми смо разоцарани па ипак цутимо , али полако ,све има свој крај. Ниједна мука није довијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

02.06.2019 12:10

Подршка великом пријатељу српског народа. Желим му успјех у раскринкавању лажи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

02.06.2019 12:59

Ре, Не требају нам такви пријатељи. Знаш ли ону, пријатељ мог непријатеља је мој непријатељ, ако си ишао у школу требао би то знати, а за овог се зна чији је он пријатељ у РС.....