Сбербанк најјачи банкарски бренд

Међународна агенција Бранд Финанце је објавила ранг листу водећих брендова за 2018. годину. Проглашењем Сбербанк, по први пут је један руски банкарски бренд препознат као најјачи банкарски бренд на свијету. Као и претходне године, Сбербанк је још једном препозната за најјачи и највриједнији бренд у Русији, као и Централној и Источној Европи. Током претходне године, индекс вриједности Сбербанк бренда је порастао са 90 на 93 поена, док је вриједност овог Бренда порасла са УС$11. 6 милијарди на УС$12. 4 милијарди у 2018. години.

Свијет 30.01.2019 | 16:29
Сбербанк најјачи банкарски бренд
Предсједник Управе и Извршног одбора Сбербанк Русија, Херман Греф : “По први пут, икада, један руски банкарски бренд се налази на врху Бранд Финанце водећег глобалног рејтинга. Чињеница да професионална заједница има тако високо мишљење о нама, заслуга је тима који свакодневно ради на томе да Сбербанк буде једна од најбојих свјетских компанија. Многе иновације и технологије су развијене и имплементиране унутар Сбербанк. Сада се управо те иновације користе у свакодневном раду банака и компанија широм свијета. Глобално лидерство нам такође показује да смо изабрали праву стратегију – стратегију фокусирану на технолошко лидерство и развој екосистема производа и услуга, како бисмо клијентима обезбједили потпуну палету финансијских и нефинансијских услуга за све животне ситуације.”

Иновативне услуге Сбербанке постављају трендове у различитим областима живота. На примјер: Сбербанк је прва, као новину на руском тржишту, увела инстант трансфер новца путем мобилног телефона. Данас је Сбербанк лидер на руском тржишту у смислу обима П2П преноса. У 2018. години Сбербанк се нашла на шестом мјесту на свијету по броју аквизитора и проглашена је највећем руским аквизитором (према извјештају Нилсон) са више од 1,7 милиона ПОС терминала и 15 милиона мјесечних плаћања јавним преносима картицама путем аквизиторске мреже банке. Сбербанк је такође водећа у смислу удјела у НФЦ плаћања.

Предсједник Управе Бранд Финанце, Давид Хаигх: “Висок ниво усмјерености Сбербанк према клијентима и широка палета финансијских производа креира сигурност у бренд, што на дуже стазе резултује дуговјечним пословним односима са клијентима. Без конкуренције, унутар Русије, Сбербанк има живу интеракцију са клијентима, развија производе и шири домете свог система.”

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бојан

30.01.2019 15:42

Дуго година сам клијент ове банке и презадовољан сам свим услугама.

ОДГОВОРИТЕ